Блог » Новини

Европейските студенти във Великобритания: нови правила за издаване на виза

Британското правителство обяви новите правила за кандидатстване за виза за студентите от ЕC.
Не изпадайте в паника - за тези от вас, които ще влязат на територията на Великобритания преди 31 декември 2020 не е нужда виза!
За тези, които вече са студенти във Великобритания или ще започнат следването си в британски университети от 2020 година е достатъчно да кандидатстват за Pre-settlement статус преди края на годината, за да избегнат необходимостта от виза за периода на обучението си.
Всички, които възнамеряват за влязат в Обединеното кралство с цел обучение след от 1 януари 2021 г., ще трябва да се регистрират в система EPB, която ще бъде активирана на 5 октомври 2020 г.
Студентите от ЕС ще имат право да останат във Великобритания до 6 месеца без виза при краткосрочно обучение и свързани с бизнеса дейности.
Както се очакваше, с приключването на преходния период на Брекзит, ще бъде въведена нова точкова система. За да получи студентска виза, всеки гражданин на ЕС ще трябва да събере общо 70 точки както следва:
Бъдещите студенти ще трябва да кандидатстват за виза 6 месеца преди началото на учебната година и всичко ще се слува през онлайн апликация - бързо, лесно и удобно. Самата виза ще струва 348 британски паунда. Студентите от ЕС ще трябва да платят и Имиграционната такса за здравеопазване (с 25 % отстъпка), която осигурява достъп до услугите на Националната здравна служба на Великобритания (NHS).

Добави нов коментар