Пансионни училища

Swiss International Scientific School in Dubai – SISD

Местоположение: Дубай
Най-близко летище: Дубай
Общ брой ученици: 900
Възраст: 11 – 18 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: USD 61 160 – USD 65 300 (AED 224 500 – AUD 239 700*)
Образователни програми: IB, Swiss Baccalaureate
ОАЕ (Дубай)
Английски
IB, Swiss Baccalaureate
УЧИЛИЩЕТО
Swiss International Scientific School in Dubai – SISD (Международното швейцарско училище в Дубай) отваря врати през 2015 г. Намира се в перлата на Персийския залив – Дубай, в крайбрежната зона на града в близост до Дубай Крийк (дубайския залив), моста Бизнес бей и само на 10 минути от летището. Училището разполага с модерен и луксозен кампус, който заема площ от 68 000 кв м, а сградите и спортните съоръжения отговарят на най-висок стандарт за енергийна ефективност и безопасност. На разположение на учениците са отлични условия за обучение, спорт и почивка: просторни, светли и модерно оборудвани класни стаи, учебни лаборатории по химия, физика, биология, роботика, арт студиа, IT зали, аудиториум, медийно студио, богата библиотека, плувен басейн, луксозно общежитие, огромна спортна зала, спортни игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис и др., лекоатлетическа писта, танцово студио, фитнес зала и др. съоръжения.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
В зависимост от възрастта на кандидата и предпочитания език, училището предлага обучение по международната програма IB и швейцарската Swiss Baccalaureate. SISD е и единственото международно училище разположено в района Dubai Healthcare City (DHCC) - свободна икономическа зона, създадена през 2002 г., чиято главна цел е да предоставя висококачествени медицински услуги и лечение, образование в сферата на медицината, проучвания, медицинско оборудване, фармация и др. Училището е решено да се възползва от стратегическото си местоположение и да подготвя възпитаниците си за кандидатстване в специалности, свързани с медицина, фармация и т.н. За тази цел се поставя фокус върху засиленото изучаване на предметите физика, химия и биология.
НАСТАНЯВАНЕ
Настаняването е в модерните и луксозни общежития в кампуса на училището, в просторни стаи с 1 или 2 легла със собствен санитарен възел. Учениците над 16-годишна възраст се настаняват в самостоятелни стаи. На разположение са: свободен достъп до интернет, индивидуално място за учене и самоподготовка, обща всекидневна с различни опции за забавления и др. удобства.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Училището предлага занимания по следните спортни дисциплини: акватон, плуване, лека атлетика, футбол, голф, картинг, тенис, волейбол и др. Организират се клубове по интереси, както и разнообразни занимания през уикендите и свободното време, посещения на забележителности, училищни лагери и екскурзии до различни дестинации в страната и чужбина.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 11 години
Необходими документи:
• академична справка за последната година
• препоръка от преподавател
• регистрационна такса: AED 500* (USD 136)
Изпити: изпит по език (английски, немски или френски) и интервю с кандидата

*USD 1 се равнява приблизително на AED 3,7