Блог » Полезнo

4 факта за ЯПОНИЯ

Япония спира дъха ни със своята култура, природа, дълголетна история и обещаващо бъдеще. Ето 4 факта за страната на изгряващото слънце:
1. Научни знания и технологии от световна класа
Въпреки оскъдните си ресурси Япония успя да се развие икономически и да се превърне в страна с водеща индустрия именно благодарение на напредъка в научните знания и технологиите, които се базират на отлична образователна система. Използвайки най-съвременните научни достижения в технологиите и медицината, Япония представи на света много продукти във всички области на индустрията - електрически превозни средства, цифрови камери, оптични влакна и изкуствено сърце. Инстантните спагети, които промениха диетичния живот на света, и Караоке също са иновации от японски произход. Практиката за трансформиране на иновативни идеи в креативни продукти датира далеч в историята на Япония. Японските училища се фокусират не само върху академичните постижения, но и върху развитието на личностни качества и умения. Този аспект на японската образователна система е високо ценен от чуждестранните студенти, които смятат, че обучението в Япония им дава отлична подготовка за успешна кариерна реализация.

2. Очарователна култура и традиции
Заобиколена от водите на oкеана, Япония се радва на всичките четири сезона. В страната има редица обекти от световно значение като връх Фуджи, символ на Япония, замъкът Химеджи и светилището Ицукушима. Традиционната японска кухня (washoku) е регистрирано нематериално културно наследство. Тя предлага цветна и здравословна храна със сезонни съставки и допринася за това Япония да бъде една от страните с най-високата продължителност на живота в света. Известно е, че японците са трудолюбиви и отдават значение на дисциплината. Японското гостоприемството, обобщено с понятието "оmotenashi", отразява датиращи от древността традиции. За японците грижата за гостите е първи приоритет и затова чуждестранните студенти винаги са посрещани топло.

3. Благоприятна среда за живот
Япония е известна като добро място за живеене поради безопасната и сигурна инфраструктура и ниския процент на престъпност. Тук, дори и да загубите нещо, можете да сте спокойни, че (почти без изключение) ще ви бъде върнато. Системата за обществен транспорт на Япония може да се похвали с точно спазване на разписанията и ви помага да стигнете до вашата дестинация безопасно и сигурно. Добре изградената здравно-осигурителна система предлага разширена медицинска помощ срещу минимална такса. Дори чуждестранните студенти, които се чувстват тревожни, след като напуснат родната си страна, могат да намерят известно спокойствие, докато пребивават в Япония.

4. Чуждестранните студенти в Япония
Около 140 000 чуждестранни студенти от повече от 170 страни и региони по света учат във висшите учебни заведения в Япония. Всички те имат възможност да разширят хоризонта си като опознаят японската култура и начин на живот, както и различни други култури по света. Япония е толерантна страна, където свободата на религията и мисълта е гарантирана от конституцията.
ЕДЛАНТА предлага кандидатстване в Япония.
Разгледай Kyoto University of Advanced Science и/или си запиши час за консултация с наш специалист.

Добави нов коментар