Пансионни училища

College du Leman

Местоположение: Версоа, Женева
Най-близко летище: Женева
Общ брой ученици: 2000
Възраст: 11-18 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021: : CHF 92 500
Образователни програми: Advanced Placement (AP), BAC Francais, IGCSE, International Baccalaureate (IB), Swiss Maturite
Швейцария
Английски, Френски
AP, Baccalaureat, IB, IGCSE, Swiss Baccalaureate
УЧИЛИЩЕТО
Collеge du Lеman (Колеж дьо Леман) е международно училище, в което се обучават около 2000 деца от над 130 националности. CDL e част от групата Nord Anglia Education Schools, в която членуват общо 42 международни училища от различни страни от Европа, Америк и Азия. Училището е основано през 1960 г. в отговор на нарастналото търсене на качествено средно образование за децата на представители на дипломатическите и деловите кръговe в Женева. Простира се на площ от 8 хектара и има отлично местоположение – на 13 км от летището, в покрайнините на Женева – между планината Жюра и Женевското езерото. Кампусът на училището включва 15 учебни сгради: модерни класни стаи, учебни лаборатории и компютърни зали, физкултурен салон, библиотека, плувен басейн, тенис кортове, фитнес зала, ателиета за изкуства и студиа за танци, комфортни общежития и др.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Учениците могат да избират между няколко академични програми, в зависимост от възрастта и владеенето на съответния чужд език:
• Учебни програми на английски език: IGCSE, American High School Diploma (с или без Advanced Placement), AP, IB
• Учебни програми на френски език: French Baccalaureate (BAC Français), Swiss Maturité
• Учебни програми на английски и френски език: Swiss Maturité, International Baccalaureate (IB)
Програмите, които предлага Collège du Léman, подготвят учениците за успешно кандидатстване в престижни университети в Швейцария, Англия, САЩ, Канада, Франция, Холандия и др. За учениците, за които английският/френският не е роден език, се предлага допълнителна интензивна езикова подготовка.
НАСТАНЯВАНЕ
Колеж дьо Леман разполага с 10 модери общежития (тип вили), в които са настанени над 250 ученици, в стаи с 2 или 3 легла.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
В College du Leman се насърчава здравословния и пълноценен начин на живот, затова важно място в колежанския живот заемат спортните занимания и участията в клубове по интереси. Сред най-практикуваните спортове тук са: плуване, тенис, волейбол, голф, стрелба с лък, баскетбол, боулинг и др. Всяка година колежът участва в инициативата “Учебен модел на Обединените нации” в Хага, в “Ученическите Обединени нации” в Женева, както и в международни олимпиади по математика и в различни спортни състезания. В рамките на учебната година се организират екскурзии в Швейцария и цял свят, а през зимата учениците прекарват една седмица на ски и сноуборд в швейцарските Алпи.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 11 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръка от преподавател
• регистрационна такса: CHF 500
Изпити: английски или френски език (полага се в офиса на EDLANTA)