Блог » Полезнo

Магистратура в University of Birmingham

източниК; https://hub.birmingham.ac.uk/

Магистратура в University of Birmingham

Основан през 1900 г., University of Birmingham е един от най-престижните университети във Великобритания, част от т.нар. Russell Group, обединяваща 28 академични британски институции. Характерен за университета е неговият културно-исторически дух, както и усещането за нова модерна епоха, намерила отражение в много революционни научни постижения, изследвания и технологични иновации. Световната класация на най-добрите университети за 2019 г. - QS поставя University of Birmingham сред 100-те най-добри университета, а вестниците The Times и The Sunday Times му отреждат 14-то сред 121 реномирани световни университета.

Магистърските програми, предлагани от University of Birmingham, са повече от 600, с внушителния брой студенти - 14,000, от които около 6,500 чуждестранни. Това е само една от причините, която превръща университета в едно от най-желаните висши учебни заведения на Острова. Ключови фактори за този интерес се оказват най-вече изключително високите академични стандарти и перспективите за професионално развитие след дипломиране.

За предприемаческия дух в университета говорят сериозните инвестиции в материалната база. Повече от 25 милиона британски паунда инвестирани в последните няколко години за превръщането на University of Birmingham в съвременен център на науката и технологии, където академичното образование върви ръка за ръка с приложимостта на получените знания, и отговаря на изискванията на съвременния свят.

Не бива да се забравя, че университетът се намира във втория по големина град във Великобритания – Бирмингам, град с богато историческо минало, който пленява с красивия си градски пейзаж, множество канали и зелени паркове. Освен това, в Бирмингам се намират седалищата на едни от най-големите банки в страната, както и представителствата на много световни фирми. За завършващите магистратура студенти това е от изключителна важност, тъй като има добри възможности за различни стажове в големи компании и организации и те много бързо намират своята професионална реализация.

Повечето такси на магистърските програми в University of Birmingham са в порядъка от около 3,000 до 5,000 бр. паунда, като най-скъпата програма – Advanced Manipulative Physiotherapy e 12, 350 бр. паунда. Известно е, че британското правителство отпуска заем за магистри на стойност 10,609 британски паунда, който може да бъде използван както за таксата за обучение, така и за покриване разходите за живот. За студенти с ниски доходи, които желаят да продължат образованието си с магистратура във Факултета по Компютърни науки на University of Birmingham, университетът предлага специални стипендии. Освен това, българските магистри могат да се възползват и от други стипендии, напр. стипендията Global Scholarship for Excellence, която се присъжда на магистри във Факултета по медицински науки с особено високи академични постижения и е на стойност 2,000 бр. паунда, като се приспада от таксата за обучение. Факултетът по Изкуства и Право също отпуска множество стипендии на студенти от ЕС в магистърските програми.

Със своите 11 нобелови лауреати University of Birmingham достойно защитава името си на една от най-реномираните академични институции с постижения в сферата на медицината, технологиите и опазването на околната среда.
Интересни магистърски програми, които се предлагат в малко университети във Великобритания са: MSc in Hydrogeology, MSc in Genomic Medicine, MSc in Computational Neuroscience and Cognitive Robotics, MSc in Brain Imagining and Cognitive Neuroscience.

Дали ще изберете компютърна или инженерна наука, или някоя от социалните науки като психология или социология, шансовете за успешна професионална реализация в перспектива са изключително добри, ако решите да запишете магистратура в University of Birmingham.

Добави нов коментар