Блог » Open days

Защо избрах да уча в NHL Stenden?

Здравейте, аз съм Вероника и през февруари 2018 ми предстои да навляза в света на студентите. Може би ще искате да разберете защо избрах да следвам именно в NHL Stenden?

След като завърших гимназия, осъзнах, че трябва да избера своята професионална и кариерна ориентация. Насочих се към Хотелиертство и Ресторантиорство (Hospitality) защото семейството ми работи в тази сфера и от близо 6 години им помагам за развитието на семейния ни хотел и ресторантите, които притежават. Друга причина е, че обичам да разговарям с хора и да виждам радостта и удовлетворението в очите им.
С помощта на родителите си и на прекрасния екип на ЕДЛАНТА разбрах, че това което търся се предлага в учебните заведения от групата на SEG в Швейцария и в Холандия (Леуварден и Хага). За да направя окончателния си избор се възползвах от спечелената награда на едно от изложенията на ЕДЛАНТА (безплатен самолетен билет) и се регистрирах за Open days на няколко от университетите в Холандия.
Въпреки прагматичната настройка, в крайна сметка изборът ми бе резултат на вътрешното ми усещане. NHL Stenden ме спечели още с прекрачването на прага - видях и усетих какво oзначава “hospitality”. Останах впечатлена от хотелската база и оборудването, които се използват по време на обучението, и видях усмивките и радостта от постигнатите успехи на всеки един студент, който срещах по коридорите. Всъщност, може би това, което ми повлия най-много, бе шансът за реализация в големи и известни хотелски вериги и възможността за разработване на свой собствен бизнес.
И ето ме тук! Последвах една от мечтите си, която бе постигната с капчица труд, позитивна нагласа и малко време, което е нужно на всеки, в периода на „Какъв искам да стана?“.

Кандидатствай в NHL Stenden БЕЗПЛАТНО с нас!


Добави нов коментар