Блог » Интервюта

Какво е да учиш Automotive Engineering в HAN University of Applied Sciences?

За програмата Automotive Engineering в HAN University of Applied Sciences разговаряме с Петър Кънев. Ето какво сподели той с нас:

Какво е да учиш Automotive Engineering в HAN University of Applied Sciences?

Учебната година започна в края на август с доста интензивно обучение – лекции, лабораторни занимания, групови задачи. Целта на програмата през първата година е да ни даде една по-широка представа за автомобилното инженерство. С непърпение очаквам министажа, който ще ми даде още по-конкретна представа за професията, която съм избрал. През втората, третата и четвъртата година, освен лекциите, ще има доста работа по реални проекти, свързани с проблемите, пред които е изправена съвременната автомобилна индустрия. Засега имам усещането, че самата специалност е доста по-трудна от другите, които се предлагат в кампуса в Арнхем, но мисля, че в края на обучението тези усилия ще са си заслужавали.
Как ти се струва кампусът?

Обучението за специалността Automotive Engineering се провежда на територията на HAN Automotive Institute. Учебната база, обновена през лятото на 2016 г., предоставя отлични условия за работа с най-модерни технологии. Студентите научават например как най-добре да оптимизират компютърен модел, така че да генерират нова и по-надеждна информация. Те научават как иновациите подобряват конструкцията на автомобилите и добиват умения и ноу-хау, за да започнат успешна международна кариера в една силно конкурентна индустрия.
Как ти се струва градът?

Арнхем е сравнително спокоен град. Той съчетава в себе си характерната холандска архитектура със стила на днешните модерни сгради. Има много зеленина, самият кампус е разположен сред парк, създаващ условия за разходки и спорт.

Разкажи ни за социалния живот там :)

В Арнхем населението е предимно от млади хора и студенти, което създава много приятна атмосфера.Организират се доста партита, които откровено са не са на нивото на тези в България, но все пак предлагат възможности за осъществяване на множество социални контакти.

Кандидатствай в HAN University of Applied Sciences БЕЗПЛАТНО с нас!

Форма за контакт

Добави нов коментар