Блог » Интервюта

Какво е да учиш психология във FAU Erlangen-Nürnberg?

#GOGERMAN - Psychology - @FAUErlangen

Казвам се Мартина Миразчиева и уча психология, първи семестър в Ерланген. Специалността ми е много интересна, Човекът стои в центъра на специалността, която уча. Психологията изучава неговото развитие и всеки аспект от живота му - личен, социален и професионален. Много горещо препоръчвам услугите на Едланта. Много ми помогнаха при избора на най-подходящия за мен университет, а също така и при намирането на квартира. Подходиха с разбиране и търпение към мен и си свършиха работата изключително професионално. Кандидатстването в университет и то точно в Германия, една толкова бюрократична страна, е изпълнено с много предизвикателства и много стъпки. Смятам, че никой няма да сбърка, ако избере услугите на Едланта. 
Уча в Ерланген. Това е малък, студентски град, който обаче е малко по-скъп, защото централата на Сименс е там. Градът е пълен със студенти и е лесно да се ориентираш. Университетът ми е най-големият в Северна Бавария, Friedrich-Alexander-Universität. Професорите са отлични професионалисти, вижда се страстта в очите им, когато се изправят пред пълната зала и точно този блясък в очите лично мен ме мотивира още повече! Медицинският факултет нас ФАУ е един от най-добрите в Германия. Във всички болници, клиники и лекарски практики практикуват мед. студенти, за да навлязат колкото се може по-бързо в медицинския свят. 
Не съм карала стажове. Исках да участвам в няколко студентски клуба, но тъй като имам много работа покрай лекциите, нямам никакво време да участвам активно. Може би другият семестър, като си изготвя програмата, ще имам малко повече свободно време, което мога да посветя на работа за университета и студентите. 
Този семестър не работя, защото нямам никакво време, но планирам другия семестър да започна почасова работа, за да получавам т. нар. немска стипендия BAFöG. Човек има много възможности за почасова работа. Например в някоя пекарна или в супермaркет като помощен персонал - подреждане на стоки, работа на каса, поддържане чисто предкасово пространство и т.н. 
Уча в Ерланген, но живея в по-голям град, който е наблизо. Нюрнберг е 3 пъти по-голям град и малко по-евтин. Тук има много повече магазини и възможности за забавление. Аз живея в най-голямото общежитие в града - St. Peter. Тук всички сме като едно голямо семейство. Всеки помага на другия с каквото може - дали покрай ученето, или с приятелски съвет. Има много чужденци. Човек има прекрасната възможност да си обогати общата култура. Нюрнберг, както и Ерланген, е сравнително спокоен и безопасен град. Нивото на престъпността е ниско. Хората са изключително добронамерени и готови винаги да ти помогнат, ако имаш нужда.
Смятам, че Германия е най-добрият избор за учене, ако студентът има желание, разбирра се, защото при липсва на такова, няма да може изобщо да се справи с динамичния живот. Всичко тук е на бързи обороти, немците нямат време за губене. За мен Германия е най-доброто решение, което съм взимала дотук в живота си. Тук съм щастлива и вярвам, че действително имам шанс да покажа целия си капацитет. 

Кандидатствай с ЕДЛАНТА!

Форма за контакт

Добави нов коментар