Блог » Полезнo

Какво представлява програмата International Business for Asia в Rotterdam Business School?

https://www.pexels.com/photo/low-angle-photography-japan-buildings-1020769/
Какво е да учиш International Business for Asia в Rotterdam Business School?

International Business for Asia разглежда търговията, бизнеса и управлението на междунаордно ниво. Бизнесът с азиатските държави предполага владеенето на чужди езици. Затова в рамките на програмата освен английски и холандски език, първокурсниците избират да изучават допълнително мандарин, японски или индонезийски. Този втори чужд език се изучава през 4-те години на обучение.
Наши студенти споделят, че изучаването на холандски език е голямо предимство, както в социален, така и в личен аспект. Наред с азиатските езици, университетът държи и нивото по английски език да е достатъчно високо.
Още от първата година студентите разбират, че за да се развива добре един бизнес му е нужна подходяща и силна реклама. Ето защо те изучават и маркетинг.

Във втората година студентите уверено правят пазарни проучвания и развиват собствените си бизнес идеи в екип. Изучават се и особеностите на различните култури.

През третата година университетът предлага възможността да се специализира в друг (партньорски) университет. Студентът сам избира нова дестинация (често в друга държава) и по-тясно специализирана програма. Както в повечето холандски университети, има специален отдел, който помага за този важен избор.

През първия семестър на четвъртата година има задължителен стаж във фирма в Азия, а след това идва ред на дипломната работа.

Да не забравяме, че Ротердам е един от големите градове в Холандия и възможностите за почасова работа са повече. Там е и най-голямото пристанище в Европа, което за студент, учещ международна търговия и бизнес е златна мина.

Нещо готино:
Rotterdam Business School предлага настаняване за студенти от страни извън европейския съюз, а от България – само за кандидати на ЕДЛАНТА.

Имаш въпроси за програмата International Business for Asia?
Заповядай в нашите офиси за БЕЗПЛАТНА консултация!

Форма за контакт

Добави нов коментар