Блог » Рубрика "На Фокус"

WU WIEN | Университет на фокус

Малко история

Виенският икономически университет (Wirtschaftsuniversität Wien или накратко WU Wien) е едно от водещите европейски висши учебни заведения в сферата на бизнеса и икономиката. От основаването си през 1898 г. до днес се стреми да следва принципите на научен интегритет, академична свобода, равен шанс за всички и отговорност към социалното-икономическото развитие на обществото.
Една от целите на университета е да заеме място сред най-добрите висши учебни заведения не само на Стария континент, а и в световен мащаб. Част от тази политика е предлагането на широк спектър от магистърски програми на английски език, които да дадат шанс на повече чуждестранни студенти да продължат образованието си именно там. За успеха на тази политика може да се съди по факта, че университетът провежда и ръководи редица международни проекти и стимулира академичния обмен с университети в цял сват, а всеки четвърти студент във WU Wien е чужденец.
От 2015 г. има тройна акредитация от EQUIS, AACSB и AMBA - трите най-престижни агенции за акредитация на икономически университети. През 2019 г. Economist Ranking поставя магистърската програма по международен мениджмънт (International Management) на 5-то място в света, а според класацията на Financial Times (European Business School Ranking) за 2020 г. WU Wien се нарежда на 34-то място от 90 бизнес училища в Европа. Това са само малка част от успехите на университета, който се радва на отлична международна репутация.

Специалности

Предлагат се три бакалавърски програми: Wirtschafts- und Sozialwissenschaften, Wirtschaftsrecht и Business and Economics, от които последната е изцяло на английски език. От магистърските програми седем са на немски език (сред тях: Finanzwirtschaft und Rechnungswesen, Management, Wirtschaftsrecht и др.), а осем - на английски (Digital Economy, Marketing, Quantitative Finance и др.). Университетът е много желан за програми по бизнес администрация и икономика, а бакалавърската програма на английски език традиционно привлича много кандидат-студенти от цял свят.
Завършилите WU Wien са висококвалифицирани и търсени кадри в сферата на бизнеса и икономиката. Бившите студенти поддържат връзка помежду си чрез мрежите на университета. WU Alumni Hub например организира ежегодни срещи на своите възпитаници на около 60 места в Австрия и извън страната, а менторската програма Wise Women of WU, която има за цел да подкрепя възпитаничките на университета в началния стадий на тяхната кариера, е само една от инициативите, чрез които WU Wien следва политиката си за равен шанс на всеки и отговорност към общественото развитие.

Настаняване

Наемът за общежитие във Виена е около 400-450 евро. В австрийската столица има много частни организации, които се занимават с настаняването на студентите, кампусите се намират на удобни места в града, а чакането за стая продължава няколко месеца. Повечето стаи са обзаведени с всичко необходимо за един студент, а сградите разполагат с модерни общи пространства за спорт, срещи и социални контакти.

Студентски живот

Виена оглавява не една или две касации за най-добър град за живеене. Австрийската столица може да Ви предложи всичко – от посещения на световноизвестни галерии, музеи и дворци до модерни арт фестивали и концерти.
Университетът ще ви впечатли със своята архитектура още щом се озовете там. Новият кампус въплъщава идеите за разнообразие, иновативност и интернационална насоченост, които са в основата на визията на WU Wien за модерен университет на бъдещето. Освен модерно оборудвани аудитории, библиотеки и учебни зали, ще намерите магазини, книжарница и много места за отдих – всичко необходимо, за да искате да прекарате цял ден там!


Защо да изберете WU Wien?

Един от най-престижните икономически университети в Европа, едва 1 % от висшите учебни заведения в света могат да се похвалят с престижната тройна акредитация. А завършилите студенти са много търсени и желани кадри в своята област.

Интернационална насоченост и възможности за международен обмен: във WU Wien учат над 21 000 студенти от 110 държави.

Университетът се намира в сърцето на Виена – един от най-добрите градове за живеене! Разполага с модерен и иновативен кампус – средище на международна научна и изследователска дейност.

Запази си час за безплатна консултация


Добави нов коментар