Блог » Open days

Пламен се завърна от посещението си в Twente и спечели €50!

Source: University of Twente
Source: University of Twente
Здравейте, казвам се Пламен Найденов и тази година завършвам Немска Езикова Гимназия "Гьоте", град Бургас. Сред връстниците ми Холандия придобива все по-голяма известност и се превръща в една от най-търсените дестинации, когато става въпрос за висше образование в чужбина. Когато дойде и моето време да избирам къде бих желал да продължа образованието си и с какво, попитах себе си какво истински ме привлича и интересува. Тогава, разглеждайки специалностите в University of Twente, попаднах на една, която наистина ме заинтригува, а именно - „Business & IT”. Беше повече от ясно, чe информирането в интернет и гледане на снимки няма да ми е достатъчно, за да съм сигурен, че това е университетът, в който искам да уча следващите няколко години и да завърша с успех. Затова най-доброто решение за мен беше лично да посетя университета и да усетя цялостната атмосфера на града Енсхеде и на University of Twente.
Енсхеде се намира в непосредствена близост до границата с Германия. Това е причината немският език да е използван, което за мен е голямо предимство, тъй като в гимназията първият ми език на обучение е немски. Също много положителен е фактът, че не срещнах човек, който не говори английски и винаги, когато се интересувах за нещо и питах случайни минувачи, получавах адекватни и учтиви отговори.

Отивайки на деня на отворените врати (Open Days) на University of Twente, видях колко амбициозни и целеустремени млади хора има там.

Живеейки и учейки в такава среда със сигурност би рефлектирало положително на цялостната трудова дейност на всеки един студент. Когато се записах за UT Open Days, аз си избрах да посетя презентациите на две специалности: едната е тази,от която се интересувах – „Business IT“, а другата беше по-скоро от чисто любопитство – „Creative Technology“,но въпреки това останах много приятно изненадан и учуден от нивото на технологиите и качеството на практическото обучението. По време на презентациите получих подробна информация относно специалностите и също имах възможност да разговарям с хора, които са учили и завършили успешно същата специалност и вече работят на добри позиции в световно утвърдили се компании. След презентацията взех участие в отбор с останалите кандидат-студенти в съставяне на кратък бизнес план, като бяхме наставлявани и ръководени от професорите от специалността. Това ни помогна да разберем по-задълбочено смисъла на това,което ни предстои да изучаваме. Кампусът на университета е изключително модерен,с нови сгради и доста иновативен дизайн. Има спортни площадки за всякакви видове спортове - от футбол до летене с парапланер. Има всякакви заведения като кафенета, ресторанти и магазини, които отговарят на всички нужди на студентите.
Това, което ми хареса най-много беше начина, по който бяхме посрещнати от студентите, отговорни за организацията на събитието. Всички бяха супер учтиви, отговорни и лъчезарни. Не мисля, че остана нещо, което не ни беше изяснено и дори обменихме контакти с няколко студенти, в случай, че имаме нужда от допълнителна информация.
За мен посещението на деня на отворените врати на University of Twente беше от огромна важност и изключително полезно, за да се убедя в добрия си избор. Съветвам всеки, който има възможност да отиде, за да може лично да усети емоцията, която предлага студентския живот в Енсхеде.

Кандидатствай БЕЗПЛАТНО с нас в University of TWENTE!

Форма за контакт

Добави нов коментар