Пансионни училища

CATS Academy Boston

Местоположение: Бостън
Най-близко летище: Бостън
Общ брой ученици: 300 - 700
Възраст на учениците: 14-18 г.
Годишна такса за 2020/21 учебна година: USD 40 450 - USD 42 710
Образователни програми: Advanced Placement
САЩ
Английски
AP
УЧИЛИЩЕТО
CATS Academy Boston е престижно пансионно училище, част от Cambridge Education Group. Разположено е в Бостън, САЩ - люлката на американската култура и образование, и дом на едни от най-престижните университети в света. Училището прави инвестиция от USD 45 милиона за построяването на чисто нов, модерен кампус, който отваря врати от септември 2016 г. Кампусът се простира на площ от 19 акра и включва: 36 модерно оборудвани класни стаи, 4 езикови лаборатории, 12 научни лаборатории, зала за самоподготовка, 4 музикални зали, 2 арт студиа, театрална зала, студио за йога и танци, фитнес зала, кафетерия, спортна зала, спортни игрища както и други общи помещения пригодени за целите на първокласно обучение, почивка и самоподготовка.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
CATS Academy Boston предла обучение по американската програма Advanced Placement (AP) за ученици от 15 до 18-годишна възраст. Училището се гордее с високите академични резултати на своите възпитаници и успеваемостта им при прием във водещи висши учебни институции не само в Америка, но и в други части на света.
НАСТАНЯВАНЕ
Учениците се настаняват в общежитието в кампуса на училището, в единични стаи със самостоятелен санитарен възел и достъп до интернет.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Учениците могат да упражняват следните спортни дисциплини: басктебол, ориентиране, голф, тенис, волейбол и др. Предлагат се и различни клубове по интереси: rеклама и маркетинг, изкуство, шах, готварство, занаятчийство, култура, танци, клуб по дебати, драма, моден дизай, филми, клуб предприемач, иновации и наука, инвестиции и търговия с акции, математика, модел “Обединени нации”, музика, фотография, роботика, клуб за рационално използване на природните ресурси, бойни изкуства, скално катерене, пинг-понг, и много др. Училището редовно организира посещеня на театрални постановки, шопинг екскурзии, пейнтбол, посещения на увеселителни паркове, барбекюта, плаж, училищни танци, забави и балове по случай Хелоуин, Св. Валентин и др. празници, тематични екскурзии и екскурзии с учебна цел, посещения на различни забележителности и др.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 14 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръка от преподавател
Регистрационна такса: USD 200
Изпити: английски език (полага се в офиса на ЕДЛАНТА)