Блог » Проекти

СЕЗОН 2: Един Ден в Професията

Очаквайте подробности за партньорите в проекта в началото на новата година.

„Един ден в професията“ или как образованието и бизнесът работят заедно

Отдавна слушаме, че бизнесът иска подготвени кадри и че образованието е все още далеч от реалния свят на бизнеса. Чуваме и от една, и от другата страна, че имат нужда от помощ. За щастие, напоследък те все повече се опитват да комуникират – за постигане на по-добри резултати.

Така ние от ЕДЛАНТА – Образование в чужбина, създадохме програмата „Един ден в професията“ – в помощ на бъдещите професионалисти и в подкрепа на бизнеса. Това е проект, който дава възможност на учениците от 10 и 11 клас да се огледат в света на бизнеса, да се докоснат до ежедневието на професионалистите и да добият представа от първа ръка какво означава да си лекар, машинен инженер, архитект, музикален продуцент, авиоинженер, графичен дизайнер, ПР, адвокат…

В пилотното издание на проекта участваха над 20 компании в София и Варна, които посрещнаха над 140 ученици в двата града. Определено беше много вдъхновяващо и за двете страни. А за някои от учениците този един ден в професията, която те искат да изучават и да се развиват в бъдеще, беше буквално решаващ за избора им. Те можаха отблизо да усетят ритъма на работа, но и да забележат разликите с представата, която понякога сами си създаваме за дадена професия от филмите или книгите.

Това е и целта на проекта „Един ден в професията“! И така ние продължаваме с втори сезон на проекта, но този път освен в София и Варна, ще дадем възможност на учениците и от Пловдив и Бургас да се включат.
Подготвяме богат избор за всеки участник в сферите на фармацевтиката, хотелиерството, маркетинга, високите технологии и телекомуникации, предприемачеството, правните услуги, инженерство и архитектура, продуциране, ПР и комуникации, медицина и много други.
Системата за кандидатстване ще бъде отворена до края на месец ноември, а посещенията на място ще се случат между февруари и май 2020 година. Всеки ще може да се докосне до бъдещата си професия и да реши за себе си дали това е правилният избор за него. А нали в това е смисълът?
Очаквайте подробности много скоро!

За повече информация или заявка за участие от страна на бизнеса се свързвайте с
Ива Колева – Мениджър Бизнес развитие
i.koleva@edlanta.com

Добави нов коментар