Пансионни училища

Institut Monte Rosa

Местоположение: Монтрьо
Най-близко летище: Женева
Общ брой ученици: 65
Възраст на учениците: 11 - 19 г.
Годишна такса за 2023/2024 г.: CHF 74 000
Образователни програми: American High School Diploma
Швейцария
Английски
AP
УЧИЛИЩЕТО
Institut Monte Rosa (Институт Монте Роса) сае намира в Монтрьо, в кантона Во, Западна Швейцария. Градът е разположен на източния бряг на Женевското езеро и е част от швейцарската Ривиера. Още от древността Монтрьо е бил важен географски и исторически център. През 12-ти век в региона е въведено лозарството и слънчевите склонове от Лаво дьо Монтрьо се превръщат в процъфтяващ винарски район. Днес градът се слави като оживен курорт, който предлага на своите посетители богата програма от културни развлечения. Тук през юли се провежда международният джаз фестивал.
Училището е създадено през 1874 г. и има репутацията на едно от най-добрите швейцарски пансионни училища. Кампусът се простира наплощ от 6 декара и включва модерни учебни зали, нови спортни съоръжения, компютърна зала и комфортно общежитие. Отличната подготовка на възпитаниците на училището им позволява да продължат обучението си в престижни университети в Швейцария, САЩ, Великобритания и други страни.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Обучението е на английски език, а методиката на преподавае е съобразена с интернационалния облик на училището. Учениците се подготвят по англо-американска програма, в зависимост от бъдещите им планове за кандидатстване в университети.
Отличната подготовка на възпитаниците на училището им позволява да продължат обучението си в престижни университети в Швейцария, САЩ, Великобритания и други страни.
НАСТАНЯВАНЕ
Децата се настаняват в общежитието на училището, в стаи с 1 до 3 легла (в зависимост от възрастта). Някои от стаите са със самостоятелен санитарен възел.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ЗАНИМАНИЯ
Училището предлага разнообразна развлекателна и спортна програма. През лятото има възможност за практикуване на следните спортове: футбол, самбо, водни ски, плуване, колоездене; а през зимата – ски, сноуборд, кънки на лед. По традиция се пътува до най-известните ски курорти.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: 11 - 19 г.
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• регистрационна такса: CHF 800
Изпити: английски език (полага се в офиса на EDLANTA)
Училището предлага и летен езиков курс за ученици от 6 до 19-годишна възраст.
Повече подробности за курса можете да прочетете тук.