Блог » Новини

Какви са възможностите за обучение в Холандия?

https://www.pexels.com/photo/amsterdam-architecture-building-capital-208733/
Вече 11 години опитните консултанти на ЕДЛАНТА помагат на български кандидат-студенти да изберат специалност и университет в Холандия.

С какво се отличава висшето образование в Холандия?
- Холандските университети са известни с интерактивната методика на преподаване и практическата насоченост на академичните програми. Освен това, английският език е широкоразпространен като почти се е превърнал във втори официален език в страната. Ето защо холандските висши учебни заведения привличат студенти от цял свят с непрекъснато нарастващо многобразие от бакалавърски и магистърски програми, които се преподават изцяло на английски език.

Каква е разликата между класически университет и университет по приложни науки?
- Класическите университети извършват научноизследователска работа, като обикновено всеки от тях има строга специализация например в сферата на инженерните науки и технологиите, в сферата на хуманитарните науки или био-медицински науки. Университетите по приложни науки от своя страна подготвят студентите за конкретни професии, като бакалавърските програми включват задължителени стажове. Методиката на обучение се базира на т.нар. Problem Based Learning (PBL) и включва работа в екип по реални проекти.

Кои са най-популярните специалности сред българските кандидат-студенти, които желаят да продължат образованието си в Холандия?

За българските кандидат-бакалаври и кандидат-магистри най-популярните специалности са:
  • International Business and Management Studies (IBMS)
  • Tourism and Hotel Management
  • Psychology
  • Logistics Management
  • ICT & Software Engineering
  • Media and Entertainment Management
  • Aerospace Engineering и др.
Колко струва обучението в Холандия?

- Годишната такса за обучение в държавните холандски университети за учебната 2018/2019 г. е 2060 евро. Месечният бюджет, необходим за храна, настаняване, застраховка, развлечения и т.н. варира от 650 до 800 евро. Българските граждани могат да ползват студентски заем, който се отпуска от холандското правителство и покрива напълно таксата за обучение. Освен това, те имат право на почасова работа, но задължително трябва да имат холандска здравна застраховка.

Каква помощ и съдействие могат да получат бъдещите кандидати за обучение в Холандия от ЕДЛАНТА?

Консултантска агенция ЕДЛАНТА предлага безплатни консултации и съдействие за кандидатстване в най-добрите холандски университети. Като официален представител на холандските университети в България, агенцията може да ви съдейства да изберете подходяща програма и университет и дори да организира вашето пътуване до Холандия. Актуална информация за бакалавърските и магистърски програми, предлагани от холандските университети, както и подробности за изискванията за прием и начините на финансиране, можете да получите в офисите на консултантска агенция ЕДЛАНТА.

Можете да си запазите час за безплатна консултация по телефона или чрез формата ни за контакт: свържи се с нас

Добави нов коментар