Блог » Събития

Уебинар UNIVERSITY OF TWENTE | 04.11

Къде:
Онлайн

Кога:
4 ноември | 16:00 часа

Гост:
Хана Динкелбах


БЕЗПЛАТНИЯТ уебинар, който организираме на 4 ноември (четвъртък) от 16:00 ч., е част от поредица уебинари, обединени от една цел – да ви запознаят подробно с различни възможности за образование извън пределите на България.

Този път на фокус са бакалавърските и магистърските програми на английски език, които University of Twente предлага. Ще научите подробности за широко използваната методика на преподаване Problem-based Learning, която насърчава студентите самостоятелно да анализират и разрешават проблеми от реалния свят.

Създаден през 1961 г., като Технологичен университет за приложни науки, днес Twente e един от водещите изследователски университети в Нидерландия, които обединяват под един покрив образование по инженерни и социални науки. В 6-те факултета на университета в град Енсхеде (Enschede) се обучават около 13 000 студенти от 80 националности. Според класацията на в-к Times Twente е сред топ 200 на най-добрите университети в света.

University of Twente предлага 22 бакалавърски и 31 магистърски програми изцяло на английски език в различни области на науката – технологична медицина, роботика, информационни технологии, бизнес и публични политики, химия и инженерни науки, геологични наблюдения и природни и социални науки. University of Twente си сътрудничи с университети от Европа и Азия по програми за академичен обмен, а неговото лятно училище CuriousU предлага инелектуални предизвикателства за студенти от цял сват.

Чрез инициативата VentureLab университетът подпомага реализирането на новаторски идеи, както и създаването на фирми от самите студенти. През последните 20 години са създадени 800 такива стартъп компании, като едни от най-известните са booking.com и takeaway.com.
University of Twente поддържа тесни връзки с фирми като Google, Microsoft, Unilever, Shell, Siemens, Philips и др., в които неговите възпитаници могат да стажуват и/или да стартират своята професионална кариера.

Заедно с нас ще бъде Хана Динкелбах – която ще ви разкаже накратко за висшето образование в Нидерландия и в частност за обучението, което предлага University of Twente. Заедно с консултантите от ЕДЛАНТА, тя ще бъде на разположение да отговори на вашите въпроси!
СЪБИТИЕТО ПРИКЛЮЧИ

Попълни фóрмата и получи запис

Попълни фóрмата и ние ще ти изпратим запис от събитието.