Езикови ваканции

ОКСФОРД – KINGS COLLEGES

IELTS: Супер интензивна изпитна подготовка за кандидати над 16-годишна възраст
Великобритания
Английски
Изпитна подготовка, Интензивен курс
16+ години
IELTS: Супер интензивна изпитна подготовка за кандидати над 16-годишна възраст
ГРАДЪТ
Оксфорд е световноизвестен университетски град, разположен в сърцето на Англия. Повече от 11 века той вдъхновява писатели, поети и изследователи. Тук са получили образованието си 11 от министър-председателите на Великобритания, включително Маргарет Тачър и Тони Блеър. Оксфордският университет обхваща 41 колежа, в които учат около 20 хиляди студенти. Старинните сгради на колежите създават чудесната атмосфера на този красив град. Тук се намират известните музеи Ашмолиан и Пит Ривърс, библиотеката Бодлиан, първият в Англия покрит пазар, както и множество театри, кина и клубове. Оксфорд и околностите му са известни с красивата си природа - добре поддържани паркове и тучни долини, през които се вият двете реки - Черуел и Темза, или както тук я наричат - Айсис.

УЧИЛИЩЕТО
Езиковият курс се провежда в кампуса St. Michaels, разположен в сърцето на Оксфорд, в близост до ресторанти, кафенета, барове, търговски центрове, музеи, театри, кино и др. На разположение на участниците са 15 просторни, модерно оборудвани класни стаи с интерактивни бели дъски, както и зала за самоподготвка с достъп до компютри и безплатен безжичен интернет. Училището e сертифициран център както за изпитна подготовка за IELTS, така и за провеждането му.
Изпитната подготовка за IELTS е с интензивност 32 уч.ч. седмично (1 уч.ч. = 45 мин.) и продължителност 2 или 3 седмици. Този курс е предназначен за подготовка за академичния модул и се концентрира изцяло върху подготовката за самия изпит – как протича той и особеностите на отделните модули в него – слушане, четене, писане, говорене. Организира се изпитен практикум, като се упражняват 4-те отделни модула според изпитните изисквания и условия.
Необходимо стартово ниво: Intermediate, IELTS 5.5 или B2 по Общата европейска езикова рамка.

НАСТАНЯВАНЕ
Възможностите са:
• в семейство, в самостоятелна стая, с осигурени закуска и вечеря
• в общежитие Wavy Gate, в самостоятелна стая със санитарен възел, без осигурена храна (в периода 16 юни - 8 септември 2024 г.)
• в общежитие, в самостоятелна стая, без осигурена храна (целогодишно)
• в апартамент, в самостоятелна стая, без осигурена храна

КУЛТУРНА И СПРОТНА ПРОГРАМА
Езиковият център организира разнообразна културна, спортна и развлекателна програма: театрални постановки, кино, разходка с лодка, боулинг, картинг, плуване, футбол и др. Организират се и екскурзии до различни забележителности и английски градове: Лондон, Бат, Уинчестър, Стафорд на Ейвън, Челтенам, Стоунхендж, замъкът Уоруик, дизайнерски аутлети и др. Участието в екскурзиите и в някои прояви от културно-развлекателната програма се заплаща допълнително.

Примерната пакетна цена включва:
• 32 уч. ч. изпитна подготовка за IELTS
• учебни материали
• информационен пакет
• настаняване в общежитие, в самостоятелна стая със санитарен възел
• безплатен достъп до интернет
• ползване на зала за самоподготовка
• сертификат за завършен курс
• регистрационна такса

Цени:
2 седмици = GBP 1815
3 седмици = GBP 2680

Трансферът от/до летище Хийтроу, Гатуик, Станстед или Лутън се заплаща допълнително.

Начални дати: целогодишно, всеки понеделник

Пристигането и заминаването са в неделя.