Блог » Университет на фокус

UNI WIEN | Университет на фокус

Кратка история

Основан в далечната 1365 г. от херцог Рудолф IV, през 2015 г. т.нар. Alma Mater Rudolphina Vindobonensis отпразнува своя 650-годишен юбилей. Днес Със своите 90 000 студенти и вековни традиции в обучението днес Виенският университет е най-голямата изследователска и образователна институция в Австрия и едно от най-реномираните учебни заведения на Стария континент.
Университетът се радва на отлична международна репутация. Сред преподавателите и възпитаниците му се срещат редица известни имена като Зигмунд Фройд, Ханс Фишер, Ервин Шрьодингер и много други. През 2021 г. ТHE-Ranking го поставя на 164 място в света, а класацията на QS-Ranking му отрежда 150 място. Водеща роля имат специалностите в областта на хуманитарните науки и правото. В сферата на хуманитарните науки Uni Wien се нарежда на 34-то място в световен мащаб, а в сферата на правото – на 85-то.

Специалности

Около 60 бакалавърски и около 100 магистърски програми в различни направления дават възможност на студентите да изберат точната специалност, която отговаря на интересите и професионалните им планове. Предлаганите програми са в следните сфери: образование, философия и религия, история, обществени и социални науки, политика, култура, медии, изкуство, природни науки, здравеопазване и спорт, психология, лингвистика, право, икономика.

Студентски живот

Австрийската столица привлича хиляди студенти от цял свят както с първокласното образование, което предлага, така и с вековната си история и културни традиции. Родина на велики композитори, музиканти, учени и философи, Виена може да се превърне в извор на вдъхновение за всеки. В града има дворци (Шьонбрун, Белведере и Хофбург), много паркове и градини, музеи и галерии, при посещението на които можете да се възползвате от намаления за студенти. A за любителите на зимните спортове австрийските Алпи са сред най-желаните дестинации.
Виена привлича млади хора и със своята космополитност и разнородна културна среда. Тя е модерен град и седалище на международни организации. Разположен в сърцето на Европа, градът дава много възможности за пътуване - за няколко часа с влак можете да стигнете до Германия, Швейцария, Италия, Чехия, Словения и още куп интересни места.

Настаняване

Виена разполага с голяма база от общежития. Стаите са обзаведени с всичко необходимо, а наемите са около 400-450 евро. Условията са различни – възможно е да имате самостоятелна стая с кухненска ниша или пък да споделяте кухня и баня с други студенти. Кампусите се намират на комуникативни места в града, в близост до удобен градски транспорт, а някой от тях могат да ви предоставят и паркомясто или гараж срещу допълнително заплащане.

Защо да изберете Uni Wien?

• Със своята 650-годишна история университетът има дългогодишни традиции в образованието и изследователската дейност, набляга на интердисциплинарния подход в обучението и предлага на своите студенти и преподаватели възможности за участие в множество научни проекти и програми.

• Uni Wien предлага най-широкия спектър от специалности в Австрия - от астрофизика до зоология. Студентите могат да избират измежду 178 програми, от които 100 магистърски специалности на немски или английски език.

• Университетската общност е разнородна, а средата – мултикултурна. Близо четвърт от студентите в Uni Wien са чужденци, предствители на повече от 140 държави.

• Университетът има партньорства с едни от най-добрите научни и образователни институции в света – около 1000 студенти всяка година прекарват семестър в чужбина по програмата Еразъм.

Ела на безплатна консултация


Добави нов коментар