Блог » Новини

Airport pick-up | Нидерландски университети

Страната на лалетата ви зове с нови предизвикателства и преживявания. Време е да запазите билети за своето пътуване и да се подготвите. Университетите по-долу ще могат да ви посрещнат от летището и да ви отведат да университета/квартирата. Ако искате да се възползвате от тази допълнителна услуга съобразете пътуването си с датите по-долу.

Hanze UAS

Услугата за взимане е достъпна до 3 септември 2021 г.
• Не можете да се възползвате от услугата за взимане, ако идвате от страна с висок риск и следователно трябва да пристъпите към самокарантина при пристигане в Холандия.
• Можете да бъдете взети между 9:00 и 21:00 часа. Ако пристигнете преди този час, ще трябва да изчакате до 9 часа сутринта. Ако пристигнете след 21:00, можете да решите да пътувате до Гронинген сами, или можете да резервирате място за нощувка и да бъдете взети на следващата сутрин.
• Резервирайте услугата за вземане поне 7 дни преди да пристигнете в Холандия.
• Услугата за вземане е безплатна, но трябва да заплатите собствените си пътни разходи: като вашите билети за влак или автобус.
• Когато заявката за вземане бъде обработена, ще получите данните за контакт от лицето, което ще ви помогне да пътувате до Гронинген. Този човек ще се свърже с вас, за да се увери, че всичко ще протече гладко.
• Когато кандидатствате за pick-up, можете да кажете дали идвате сами или заедно с други ученици. Не забравяйте да попълните данните за вашия спътник.

Saxion UAS

За студенти, които са направили резервации за стая, има безплатна услуга за взимане, която води студентите от летище Schiphol Amsterdam в града, в който живеете (Enschede или Deventer)

При пристигането на летище Schiphol, студентите от Saxion ще ви посрещнат на мястото за срещи в Schiphol Plaza (близо до Burger King) и ще ви придружат до автобуса на Saxion. Този автобус ще ви отведе до квартирата ви.
Saxion предлага тази услуга за взимане от летището през следните дни:

Вторник, 17 август, кат. 14:00
Четвъртък, 19 август, кат. 14:00
Петък, 20 август, кат. 14:00

Когато организирате полета си до Холандия, моля, вземете под внимание, че ще ви е необходим поне 1 час за събиране на багажа, докато преминавате през митницата и поради разпоредбите на Covid-19 може би дори повече. Ако пристигнете късно, за съжаление не могат да ви изкачат и ще трябва да се възползвате от редовния влак, за да пътувате до Saxion.

University of Twente

За пътуване до Енсхеде от Schiphol предлагат безплатната услуга за взимане, организирана от комитета за приятели от Студентския съюз.

Тази година имат услуга за взимане на 14 август и 21 август 2021 г. до приблизително 17:00 (17:00 ч.) От летище Schipol. Представител на университета ще посреща всички ученици при пристигане 3 изходна врата близо до гишето за обмен Abn amro . В случай, че искате да се присъедините към услугата Pick Up, моля попълнете формуляра. Само ограничени места.

Tilburg University

По време на регистрационните дни в четвъртък, 19 август, и в петък, 20 август, Университетът Тилбург ще предложи помощ при пътуване за студенти, които пристигат на летище Schiphol или летище Айндховен.

Помощ за пътуване ще се предлага и в двата дни за регистрация - четвъртък 19 август и петък 20 август 2021:

Летищно обслужване от: 9:00 ч. До 17:00 ч

Трансфер от жп гара „Tilburg Universiteit“: 9:00 ч. До 18:00 ч

Тази услуга ще се предлага само през дните за регистрация между 9:00 и 18:00

Inholland UAS

InHolland предлагат услуга за вземане от летището при пристигане за някои от кампусите, в някои дни през август.

На 22 и 23 август 2019 г. Inholland Amsterdam / Diemen и Студентската мрежа на Еразъм организират Деня на пристигане за чуждестранни студенти.

На този ден между 9:00 и 16:30 часа се предлагат следните услуги:
• Услуга за взимане от летището до Университета за приложни науки Inholland с обществен транспорт (вие плащате своя билет).
• Получете ключовете на квартирата си, ако ще наемете стая чрез Inholland / DUWO. FYI: ако не сте платили, ключовете не могат да ви бъдат предадени. Моля, платете поне две седмици преди пристигане.
• Запознаване с персонала на Inholland и ще получите пакет за добре дошли и холандска SIM-карта за вашия телефон.
• Регистрирайте се в община Амстердам (може да подлежи на промяна).
• Вземете вашата ISIC карта за обществен транспорт за чуждестранни студенти, ако сте кандидатствали за такава. Информация за това как да кандидатствате за тази карта ще бъде изпратена от intoffice.diemen@Inholland.nl преди юли 2019 г.
• Запознайте се с Erasmus Student Network, студентската организация за чуждестранни студенти
Съветваме всички студенти да пристигнат на летище Schiphol между 7:00 ч. и 14:30 ч., За да пристигнат в Университета за приложни науки Inholland преди 16:30 ч. В случай, че дойдете сами с кола, автобус или влак, моля, бъдете в Inholland преди 16:30 часа. Ако пристигнете по-късно, можете да се възползвате от услугата за взимане, но не и от другите предлагани услуги.

Харлем на 26 и 27 август 2019 г. Inholland Haarlem и Студентската мрежа на Еразъм организират Дните на пристигане за чуждестранни студенти.

На този ден се предлагат следните услуги между 8:00 ч. И 20:00 ч. CET (може да бъдат променени):
• Трансфер от летището до Inholland UAS Харлем с градски транспорт (плащате си собствен билет). Тази услуга е достъпна само за пристигащи на летище Amsterdam Schiphol между 8:00 и 19:00 ч. CET в определените дни за пристигане. Моля, регистрирайте се с всички подробности за вашия полет чрез формата на Google (връзката ще бъде обявена по-късно).
• Получете ключовете на квартирата си, ако ще наемете стая от Duwo през Inholland. Тази услуга е достъпна само за студенти, пристигащи в Inholland UAS Харлем между 8:30 ч. И 17:00 ч. CET. Между 17:00 - 20:00 ч. CET вашите ключове могат да ви бъдат предадени чрез член на борда на ESN, но важат условията. FYI: ако не сте платили, ключовете не могат да ви бъдат предадени. Моля, платете поне две седмици преди пристигане.
• Запознаване с персонала на международния офис на Инхолланд (между 8:30 и 17:00 ч. CET).
• Запознайте се с Erasmus Student Network, студентската организация за чуждестранни студенти.

Avans UAS

ESN Breda ви предлага услуга за вземане от летището на:
- петък, 20 август 2021 г. за Avans (Breda) (пристигане на летището между 09:00 и 20:00 CEST)
- понеделник, 23 август 2021 г. за Avans (Breda & Den Bosh) (пристигане на летището между 09:00 и 20:00 CEST)

Моля, попълнете информацията по-долу и ние ще се свържем с вас с цялата необходима информация.
Форма за попълване

Крайният срок за кандидатстване за тази услуга е 10 август 2021 г. в 23:59 (CEST)! След този краен срок пак можете да се регистрирате. Не могат обаче да гарантат. Три дни преди пристигане се свържете със студентската организация
В случай, че пристигате на друга дата, моля, намерете повече информация за това как сами да стигнете до Бреда / Ден Бош чрез уебсайта.

* МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖКА (АВАНС СТУДЕНТИ), понеделник 23 август е официалният ден на пристигане, няма да можете да вземете ключовете преди това. Уверете се, че имате настаняване за уикенда, ако използвате нашата услуга на 20-ти.
** МОЛЯ, ВНИМАНИЕ, поради ситуацията Covid-19, все още не можем да бъдем домакини на летищните взимания, както обикновено. (ще последват повече актуализации, тъй като ограниченията се улесняват) ***

Тази услуга за вземане е напълно безплатна, но имайте предвид, че пътните разходи от летището до вашата дестинация не се поемат от ESN.

Ако имате някакви въпроси, моля не се колебайте да изпратите имейл на incoming@esn-breda.nl

Заяви безплатна консултация

Ако все още ти е рано да заминеш в Нидерландия, но искаш да разбереш какви са възможностите за образование там - свържи се с нас, като попълниш фóрмата по-долу.

Добави нов коментар