Университети

International College of Liberal Arts (iCLA), Yamanashi Gakuin University

https://pixabay.com/photos/japan-pagoda-fuji-volcano-1902834/
Основан: 1946
Местоположение: Kofu
Най-близко летище Токио
Общ брой студенти: 3800
Такси за обучение: Бакалавърски програми
¥1 796 000 (около € 13 762) за първата
година и по ¥1 596 000 (ок. € 12 290) за
2,3 и 4та година.)

iCLA отпуска стипендии на стойност 25, 50, 75 или 100% отстъпка от таксата за обучение.
Япония
Английски
Бакалавър
Business, Management, Economics and Finance, Law, Politics and International Relations
The International College of Liberal Arts (iCLA) е част от Yamanashi Gakuin University, който е основан през 1946 година и към днешна дата се гордее със своята вече над 70-годишна история. Колежът предлага 4-годишна бакалавърска програма от американски тип Liberal Arts. Програмата се преподава на английски език, като лектори са както японски, така и чуждестранни университетски преподаватели. Студентите могат да избират дисциплини свързани с бизнес, международни отношения, политика, икономика, както и интердисциплинарни курсове, част от иновативната програма на колежа, която включва и задължително изучаване на японски език по време на цялото следване. Завършилите успешно 4-годишния курс на обучение получават бакалавърска степен по International Liberal Arts.
iCLA се намира на 90 минути западно от Токио в град Кофу, префектура Яманаши, в подножието на величествения Маунт Фуджи. Обучението в iCLA предоставя уникална възможност на чуждестранните студенти да се потопят изцяло в обстановката на малкия град и да почувстват духа на японската култура. Освен лекциите, като част от задължителната програма на обучение, студентите имат възможност да посещават и занимания по Айкидо, Шодо, Карате и други типични за японската култура занимания. Около 50% от обучаващите се в iCLA са чуждестранни студенти, които могат да участват в обменни програми в един от над 50-те партньорски университети на iCLA от Европа, Северна Америка, Азия и Австралия.
Програми на обучение
Бакалавърскa програма International Liberal Arts със следните специализации:
• Global Business and Economics
• Political Science
• Interdisciplinary Arts
• Japan Studies
Настаняване
Университетът разполага с общежития в непосредствена близост. Студентите могат да изберат и опция с включен пансион (закуска, обяд и вечеря) или да се хранят в някой от ресторантите и кафетата в близост до общежитията. Настаняването в общежитието е задължително за всички студенти в първата година на обучение и НЕ е включено в таксата за обучение. Цената за година е ¥ 564 000 (ок. € 4700).
Изисквания за прием
Бакалавърска програма
• Диплома за завършено средно образование (академична справка към момента на кандидатстване)
• сертификат за владеене на английски език (мин. IELTS 5.5 или iBTOEFL 76 т.)
• 2 препоръки
• Мотивационно писмо
• Интервю
• допълнителен формуляр за кандидатстване (в случай, че студентът кандидатства за стипендия)
Стипендии
iCLA отпуска стипендии на кандидати за бакалавърска програма на стойност 25, 50, 75 или 100% отстъпка от таксата за обучение. Условията за отпускането на стипендии са отличен академичен успех в училище, участие в извънкласни дейности както и отличен успех по време на следването в iCLA.
Кандидатствай БЕЗПЛАТНО с ЕДЛАНТА в iCLA Yamanashi Gakuin University!
Форма за контакт

Галерия