Блог » Новини

Въпреки притесненията и неяснотите около Брекзит, Великобритания продължава да бъде дестинация номер 1

https://www.pexels.com/photo/blue-and-yellow-round-star-print-textile-113885/
Въпреки притесненията и неяснотите около Брекзит, Великобритания продължава да бъде дестинация номер 1 за българските кандидат-студенти. Привличат ги разнообразието от академични програми и отличните условия за обучение, както и възможностите за пълноценен студентски живот.

Нагласите на британските университети, изразени и в официалните изявления на тяхната асоциация Universities UK по повод евентуалните последици от Брекзит, са в подкрепа на насърчаване на притока на добре подготвени студенти от EC. Те желаят да запазят и статута на своите преподаватели и изследователи, граждани на Европейския съюз, които с труда симдопринасят за издигане на авторитета на британското висше образование.

Тези нагласи се потвърждават и от факта, че 22 престижни британски университета се представят на изложение Европейско образование 2017 този уикенд в столичния х-л Маринела. Сред тях се открояват University of East Anglia, University of Surrey, University of Southampton, University of Reading, University of Sheffield и др.

Освен с високите стандарти на академична подготовка и учебните стажове, британските университети са привлекателни за българите и заради достъпа до финансиране на обучението чрез нисколихвени студентски заеми, което е гарантирано и за учебната 2018/2019 – както за бакалавърски, така и за магистърски програми. В допълнение, много от университетите, участващи в Изложението, предлагат стипендии и други форми на студентско финансиране.

Изложението, което се провежда под мотото Европейско образование за успешна кариера, след София продължава във Варна (3 октомври), Бургас (4 октомви) и Пловдив (5 октомври).

Вход свободен, след предварителна регистрация на www.edlanta.com

Добави нов коментар