Блог » Open days

Open Day във Fontys University в Айндховен, Холандия

Представи се - как се казваш? къде и какво учиш?
Казвам се Анелия Димитрова и уча оеративно счетоводство в Професионална търговска гимназия , Бургас

Как си избра университет?
Присъствах на събития в Бургас, изложения на университети, говорих с представителите им. Също така имам 3-ма приятели, които учат в различни градове в Холандия и съответно различни университети, които ми дадоха по-подробна информация за образователната система там.

Как отиде на Open Day?
От Edlanta получих информация, че университета ще ме улесни като ми предложи 2 безплатни нощувки, 2 закуски, 2 обяда и 2 вечери. Резервирах си веднага билети чрез WIZZAIR ( тук мога да вметна, че полета беше наистина приятен и услугите на тази авиокомпания са на високо ниво.). След като пристигнах в Айндховен, моят много добър приятел- Орхан, който е първа година в Fontys University Eindhoven ме взе от летището и през деня опознавахме града (по-долу ще приложа снимки), който доста ми допадна.

Какво се включваше в програмата за Open Day? Какво ти хареса? Какво правихте по време на Open Day?
Програмата включваше представяне на курса, който искаш да следваш, разговори със студенти и преподаватели, разходка из университета. Хареса ми това, че университетът е доста голям и има самостоятелна сграда за International business. Влязохме в курса за информация относно специалността, посетихме всяко едно място в униерситета и разговаряхме със студенти, които са по-горен курс.

Как ти се струва програмата, която ще следваш?
Програмата ми изглежда доста информативна, детайлна, качествена и интересна. Записах си предметите, които ще изучавам до четвъртата година и поразпитах за задачите и екипните работи, които нямам търпение вече да започна да правя.
Какъв съвет би дала на тези, които все още се чудят къде и какво да учат?
Съветът ми е да го обмислят внимателно, тъй като на първия курс в университета преподавателят каза, че 42% от учениците, избрали Международен бизнес като специалност или отпадат или се отписват. Това е бъдещето ви, не се хвърляйте на първото прочетено. Разучете абсолютно всичко, което ви предстои да изучите, за да не попаднете на нещо, което не искате. Трябва да следвате мечтите си и да учите това, което желаете. Първо разберете какво е и после го запишете.

Нещо друго, което искаш да споделиш?
Да, всъщност съм доста доволна от града и университетът, тъй като имах достатъчно време да обиколя и двете (както ще видите от снимките). Градът има доста забележителности, които си струва да се посетят и храни, които си струва да се опитат като например stroopwafel (за предпочитане с карамел). А университетът е място, което искам да посещавам всеки ден и наистина нямам търпение да започна моята година във Fontys University Eindhoven.
Любимото ми място в кампуса е Study landscape, което е място, където учениците могат да работят както самостоятелно така и в екип в университета или ако имат време между лекциите да го запълнят.

Ако и ти желаеш да посетиш Open Day - свържи се с нас!

Форма за контакт


Добави нов коментар