Блог » Интервюта

Какво е да учиш социална психология в University of East Anglia?

#GOUK - Social Psychology @UEA

Изпратихме Кристияна преди 2 години в UEA. Ето какво сподели тя с нас за преживяното там:
Казвам се Кристияна Райчева и съм втори курс Социална психология в University of East Anglia.
Винаги съм имала интерес към психологията и исках да избера университет, който да ми предостави добра подготовка в тази сфера. Реших, че Англия е страната, където един амбициозен студент може да получи всичко, което желае и мечтае. ЕДЛАНТА изигра решаваща роля в моя избор на университет. На едно от изложенията им за обучение в чужбина, един от консултантите им за Великобритания се срещна с мен и ме запозна с възможностите на University of East Anglia.

По време на кандидатстването си, не съм имала никакви съмнения и притеснения, благодарение на помощта на ЕДЛАНТА.
Не съм имала сериозни проблеми с адаптирането към новата среда, защото британските университети предразполагат чуждестранните студенти към нови запознанства и социализиране, като организират различни събития, дават възможности за членуване в асоциации, според интересите, а и животът в кампуса е едно постоянно забавление.

University of East Anglia е място, което може да ти даде много. Освен високото ниво на преподаване и обучение, университетът разполага и със спортен център, където студентите имат шанс да практикуват спорта, който най-много ги влече и да се включат в състезания и мачове, на които да представят университета. Също така, това е и друг начин да създадеш нови запознанства и контакти. Аз се радвам, че съм част от отбора по волейбол на университета и смело мога да кажа, че тренировките са не само на високо ниво, но и изключително приятни и забавни, както и хората, които ги посещават. University of East Anglia е не само институция; той е общност, семейство, което носи позитивна енергия и ти дава незабравими спомени. За всеки студент е важно да може да разпределя времето си между ученето и развлеченията. В University of East Anglia това е сигурно - тук студентите знаят как и кога да дадат максимално най-много от своите възможности по време на учебния процес и също така как и кога да се забавляват, което с честите партитата и събития е гарантирано.
Университетът се намира и в един прекрасен, сравнително голям град - Norwich, който се намира само на 3 часа от Лондон. Градът е известен със спокойния и сигурен начин на живот и с преобладаващото си младо население. Градът разполага и с много места за забавление: ресторанти, клубове, барове и др.
Разходите на студента зависят от начина на живот. Общежитията варират между 80 и 160 паунда на седмица. Лично моите разходи, без таксата за общежитието, са около 300 паунда на месец.

Първата година за мен беше много важна за адаптиране към новата среда и начина на обучение, поради което не съм и търсила работа, но университетът разполага с кариерен център, където всеки студент може да получи нужните насоки и съвети при кандидатстването за работа.

Плюсовете да учиш в чужбина са много. Специално University of East Anglia промени представата ми за студентския живот. Впечатлена съм от изключителното отношение на лекторите към студентите и постоянните възможности, които университетът дава на студентите си за получаване на обратна връзка. Обучението е на много високо технологично ниво: предоставя се безплатен достъп до онлайн материали; всичко, което е необходимо преди лекциите и в подготовката на студента след тях е на разположение в онлайн платформата на университета. Библиотеката, с която университетът разполага, е уникална по мащабите и възможностите си, разполагайки със зали както за индивидуална, така и за групова подготовка. Като студент на University of East Anglia мога да споделя, че се чувствам спокойна по отношение на учебния процес, защото знам, че срещу мен стои един уникален, приятелски настроен преподавателски екип, който е насреща за всички мои въпроси.

Университетът предоставя много интригуващи възможности за 1 година в чужбина - в Америка, Австралия или Европа, но засега не съм се възползвала.

Моят съвет към кандидат-студентите е да не се колебаят и да поемат към това приключение, защото за мен това е един уникален шанс да се развиеш в областта, в която имаш интерес, да се запознаеш с хора от цял свят, да научиш много за себе си, живеейки сам и далеч от дома си и да имаш едни незабравими студентски години.

Когато се подготвях за кандидатстването си, попаднах на едно от изложенията на ЕДЛАНТА, на което се впечатлих от тяхната компетентност и отзивчивост. Бих искала да благодаря на ЕДЛАНТА, и най-вече на моя консултант Силвия Стоянова, за професионализма, подкрепата и помощта, с която ми съдейства по пътя към моето приключение наречено „University of East Anglia“!

Кандидатствай БЕЗПЛАТНО с нас в партньорските ни университети!

Форма за контакт

Добави нов коментар