Пансионни училища

Aiglon College

Местоположение: Шезиер-Вилар
Най-близко летище: Женева
Общ брой ученици: 368
Възраст: 9 -18 г.
Годишна такса за 2020/21 учебна година: : CHF 70 500 - CHF 115 500
Образователни програми: GCSE, IGCSE, IB
Швейцария
Английски
GCSE, IB, IGCSE
УЧИЛИЩЕТО
Aiglon College (Колежът Еглон) е разположен в Западна Швейцария (във френско-говорящата част на страната), в кантона Во. Построен е върху прекрасно плато с южно изложение, на 1170 м н.в. в швейцарските Алпи. Капмпусът на колежа разполага с: компютърна зала, учебни лаборатории, фонетични кабинети, библиотека, център по музика и изкуства и др.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Тук се обучават 357 деца от над 50 националности. Предлага се обучение по програмите (I)GCSE и IB за последните 2 години от обучението. Възпитаниците на колежа продължават образованието си в престижни университети в САЩ, Великобритания и в цял свят.
НАСТАНЯВАНЕ
Училището разполага с 4 общежития за момичета и с 5 за момчета. По-малките ученици се настаняват в стаи с до 3 легла, а по-големите – в единични или двойни стаи. Всички общежития разполагат с общи стаи за забавления и почивка, трапезария, кухня, стая за игри и др.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Колежът предлага разнообразна програма от извънкласни дейности и спорт (баскетбол, тенис, футбол, лека атлетика, гимнастика, плуване, волейбол, планинско колоездене, ориентиране, кану, скално катерене, ски и др.), както и клубове по интереси, занимания по изобразително изкуство, актьорско майсторство, танци и др. През уикендите училището организира учебни експедиции, както и екскурзии в страната и чужбина.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 9 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръки от преподаватели
• регистрационна такса: CHF 2000
Изпити: английски език, математика и интервю (полагат се в офиса на EDLANTA)