Блог » Полезнo

10 причини да учите в LUT University

Университетът LUT (Lappeenranta-Lahti University of Technology) е създаден през 1969 г. с цел да обедини науката и бизнеса чрез разработването на новаторски идеи. Днес повече от 7 500 студенти, преподаватели и експерти от 94 различни националности, ангажирани в научни изследвания и академично образование, оформят неговата интернационална общност. Университетът насърчава създаването на старт-ъп компании от студентите си чрез своята собствена инвестиционна компания Green Campus Innovations.

Специалности
На английски език LUT предлага общо 5 бакалавърски програми в сферата на технологиите: 4 програми с двойна степен (по електротехника, енергийни технологии, машиностроене и софтуерно и системно инженерство), съвместно с Hebei University of Technology (Китай) и една програма с редовна степен (по инженерни науки и технологии).
Продължителността на бакалавърските програми е 3 години (180 кредита). Завършилите получават право да кандидатстват в една от магистърските програми на университета и да получат магистърска степен.

Кампуси
В зависимост от избраната специалност, обучението се провежда в един от двата кампуса на университета – Lappeenranta и Lahti.
Кампус Lappeenranta се намира на брега на езерото Saimaa. Тук се помещават факултетите по Инженерни науки, Енергийни системи и Бизнес факултета. Студентите имат 24-часа в денонощието достъп до модерно обзаведени лаборатории, лекционни и семинарни зали, библиотека, както и фитнес център. Тук се на намира и Център Hyneman, където студентите имат възможност да реализират собствените си иновативни идеи и да създадат своите прототипи.
Кампус Lahti e създаден през 1995 г. на мястото на реновирана стара фабрика и днес се използва като място за провеждане на изследвания в различни научни области. Университетът си сътрудничи с 122 компании от областта, включително ANDRITZ Oy - пионер в разработването на фибро-оптични технологии. Кампусът разполага също с ресторанти, кафенета, фитнес зала и игрища за практикуване на спортове на открито.

Настаняване
Университетът няма собствени общежития, но студентите могат да намерят подходящо настаняване чрез специализраните организации Lappeenranta LOAS (Lappeenranta) и Lahden Talot (Lahti).

Студентски живот
Lappeenranta e един от най-важните градове в югоизточна Финландия, област Южна Карелия, само на 2 часа с влак от столицата Хелзинки. Градът е образец в използването на възобновяеми енергийни източници и поддържането на чиста жизнена среда. В града целогодишно се провеждат множество спортни и културни събития.
Лахти е важен промишлен център във Финландия. Разположен на южния бряг на езетото Vesijärvi, градът е само на 1ч. и 30 мин. с влак от столицата Хелзинки. Обявен е за Зелената столица на Европа за 2021 г. Градът предлага много възможности за посещение на спортни събития и културни прояви – концерти, фестивали, изложби и др.

Защо да изберете да учите в LUT (Lappeenranta-Lahti University of Technology)?
• Образованието в LUT e безплатно за гражданите на страни от ЕС.
• LUT е сред 11-те най-добри малки университети в света.
• Интернационалната общност на университета включва представители на 94 различни националности.
• LUT разполага с лаборатории, оборудвани по най-високите световни стандарти.
• LUT стимулира изследователска работа върху развитието на иновативни идеи.
• LUT насърчава своите възпитаници да създават свои старт-ъп компании.
• LUT поддържа тесни контакти с индустрията и така осигурява на своите възпитаници успешна професионална реализация след дипломиране.
• LUT насърчава студентите си да създават свои старт-ъп компании.
• LUT e топ 3 % на университетите в света с най-успешна дейност, свързана с иновации в промишлеността.
• LUT e един от 9-те университета в света, които предприемат най-много реални и последователни действия за запазване на климата.

Заяви консултация


Добави нов коментар