Блог » Стипендии и конкурси

Стипендии за магистратура в University of Reading

University of Reading предлага стипендии за магистри
източник: University of Reading
Един от най-престижните университети във Великобритания – University of Reading – предлага стипендии за желаещите да учат в магистърска програма. Една част от средствата се предоставят от университета, а друга – от бивши възпитаници на Reading и от благотворителни организации.

Стипендиите от 1000 до 2000 британски лири се отпускат под формата на отстъпка от таксата за обучение и се предоставя на студенти, записани в магистърска програма (редовна форма на обучение в някой от следните факултети: Биологически науки, Изкуства и Комуникационен дизайн, Компютърни науки, Градоустройство, Мениджмънт и Инженерни науки, Право, Политика, Икономика и Международни отношения, Метеорология.
Основният критерий за присъждане на стипендията е академичният успех на студента от бакалавърската му програма.
Крайният срок за кандидатстване за стипендиите е 1 юни, но е препоръчително кандидатите да изпратят своите документи възможно най-скоро.

The Graduate Institute of International Development, Agriculture and Economics (GIIDAE) предлага стипендии на бъдещи магистри, които се стремят да изградят кариера в сферата на устойчивото развитие. Стипендиите са в размер на 1000 британски лири, а крайният срок за кандидатстване е 7 май.
Стипендиите се присъждат на базата на академични постижения и се дават под формата на отстъпка от таксата.

Световноизвестният факултет на University of Reading – Henley Business School - отпуска определен брой стипендии за студенти, които са избрали магистратура по Счетоводство, Бизнес мениджмънт, Информационен мениджмънт или Финанси. Факултетът предлага също така стипендии на отлични студенти, които за записани в неговата MBA програма. Размерът на финансирането варира от 10% до 50% от таксата за обучение. За стипендиите не се кандидатства отделно – всички студенти, които са финално приети в MBA програмата на факултета биват разглеждани внимателно и на индивидуална основа. Финансова помощ се отпуска и на магистри, които планират да изучават Executive MBA и които докажат, че имат нужда от подобно финансиране.

ЕДЛАНТА е официален представител на University of Reading в България. Повече за университета можете да прочетете тук
За безплатна консултация:

Добави нов коментар