Блог » Интервюта

Какво е да учиш туризъм в University of Surrey?

https://www.surrey.ac.uk/

#GOUK - Tourism - @UniversityofSurrey

Казвам се Йоанна и избрах да изучавам Туризъм в University of Surrey, защото пътуването винаги е било голяма част от живота ми, а и със сигурност знаех, че туризмът е нещо, което с удоволствие бих го учила по-задълбочено, още повече, че това винаги ще е процъфтяваща индустрия. Насочих се към Англия, защото брат ми вече следваше там, а в последствие разбрах за University of Surrey, който беше и продължава да бъде Nо1 за Туризъм в страната.

Университетът се намира в Гилфорд, югоизточна Англия. Градчето предлага всичко, което би било нужно на един студент. Река Уей минава през него и има доста китен център, както и голям парк. Ако все пак на някого му долипсва големият град, близостта до Лондон (само на 30 мин. с влак) е голям плюс.
В университета има голям брой българи и доста активно студентско общество. Лично аз съм доволна от начина на преподаване и средата. Седмичната програма, състояща се от лекции и семинари не е твърде натоварена и остава доста време за индивидуална подготовка. Преподавателите са компетентни, отзивчиви и отделят време да обсъдят всякакви въпроси със студентите. В моя курс голяма част от преподавателите бяха от различни държави, всеки с опит от различни индустрии.

През третата година се предлага стаж (който може и да е платен!) във фирми във Великобритания или в чужбнина, с които университетът си сътрудничи. Има възможност да участваш и в обменна програма за половин семестър и да учиш сходни предмети в университет в друга държава. Доста популярни са Австралия и Сингапур.

На бъдещите кандидат-студенти бих препоръчала да се възползват от възможността да учат в чужбина и да се насладят на студентските години, тъй като това ще им донесе уникални познания, запознанства и преживявания!

Кандидатствай БЕЗПЛАТНО с нас в University of Surrey!

Форма за контакт

Добави нов коментар