Блог » Интервюта

Какво прави University of Southampton привлекателна дестинация за обучение?

Какво прави University of Southampton привлекателна дестинация за обучение?
Университетът се нарежда сред най-добрите университети в света, като много от програмите му заемат челни места в класациите за висше образование във Великобритания. Независимо от избраната специалност, студентите гарантирано ще получат образование на световно ниво) в невероятно дружелюбна и стимулираща среда.

Ако трябва да опишете University of Southampton с няколко думи, кои биха били те?
Голям университет, който оказва голямо влияние! Имаме повече от 25000 студенти и 5000 преподаватели, чиято работа е фокусирана върху това светът да стане едно по-добро място, било то чрез технологии, здравеопазване или международно развитие.

Кои от предлаганите от Университета програми са най-популярни сред българските кандидати?
Компютърни науки и софтуерно инженерство, също така бизнес, финанси и инженерни науки.

Как се справят българските студенти с академичните предизвикателства и с адаптацията към студентския живот?
В Саутхемптън има голяма българска общност и много активно българско студентско общество, което означава, че винаги има някой, а това създава усещането на всеки, че е добре дошъл, както и че винаги може да разчита на подкрепа в трудна ситуация. В Саутхемптън атмосферата определено е академична и от студентите се очаква да учат усилено и да поемат отговорност за обучението си. Те могат да разчитат на 24-часова подкрепа, за да се чувстват добре, физически и психически и да развиват академичните си умения.

Можете ли да си спомните за български студент или възпитаник на университета, с чиито постижения Университетът се гордее?
Един от нашите настоящи студенти, Иван Иванов, е пример за успял студент. Той започна в Southampton с бакалавърска програма, и 5 години по-късно вече работи по своята докторантура, след като спечели престижна университетска стипендия. Миналата година Иван завърши магистърската си степен, като в същото време караше стаж в Международния отдел на Университета. Така че сме изключително горди с всичко, което е постигнал досега и очакваме бляскавата му кариера в сферата на Предприемачеството.

Как ще опишете университета извън лекционните зали, лабораториите или семинарите? Как студентите успяват да балансират сложната академична програма с активен социален живот?
Университетът е един жив организъм. В Саутхемптън постоянно нещо се случва! Имаме повече от 300 клуба и студентски общества, които са подходящи за всеки вкус, независимо дали сте футболист, фен на Хари Потър, танцувате улични танци, или сте изгряващ шеф-готвач - имаме за всекиго по нещо. Нощният живот на Саутхемптън е забавен и най-вече евтин - градът ни официално е един от най-достъпните) студентски градове в Обединеното Кралство, което означава, че може да се възползвате от многобройни клубове, барове, кина и ресторанти, разполагайки само със студентски бюджет.

University of Southampton е член на престижната Russell Group - асоциация от 24 държавни научно-изследователски университетa в Обединеното Кралство. Кои са областите и постиженията, които правят университета световно признат?
Университетът променя света към по-добро в много области и именно затова е трудно да се изброят всички, но някои от примерите са: Разработваме фибро-оптични кабели, които да осигуряват високоскоростен Интернет по света; Националният център по имунотерапия на рака работи върху откриването на лечение за различни ракови заболявания; Физиците ни работят CERN, за да ни помогнат да разгадаем Вселената; Морските ни биолози помагат да се справим с ефектите от микро-пластмасата в океаните; Екип от археолози на Саутхемптън възраждат историята на Черно море, като създават виртуални модели на разбилите се там кораби.

Добави нов коментар