Блог » Рубрика "На Фокус"

Университет Мюнстер | Университет на фокус

История на университета
Университет Мюнстер
изследователски университет в едноименния град в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Основан в края на XVIII век с 4 факултета, днес той е 5-ят по големина университет в Германия, а броят на факултетите вече е 15. Студентите, които се обучават в него, са над 44 000, като 7% от тях са чуждестранни. За работата си с тях университетът е отличен с награда на германското Министертво на външните работи. Поддържат се над 550 партньорства с академични институции от целия свят: от Енсхеде в Нидерландия до Пекин в Китай. Университетът е член и на организацията German U15e.V. – група от 15 водещи изследователски и медицински германски университети с широк спектър от специалности.

Специалности
Университетът предлага академични програми в следните области: теология, право, социални и икономически науки, медицина, хуманитарни науки, лингвистика, природни науки, информатика, педагогика. Сред най-желаните специалности са стоматология, хуманна медицина, право, информатика, математика, икономика и др. На много високо ниво е обучението по хуманитарни науки, сред които история, философия, германистика, както и по природни науки и математика. Една от бакалавърските програми се предлага на английски: Human Movement in Sport and Exercise. При магистратурите изборът от програми на английски език е по-голям – бихте могли да учите геофизика, математика, информационни системи, физика и др.

Настаняване
За настаняването на студентите отговаря Studentenwerk Münster. Предлагат се самостоятелни стаи, апартаменти и семейни жилища. Регистрация за общежитие може да се направи по всяко време, без да е необходимо да имате писмо за прием. Колкото по-рано се регистрирате, толкова по-голям шанс имате да получите стая в желаното общежитие. В зависимост от избрания тип настаняване месечният наем варира от 250 евро до 500-550 евро.

Студентски живот
Спортният клуб на университета ("Hochschulsport") предлага на студентите над 100 вида спорт. На разположение са също IT център и езиков център, където можете да изучавате чужди езици. Освен традиционни езикови курсове се предлага също и вариант „тандем“ - двама души с различен майчин език се срещат и учат един от друг.

Защо да избера WWU Münster?
• Един от водещите изследователски университети в Германия и петият най-голям университет в страната.

• Избор от специалности в най-различни сфери: от стоматология до английска филология.

• Възможност за практикуване на над 100 вида спорт

• Университетски езиков център, където можете да изучавате избран от вас чужд език

Заяви консултация


Добави нов коментар