Блог » Стипендии и конкурси

Лятно училище в Прага - право, бизнес, архитектура или медицина - European Centre for Career Education, кандидатствай за стипендия сега!

Европейският център по кариерно развитие (European Centre for Career Education – ECCE) в партньорство с ЕДЛАНТА предоставя 4 стипендии - една пълна и три, покриващи 50% от таксата за участие в лятно училище по право, бизнес, медицина или архитектура. Всяко от лeтните училища се провежда в Прага, Чехия в рамките на 7 учебни седмици в периода 09.07.18 - 24. 08.2018 г..
До 30-ти май български студенти (учили или учещи в български или международни университети), консултирани и кандидатствали с помощта на ЕДЛАНТА ще могат да подават документи за стипендии за лятно училище в Прага.

В конкурса могат участват както кандидат-студенти, така и бакалаври и магистри, включително и наскоро завършили. Няма възрастови ограничения.
Задължително условия за участие в лятното училище е свободното владеене на английски език на минимум ниво B2.

Условия за кандидатстване

Участниците в конкурса трябва да изпратят:

• автобиография (CV)
• мотивационно есе

Двата документа трябва да са на английски език.
Темата на есето е: If you could change one thing in your selected field of study, what would it be and how would you approach it? (Ако можехте да промените едно нещо в сферата на своето обучение, какво би било и как бихте инициирали промяната?)

Високо ценени ще бъдат индивидуалния подход, креативноста и оригинално мислене при представянето на есетата. Няма ограничения в броя символите, но е желателно дължината на есето да е между 800 и 1200 думи. Всеки кандидат може да изпраща документите си до 30 май на адрес office@eccedu.org

В темата на и-мейла напишете за кое лятно училище кандидатствате (право, медицина, бизнес или архитектура).
Победителите ще бъдат обявени на 6-ти юни на уеб страницата на ЕДЛАНТА.

Какво предствлява лятното училище с ECCE?

ECCE е независима образователна иституция с уникалана концепция свързваща акедемичната подготовка с реалния опит. Всяко лято от 9-ти юли до 24-ти август повече от 300 студенти от целия свят имат възможност да прекарат 3 седмици в Карловия университет в Прага (един от най-старите в Европа) и едномесечен стаж в една от компаниите партньори на организацията.

Повече от 30 международни специалисти в сферите на 4-те програми (бизнес, право, архитектура и медицина) споделят със студентите кои са предизвикателствата в тяхната професионална среда. Всяка година темите и лекторите се подбират според най-актуалните тенденции, като се взимат предвид и липсващите теми в програмите на чуждестранните университети. Целта е да се попълнят дупките в образованието, възникващи от отсъствието на модерна система и практика.

Всяка събота (в рамките на първата част от лятното училище) ECCE организира екскурзии и еднодневни практики за опознаване на културата, историята и изкуството на Централна Европа.

Втората част от програмата на лятното училище се състои от едномесечен стаж в компании с различни размери и функиции. До този момент ECCE има 200 стабилни партньорства включващи компании като Tesla, Siemens, UniCredit, T-Mobile, Clifford Chance, DLA Piper, Linklaters, PwC, EY, K&L Gates, Bird & Bird, Schönherr и други.

Всеки студент избира своя стаж според резултатите от тест, който се провежда след втората седмица от лекционната част. По време на стажовете проактивността и инициативата на всеки студент е ключов фактор за постигане на максимални резултати. Всяка компания предоставя писмена препоръка след успешното завършване на стажа.
В специалностите бизнес и право, и след успешно завършване на лятното училище, студентите получават 4 ECTS кредита от Карловия университет.

Колко струва участието в лятно училище?

Пълната такса за лятно училище по бизнес и право е 3000 €. За медицина и архитектура - 1500 ‎€.

До 30.05.2018 г. имаш възможност да кандидатстваш за една от 4-те стипендии за лятно училище. Условията за участие вж. по-горе в текста!

Какво покрива таксата за лятно училище?

• 3 седмици лекции: 15 дни - 30 теми - 2 лекции на ден от 9 до 5 ч.
• закуски и напитки по време на лекциите
• 1 месец стаж
• луксозна вечеря в началото на програмата “Grand Opening Reception” с напитки и храна
• церемония по връчване на сертификати - барбекю с напитки и храна
• личен трансфер от и до летището в началото и края на програмата
• Екскурзии и пътувания в свободните дни за разглеждане на забележителности или част от обучението, организирани от ЕССЕ

Възползвайте се от шанса да прекарате едно страхотно лятно обучение, пътуване и едномесечен стаж в международни компании с много нови познанства и емоции.

Добави нов коментар