Блог » Интервюта

Какво е да учиш Медийни науки за културата в Universität zu Köln?

Казвам се Станимира Димитрова и съм студентка в Кьолн. Уча Medienkulturwissenschaft с втори предмет English Studies-първи семестър в Universität zu Köln.
Избрах тази специалност, защото медиите са навсякъде в нашето ежедневие и ние познаваме като потребители едната им страна. Интересно ми беше да науча как се правят те и как се продават.  Кьолн е столицата на медиите и най-добре там човек може получи нужната подготовка в тази област. Хубавото в обучението по тази специалност е, че дава свобода сам да организираш програмата си, т.е студентът сам избира при кой преподавател и в кой час от седмицата да посети определено упражнение или семинар.

Радвам се, че открих ЕДЛАНТА и благодарение на нея кандидатствах през лятото на 2017 година. Съвсем нормално е, когато кандидатстваш в чужбина да имаш много въпроси, така се чувствах и аз. Но срещата ми с Красимира Димитрова ми даде спокойствието, че нещата около моето кандидатстване ще се случат по най-добрия начин. В нейно лице видях отговорен и загрижен човек за нас, българските студенти, искащи да продължат своето образование в чужбина. Още от първия ни разговор получих обстойна информация за изпитите, които трябва да положа, за документите, които трябва да подготвя и за сроковете за кандидатстване. Тук е момента да благодаря на човека, който беше загрижен точно колкото моите родители за бъдещето ми. Краси, благодаря ти от сърце! Затова препоръчвам на всички бъдещи студенти в Германия да си осигурят спокойствие преди тяхното кандидатстване и да се доверят на ЕДЛАНТА!
Кьолн е изключително красив град. И като всеки голям такъв той предлага много възможности-професионални и образователни. Има много български студенти, с които е приятно да общуваш. Въпреки че е много голям град, в Кьолн има всички видове транспорт-влакове, трамваи, метро, автобуси. Летището в Кьолн е едно удобство за връщането ни в България. За всички студенти са предложени както учене, така и забавления.
Universität zu Köln е един от най-старите университети в Европа. Разполага с огромна база, в която учат над 50 000 студенти от цял свят. Има 6 факултета, като най-голям е философският. За удобство на територията на университета са предложени 4 мензи, в които студентите могат да се хранят разнообразно. Удобно е организиран и транспорта до кампуса на университета, тъй като спирката на трамвая е разположена в близост до централната сграда. Преподавателите са млади и приятни хора, които са много креативни и те мотивират да учиш.
Германия предлага стипендии на студентите, които имат отличен успех от дипломата за средно образование. Много важно е обаче, да се следят сроковете за подаване на документи за стипендии в самия университет.

Хубавото е, че плаващата организация на обучение дава възможност за допълнителна работа дори и по специалността.

Пожелавам успех на всички бъдещи студенти и ако сте взели решение да учите в Германия, това е един много добър избор за обучение и реализация.

Кандидатствай с ЕДЛАНТА!

Форма за контакт

Добави нов коментар