Блог » Рубрика "На Фокус"

Universität zu Köln | Университет на фокус

Universität zu Köln

История на университета
Kьолнският университет (Universität zu Köln) е сред най-старите европейски висши учебни заведения - основан е в далечната 1388 г. от жителите на град Кьолн. Стремейки се да бъде в крак с потребностите и предизвикателствата на съвременния свят, университетът насърчава изследователската дейност на своите преподаватели, развива иновативни проекти и поддържа международни партньорства. Kьолнският университет предлага на своите студенти образование на най-високо ниво, за да ги подготви както за нуждите на пазара на труда, така и за отлична академична кариера.
Заради високите си научни постижения и разнообразието от специалности университетът се радва на отлична международна репутация. През 2019 г. Academic Ranking of World Universities го поставя на 8-10 място в Германия, като в класирането за специалност социология се нарежда на водещата първа позиция за Германия и на 43-та в света, в областта на мениджмънта заема 3-то място, а в тази на бизнес администрацията - 4-то място, заедно с университета в Бохум.
От 2012 г. Universität zu Köln е със статут на Exzellenzuniversität.

Специалности
В 6 факултета и 16 изследователски центрове се обучават над 51 000 студенти в 102 специалности в различни сфери, сред които: право, медицина, социални, хуманитарни, природни науки и др. В допълнение студентите имат над 300 възможности за комбиниране на предмети, което им позволява да придадат индивидуализиран характер на обучението си. Много желани са специалностите бизнес администрация (BWL), икономика, медицина и право. Богатият избор на магистърски програми е причина университетът да привлича много чуждестранни студенти. 23 от магистърските програми се преподават на английски език, като сред тях са Physics of the Earth and Atmosphere, International Management, Environmental Sciences и др.
Университетът сътрудничи активно с Университетската клиника в Кьолн, с изследователски центрове от ранга на института Макс Планк, както и с редица фирми в Германия и извън нея. Поддържа успешно над 500 международни партньорства.

Настаняване
За настаняването на студентите отговаря Kölner Studentenwerk. Възможностите за настаняване включват самостоятелни стаи с обща кухня и баня на етажа, стаи във Wohngemeinschaft (WG) и малки апартаменти. За студенти с деца се предлагат и еднофамилни жилища. Най-голям е броят на стаите в т.нар. WG (апартамент, в който всеки студент разполага със своя спалня и споделя общи пространства с още двама-трима души). Около половината от общежития са обзаведени. Сградите разполагат с кухни, перални помещения и интернет. В някои има дори фитнес.


Студентски живот
Kьолн е четвъртият по големина град в Германия след Берлин, Мюнхен и Хамбург. Разположен на двата бряга на река Рейн, той предлага разнообразни и интересни преживявания в свободното време. Символ на града е световноизвестната Кьолнска катедрала, в него се намират много галерии, музеи и културни центрове. Интересен сред тях е Музеят на шоколада, в който ще се запознаете с историята на сладкото изкушение - от времето на маите и ацтеките до съвременното индустриално производство.
Ако сте любителите на пътешествията, от Kьолн лесно бихте могли с влак да стигнете до Брюксел, Франкфурт, Бон и Дюселдорф.
Още един интересен факт е, че Кьолн се слави като град на изложенията. Тук ежегодно се провеждат над 80 изложения, голяма част от които са кариерни. Използвайте възможността да създадете полезни контакти и да се запознаете с възможностите за кариерно развитие и стажове!

Защо да изберете Universität zu Köln?
Богат избор от специалности: университетът предлага голямо разнообразие от специалности и позволява комбиниране на предмети спрямо индивидуалните интереси на студентите.

Модерни методи на преподаване и иновативни проекти: университетът се стреми да бъде в крак с развитието на науката и потребностите на бизнеса. Студентите могат да участват в изследователски проекти, стажове и практики, които да ги подготвят за пазара на труда.

• Не на последно място - имате възможност да учите в един от най-старите немски университети с установени традиции, богата история и утвърдена репутация. Universität zu Köln е един от най-реномираните немски университети, за което свидетелства статутът му на Exzellenzuniversität.

Запази си час за безплатна консултация


Добави нов коментар