Пансионни училища

Woodbridge School

Местоположение: Уудбридж, Съфък
Най-близко летище: Хийтроу, Лутън
Общ брой ученици: 763
Възраст: 13-19 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: GBP 32 091
Образователни програми: GCSE, IGCSE, A level
Великобритания
Английски
A-level, GCSE, IGCSE
УЧИЛИЩЕТО
Woodbridge School (Уудбридж Скуул) се намира в източна Англия, близо до градовете Ипсуич и Норич, в живописния район на графство Съфък. Училището е основано през 1577 г. Woodbridge School предлага на своите ученици установени академични стандарти в спокойна и сигурна среда – кампусът на училището е разположен сред 18 хектара зелени площи и в него се обучават около 800 деца.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Woodbridge School подготвя за изпитите GCSE и A-level. Колежът има дългогодишна традиция в подготовката за прием в специалностите: медицина, ветеринарна медицина, право и изкуства. Възпитаниците на училището продължават образованието си в Oxford, Cambridge и други престижни университети във Великобритания.
НАСТАНЯВАНЕ
Учениците се настаняват в общежитията на училището, в комфортни стаи с 1 или 2 легла. На тяхно разположение има стаи за отдих с телевизор, кухня, компютърни зали и зали за самоподготовка.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Woodbridge School предлага възможност за практикуване на следните спортове: плуване, тенис, лека атлетика, танци, крикет, хокей, уиндсърфинг, стрелба и др. Учениците имат възможност да се включват в многобройните клубове по интереси: театрално изкуство, журналистика, музика, дебати, шах, благотворителни инициативи, оказване на първа помощ, както и да участват в обменни програми в Испания, Германия, Италия. Всяка година се организират екскурзии до известни европейски градове.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 13 години
Необходими документи:
• академична справка от последните 2 години
• препоръка от преподавател
• регистрационна такса: GBP 100
Изпити: английски и математика (полагат се в офиса на EDLANTA)