Блог » Open days

Кристина и нейното посещение на университет!

Представи ни се (Как се казваш? Какво и къде учиш?)

Здравейте! Казвам се Кристина Рачева и съм завършила 18 СУ „Уилям Гладстон“ в профилирана паралелка с химия и биология. Тази година реших да си взема почивка от ученето, да поработя и да кандидатствам в Tехническия университет в Айндховен за есента на 2020 г..

Как си избра университет?

Още от 11ти клас знаех, че искам да следвам програма, в която ще се изучава усилено химия. Предметът ми е изключително интересен и за него съм чела много допълнителна информация, извън учебния материал. Започнах да разглеждам различни бакалавърски учебни програми в Холандия и специалността „Химия и химично инженерство„ на Техническия университет в Айндховен ми допадна много. Причината е, че паралелно със задължителните предмети като химия, математика и физика, има интересни за мен избираеми предмети - биохимия, нанотехнологии, наноматериали и т.н. Програмата съчетава всички науки, които искам да изучавам, и ми дава възможност за добра реализация в бъдеще.

Как отиде на Open Day? Какво ти хареса?

Отидох на Оpen days в Айндховен, защото исках да видя дали очакванията ми ще се срещнат с реалността. Оказа се даже по-хубаво! Самата сграда на университета ми хареса, защото има много добре оборудвани лаборатории и учебни зали и позволява да прилагаш знанията си на практика чрез опити, но това, което ме впечатли най-много, е библиотеката. Студентите, които учат във Фонтис – другият университет в Айндховен, също я използват, защото разполага с много учебници и специализирана литература и предлага приятна и спокойна атмосфера за учене. Говорих там с различни студенти, които бяха доволни както от високото ниво на образованието, така и от и многото възможности за интеграция на чуждестранните студенти, които Техническият университет предлага - нещо важно, когато отиваш на място, където не познаваш никого.

Как ти се струва програмата, която ще следваш?

Програмата е изключително предизвикателна и едновременно с това вълнуваща. Ще изисква от мен да дам най-доброто от себе си и да изпитам границите на възможностите си. Много се вълнувам и се надявам да ме приемат.

Как се виждаш след 5 години?

Обикновено се опитвам да не гледам толкова напред в бъдещето, защото смятам, че това води до излишно напрежение и стрес. Все пак си мисля, че ще съм получила бакалавърска степен и вече ще следвам магистратура. Обмисляла съм различни варианти за Холандия или Виена, но възможностите са много и нямам идея как ще се получат нещата в действителност.

Какъв съвет би дала на тези, които все още се чудят къде и какво да учат?

Да не се притесняват от факта, че всички други вече са избрали какво искат да учат, а те още не са. Също така да не се страхуват да следват мечтите си, като си мислят, че няма да могат да се реализират в сферата, от която се интересуват, защото ако си добър в дадена област, хората непременно ще го забележат.

Защо избра помощта на ЕДЛАНТА и с какво ти помогнахме?

Разбрах за ЕДЛАНТА от една приятелка, която е кандидатствала моден дизайн в Лондон чрез тази агенция и беше останала много доволна, и затова реших и аз да я избера. Консултантите на ЕДЛАНТА ми помогнаха много с оформянето и подготовката на необходимите документи за кандидатстването, като най-голямо внимание отделиха на мотивационното ми писмо, за което съм им благодарна, защото имах затруднения с него.

ЕЛА НА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ



Добави нов коментар