Блог » Полезнo

4 факта за KYOTO University of Applied Science

1. Първият мултидисциплинарен инженерен факултет в Япония с обучение изцяло на английски език
Kyoto University of Advanced Science (KUAS) е акредитиран частен университет, който е основан през 1969 г. в западната част на префектура Киото. През април 2020 г. KUAS създаде Инженерен факултет, където студентите могат да усвояват най-модерните технологии чрез практически насочена учебна програма. В Инженерния факултет на KUAS студентите изучават широк спектър от инженерни области и да се подготвят да бъдат конкурентни на световния трудов пазар.

2. Международен екип от професори и студенти
Над 35% от преподавателите в инженерния факултет на KUAS са чужденци. Университетът си поставя за цел до 2024 г. студентската общност да включва 50% чуждестранни студенти, както и 50% от обучаемите да са жени.

3. Чисто ново общежитие
Общежитието за чуждестранни студенти е удобно разположено в кампуса Узумаса, точно до сградата на South Engineering. Всяка стая е напълно обзаведена, което улеснява студентите да започнат живота си в Киото. На всеки етаж има обща зала, където студентите могат да се събират и общуват. Жителите на общежитието са от цял свят, което позволява на студентите да се запознаят с различни национални и културни ценности.

4. Първият български студент
През септември 2021 г. Инженерният факултет на KUAS с радост посрещна първия български студент, записан в бакалавърска програма. Предвид традиционно добрите взаимоотношения между България и Япония, в близко бъдеще KUAS очаква да види все по-голям брой кандидати от България за своята инженерна програма.
Научи повече за Kyoto University of Advanced Science.

Ако искаш да научиш повече за образованието в Япония, запиши си час за консултация.

Добави нов коментар