Блог » Open days

Александра, която посети NHL Stenden и спечели от нас 50 евро!

Здравейте! Казвам се Александра и съм на 18 години. До скоро бях изправена пред един от най-важните си избори - къде и как да продължа своето образование. Колебаех се между няколко холандски университета, които предлагат специалността Creative Business. Тогава се обърнах към консултантска агенция ЕДЛАНТА, където се срещнах със служител, завършила същата специалност в NHL Stenden University. Тя ми разказа много за предизвикателствата и възможностите, които дава специалността, а с моя консултант Таня обсъдихме и няколко други варианта за кандидатстване. И двете ме посъветваха да отида на място и след това да взема решение къде да уча.

В уебстраницата на университета попаднах на обява за Open Day, което ме заинтригува. Това беше перфектният начин да разбера дали наистина NHL Stenden е мястото за мен. Идеята, че ще посетя кампуса, ще усетя атмосферата на студентския живот, ще се запозная със български и чуждестранни студенти, ще разговарям с преподаватели, беше изключително вълнуваща.

В деня на отворените врати бях колкото мотивирана да се гмурна в новото и неизвестното, толкова и изплашена, защото не знаех дали очакванията ми ще бъдат надминати или ще бъда напълно разочарована. В кампуса влязох с много въпроси и излязох изключително очарована и впечатлена. Всички бяха много дружелюбни, усмихнати и гостоприемни. Атмосферата беше като в едно голямо семейството. Имах възможността да разбера още за специалността Creative Business, защото се запознах със студентка, изучаваща същата специалност. Дори посетих залите, в които се провеждат лекциите, и смея да твърдя, че не бях виждала подобно нещо преди. След лекцията, на която преподаватели представиха избраната от мен специалност, методите на преподаване, начина на протичане на курса и същността на професията, съмненията, дали това е правилният избор, се изпариха. Убедих се и в мотото на университета – “Think outside the box”, с което мога напълно да се съглася. В NHL Stenden University се чувствах наистина на място, защото бях заобиколена от млади и мотивирани хора, които преследват мечтите си и не се отказват.

Към програмата бяха включени обяд и вечеря, по време на които имах възможността да разговарям със студенти от целия университет. Беше изключително приятно, забавно и неповторимо преживяване.

Градчето Леуварден, в което се намира университетът, е красиво и пъстро, а хората са много дружелюбни. Има най-различни места за прекарване на свободното време и безброй галерии, театри и музеи. Много характерни са малките магазинчета и кафенета, създаващи чувството за гостоприемност, приветливост и уют.

Разходките в кампуса и в градчето ми подействаха мотивиращо и горещо препоръчвам на всеки бъдещ студент да посети избрания/те от него университет/и по време на дните на отворените врати, ако има тази възможност. Така ще може да се се запознае лично с всичко, свързано с университета, да се потопи в атмосферата му, да почерпи опит от първо лице от студенти, които вече учат там, и сам да прецени дали това е правилното място за него - шанс, който не е за изпускане!

Искаш да посетиш университет?

Свържи се с нас


Добави нов коментар