Блог » Интервюта

Дентална медицина - Образование в Германия

Радина Паталова учи дентална медицина и е първи курс в Мюнхен (LMU).
При нас следването е изключително практически насочено. Още от първи курс започнахме с практически курс по зъботехника, който продължи около 4 месеца, като бяхме в лабораторията по 3-4 часа всеки ден. Първите изпити не са сложни, но след това програмата става малко по-сгъстена. Практическите курсове доста изтощават психически, но са интересни и не прекарваш часове наред, учейки неща наизуст.

При кандидатстването ми помагаше Красимира Димитрова, която беше изключително отговорна и точна. Нямах никакъв повод за притеснение, защото тя подходи сериозно към моето кандидатстване. На своите приятели давам само нейните координати, защото съм сигурна в нейния професионализъм.

Стаж не съм карала, но бях доброволец в Червения кръст.

Кандидатствах 1-2 пъти за стипендия, но безуспешно. Не работя, защото нямам времето за това. Ние сме по цял ден почти в лабораторията, защото много често се налага да оставаме допълнително за някои работи.

Стоматология в Мюнхен приемат около 70 човека, като групите са интернационални. Материалната база на университета е невероятна, в България със сигурност няма университети с толкова ново и скъпо оборудване. Разбрах наскоро, че цялата ни клиника струва половин милиард евро, като тя включва зали за обучение на студенти и също така има кабинети за прием на пациенти.
Има много български студенти в Мюнхен, включително такива, които учат стоматология, което е голям плюс, особено в началото.

Кандидатствай в Германия с ЕДЛАНТА

заяви час за безплатна консултация

Добави нов коментар