Блог » Полезнo

ТОП 5 на университетите в Германия

Ето кои са петте най-търсени университета от българските кандидат-студенти за академичната 2020/2021 година в Германия:

RWTH Aachen, който се счита за един от най-елитните университети в Германия, печели първи места в класациите за всички технически дисциплини, сред които „Информатика“, „Електротехника“, „Природни науки“ , „Машиностроене“. С отлична репутация се ползва и Медицинският факултет. Университетът съчетава опита на близо 150-годишна традиция с иновации и изследвания, насочени към бъдещето.

Основаният през 1472 г. Ludwig-Maximilian-Universität München се счита за един от най-реномираните университети в Германия. LMU München съчетава петвековна традиция с технологичен и интердисциплинарен подход в обучението. В него се изучават широк спектър от научни области: от хуманитарни науки, право и икономика до медицина и естествени науки. До момента сред възпитаниците на университета има 34 носители на Нобелова награда. Университетът успешно защитава своето първо място за специалността „Право“, като достига отлични резултати и за специалностите „Стопанско управление“, „Природни науки“, „Информатика“.

Техническият университет Мюнхен е сред топ деветте технически университета на Германия. Университетът допринася за технологичния прогрес в световен мащаб с важни научни изобретения. TU München дава на света 17 Нобелови лауреати в областта на химията, литературата, медицината и физиката. Сред водещите специалности са „Информатика“, „Електротехника“, „Машиностроене“, „Природни науки“ и „Стопанско управление“.

Университетът Манхайм е един от сравнително младите немски университети. Universität Mannheim се нарежда сред най-добрите учебни заведения за бизнес и икономика в Европа. Факултетът по икономика има акредитация Triple crown, с която са удостоени само 1% от бизнес училищата в света. Обучителният процес е интердисциплинарен и международно ориентиран, в партньорство с 450 университета от цял свят. В областта на икономиката университетът се класира на първо място за специалностите „Бизнес администрация“ /BWL/ и „Икономика на националното стопанство“ /VWL/. В челната десятка попадат също и специалностите „Информатика“ и „Икономика и информатика“.
Humboldt - Universität zu Berlin е известен като „майката на всички съвременни университети“. Той е един от най-елитните университети не само в Германия, но и в Европа. Историята на университета започва през 1810 г., когато е основан от двамата братя фон Хумболт, като основната заслуга е на Вилхем фон Хумболт и либералните му реформаторски идеи за образованието. Университетът заема челни позиции за специалностите „Право“, „Икономика на националното стопанство“ / VWL/, както и за „Бизнес администрация“ /BWL/.

Искаш да учиш в Германия?

Поискай консултация, като попълниш формата

Добави нов коментар