Блог » Рубрика "На Фокус"

University of TWENTE | Университет на фокус

Ако мечтаеш да натрупаш умения чрез технологични постижения или да направиш живота на средностатистическия човек по-лесен и удобен чрез иновативни технологии или услуги, University of Twente е правилният избор за теб.

Малко история
Създаден през 1961 г., Twente е третият политехнически институт в Нидерландия, който се превръща в университет. Официално университетът в (Enschede) Енсхеде отваря врати под патронажа на Нейно Величество кралица Джулиана на 14 септември 1964 г. Първият випуск се състои от едва 200 студента.
Днес University of Twente си сътрудничи с Delft University of Technology, Eindhoven University of Technology и Wageningen University & Research под шапката на 4TU, а също така е партньор в Европейския консорциум за иновативни университети (ECIU), превръщайки се не само в център за технологично развитие, но и в стартова площадка за кариерното развитие на талатливи млади учени и бизнесмени. Със своите съоръжения и нано- и дизайн- лаборатории на световно ниво Twente е неделима част от топ университетите в Европа.

Местоположение
Изборът на Енсхеде за място на университета е предопределен от богатата производствена индустрия на североизточната провинция (текстил, метал, електротехника, химически продукти). Днес градът е предпочитан от много кандидати заради близостта си до границата с Германия, превръщайки летните ваканции в идеалната възможност за стажове в близките провинции. Географското разположение определя и по-мекия климат, който е така важен за всеки от нас. Енсхеде е средно-голям град с населениe от около 160 000 души, но близостта му до летища както в Нидерландия (Eindhoven), така и в Германия (Münster Osnabrück International Airport и Düsseldorf), правят пътуванията често и удобно удоволствие за над 9000-те студенти, които учат там.
Какво можеш да учиш в University of Twente
Сред специалностите, които се преподават изцяло на английски език, са както инженерни специалности като: Applied Physics (BSc), Applied Mathematics (BSc), Mechanical Engineering (BSc), Electrical Engineering (BSc), Civil Engineering (BSc), Chemical Science & Engineering (BSc), Technical Computer Science (BSc), Nano Technology (MSc) и Industrial Design Engineering (BSc), така и други, като: Communication Science (BSc), Psychology (BSc), International Business Administration (BSc), Public Management (MPM) и Environmental & Energy Management (MSc). От 2006 г. към предложенията на университета се добавят престижните European Studies (MSc), Advanced Technology (BSc) и Creative Technology (BSc), а в ATLAS University College се преподава по aмериканския модел на Liberal Arts.

University of Twente се стреми да отговори на потребностите на динамично развиващия се свят, като обединява технологиите и инженерните науки със социалните науки. Не случайно Twente многократно печели приза за водещ университет за предприемачество в Нидерландия. Например, добре познатите ни сайтове takeaway.com и booking.com са създадени именно в Твенте от Jitse Groen и Geert-Jab Bruinsma.
Сред българските кандидат-студенти най-популярни са компютърните и бизнес специалностите, а привлечените от възможността да работят с изкуствен интелект започват своя академичен път с бакалвърска програма по психология, в тясно сътрудничество с всички други факултети.

Настаняване
University of Twente е единственият университет в Нидерландия, който разполага със собствен кампус. Повечето кандидати обаче избират да търсят частни кваритири в близост до университета или центъра на града, за да могат напълно да се потопят в студентския живот в чужбина. Цените за самостоятелна стая се движат между 400-600 евро на месец.

Отдих и развлечения
Енсхеде се ползва със славата на изключително оживен нидерландски град – интернационалната атмосфера и множеството институции в града определят наличието на много асоциации в областта на образованието, спорта и културата. Кампусът на University of Twente е важно място за изкуства и социални събития. Студентски и професионални трупи изнасят предствления, лекции, концерти, кабаретни изпълнения, представят експозиции и провеждат различни работилници, сред които са и големи научни събития като "Create Tomorrow" и летният лагер "CuriousU".
За любителите на спорта се предлагат повече от четиридесет различни спортни асоциации. Има много игрища за различни спортове, включително футбол, хокей и тенис, както и съоръжения за по-необичайни спортове като лакрос и софтбол.

И така, защо да избереш University of Twente?
Можем да изброим поне 4 причини да избереш бакалавърска или магистърска програма в University of Twente:
Twente е един от водещите университети в сферата на технологиите в световен мащаб с невероятни връзки с бизнеса в различни сфери
Twente е университет No.1 в Нидерландия за предприемачество
Twente прилага интердисциплинарен начин на преподаване, който комбинира креативност и високи постижения в научните дисциплини.
Twente разполага със собствени общежития и предлага интернационална атмосфера

Eла на БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ


Добави нов коментар