Блог » Интервюта

Какво е да учиш Бизнес Администрация в Universität zu Köln?

#GOGERMAN - Business Administration - @Universität zu Köln

Казвам се Пламена Иванова, първи семестър съм, уча Betriebswirtschaftslehre в Universität zu Köln.
Най-хубавото на тази специалност е, че се учат основите на бизнеса и след бакалавъра човек има голямо поле за реализация.
Определено бих препоръчала услугите на Едланта, дори вече го направих, защото без нея нямаше да успея сама да се справя с избора на университет и кандидатстването в него.
Градът е голям и много красив, на човек тук не може да му бъде скучно. Има засилен студентски живот, постоянно се организират партита, също и български. Почти всяка седмица има някакво интересно събитие и интересното е, че повечето се организират от студенти.
Тъй като съм едва първи семестър все още не съм карала стаж, но вече съм член на един клуб от българи ''Будители'', които организират различни събития като театри и концерти с участието на български известни личности, български партита и много други неща, насочвайки вниманието на германците към българската култура и карайки ги да опознаят българските традиции.
Не работя все още, но смятам да започна от втори семестър. Много от студентите там работят почасово и се справят страхотно, съчетавайки университет с работа.
Нещо интересно, което ми направи впечатление, е , че германците не са толкова студени и груби както биват описвани от всеки. Напротив, мили са, доверчиви и готови винаги да помогнат. Има уникално много българи, но все пак аз лично успях да си намеря приятели германци, също и живея с няколко такива. Живея в общежитие с още 6 човека, не всички са германци, но всички сме много сплотени като едно голямо семейство, което е страхотно. Освен това, тъй като танцувах в България, реших, че и там ще си намеря къде да продължа с хобито си и успях. В момента танцувам с доста българи народни танци и отделно в университета хип-хоп, което се води Uni Sport.
Много съм щастлива в Кьолн и заслугите затова са на Едланта. Много благодаря още веднъж за добре свършената работа!

Кандидатствай с ЕДЛАНТА!

Форма за контакт

Добави нов коментар