Пансионни училища

MPW Schools & Colleges

Местоположение: Лондон, Кеймбридж, Бирмингам
Най-близко летище: Хийтроу, Станстед
Общ брой ученици: 400
Възраст: 14-19 г.
Годишна такса за обучение за учебната 2019/2020 г.: GBP 29 715
Годишна такса за настаняване за учебната 2019/2020 г.: GBP 12 000 - GBP 19 880
Образователни програми: GCSE, Pre-programme, A Level, A Level Retakes, Foundation Programmes (University of London, NCUK, MPW), Art Pre-foundation, Easter Revision
Великобритания
Английски
A-level, Foundation, GCSE, IGCSE
УЧИЛИЩЕТО
MPW London се намира в престижния лондонски квартал Южен Кенсингтън и се помещава в три красиви сгради от 19 в, които са напълно реновирани и впечатляват с уникалната си архитектура. Базата е модерна и включва: класни стаи с интерактивни бели дъски, 5 учебни лаборатории, компютърни зали, ателиета по керамика, фотографска лаборатория и 3 библиотеки.
MPW Cambridge се помещава във викторианска сграда в Бруксайд, на пешеходно разстояние от центъра на града. На разположение са модерни класни стаи, 3 учебни лаборатории, арт студио, 2 зали за самоподготовка с компютри, онлайн библиотека, кафетерия и изпитен център.
MPW Birmingham се намира в югозападната част на Бирмингам, в спокойния квартал Edgbaston. Колежът дава много добра подготовка за прием в специалностите дентална медицина и медицина и има силни катедри по математика, социални и хуманитарни науки.
НАСТАНЯВАНЕ
Характерно за обучението в колежите на MPW е преподаването в малки групи до 8-9 ученика. Съотношението ученици от Великобритания и чужбина е 60-40%. Всяка година се приемат до 150 ученика от цял свят.
СПОРТ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ
Предлага се разнообразна програма от извънкласни занимания - спортове, участие в разнообразни клубове по интереси (дебатиране, фотография, модел на Обединените нации и др). Редовно се организират посещения на културни прояви и исторически забележителности.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 14 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 год.
• скайп интервю
Изпити: английски език (полага се в офиса на EDLANTA)