Блог » Полезнo

Ще кандидатстваш в чужбина? 6 златни съвета за теб!

Професии с бъдеще vs. Професии на Бъдещето

Чувал ли си за професии като „скръм мастър“ или „лийн мениджър“? Все нови и интересни професии, за които нямаш никаква идея какво представляват. Знаеш ли, че тази информация можеш да получиш от нас – консултантите от ЕДЛАНТА?

Какво да уча? В какво се справям най-добре? Кое ми носи удоволствие?

Можем да ти помогнем да избереш в каква сфера да се развиваш професионално, като направиш тест за кариерно ориентиране и обсъдиш резултата с нашия кариерен консултант. Ще разбереш не само какво представляват тези нови професии, но и какви умения и знания са ти необходими, за да ги упражняваш.
Всичко това се отнася за теб, ако си в 10 или 11 клас. Така че – не се бави, а се свържи с нас!

IELTS, TOEFL или CAE - кой изпит да държа?

"Какъв резултат ми е необходим, за да бъда приет в желания от мен университет?" - все въпроси, които вълнуват бъдещите кандидати за университет с програми на английски език.

Ако се чудиш каква давност имат тези сертификати и какви точно са изискванията на университетите за прием в конкретната специалност, ние в ЕДЛАНТА можем да ти дадем точните отговори. Освен това, при нас можеш да се подготвиш за изпита IELTS.
Все пак не забравяй, че "доживотен сертификат" няма, затова попитай нашите консултанти кога е най-подходящо да държиш съответния изпит по езика.

Искаш да следваш архитектура или дизайн, но не ходиш на уроци по рисуване.

Дори не знаеш къде са рисунките ти от детството, а времето лети и нямаш време да подготвиш портфолио. Ето как можем да сме ти полезни: ще ти препоръчаме специалист, който да те подготви и да ти даде необходимата информация относно това как трябва да изглежда едно успешно портфолио. Като начало, събери някои свои скици или рисунки и се подготви да ги покажеш на нашия консултант. Оттам насетне остава само да работиш усърдно и успехът ти е сигурен.

Чудиш се какво ще случи след Брекзит и дали ще можеш да учиш в желания от теб университет във Великобритания?

Повечето ти съученици мислят да кандидатстват в още една държава „за всеки случай“ – и това определено е печеливша стратегия, която си заслужава да обмислиш. Знаеш ли, че с ЕДЛАНТА можеш да кандидатстваш едновременно в университети в повече от една държава? Великобритания, Холандия, Германия, Дания…. Поинтересувай се днес, а ние ще ти помогнем да направиш своя информиран избор!

„Мотивационно есе“ – звучи познато, но не знаеш как да започнеш.

Не си писал нищо подобно в училище или, ако си писал, то е било с доста различна цел.

Има няколко златни правила и те са: помисли какво те накара да избереш специалността, която искаш да учиш, какви са знанията и уменията ти, и какъв опит имаш в дадената сфера, както и какво ще правиш когато завършиш. Следващата стъпка е да си нахвърляш някои идеи в отговор на горните въпроси.

Как да организираш есето си можем да ти помогнем и ние, ако решиш. Обади се и се запиши за някой от нашите семинари за мотивационно есе. Няма да съжаляваш – в това можеш да бъдеш сигурен. Е, няма да си тръгнеш с готов текст, но ще имаш възможно най-точната и ясна представа как трябва да изглежда успешното есе. А редакцията остави на нас!

Кандидатствай с ЕДЛАНТА!

Форма за контакт

Добави нов коментар