Пансионни училища

AMADEUS International School Vienna

Местоположение Виена
Най-близко летище: Виена
Общ брой ученици: 480
Възраст: 11 - 18 г.
Годишна такса за учебната 2023/2024 г.: EUR 50 395 - EUR 56 295
Образователни програми: International Baccalaureate (IB)
Австрия
Английски, Немски
IB
УЧИЛИЩЕТО
AMADEUS International School Vienna (Международното училище АМАДЕУС във Виена) е разположено сред красив парк в спокоен квартал на австрийската столица и има отлична база: модерни класни стаи, учебни лаборатории, библиотека, столова, както и комфортни общежития.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
AMADEUS e престижно учебно заведение, част от международната организация на IB училищата, в което се обучават деца от над 50 националности. Обучението e на английски език, като задължително се изучава и немски. Освен добри академични резултати, училището се гордее и със своята Академия за музика и изкуства, в която талантливите ученици се обучават от квалифицирани преподаватели по музика, пиано, цигулка, пеене, чело, перкусии и др. В последните две години от обучението учениците имат право да избират между стандартната IB Diploma Programme и IB Career-related Programme, която ги подготвя за музикално обучение в университет или кариера в музикалната индустрия.
НАСТАНЯВАНЕ
Настаняването е в кампуса на училището, където момичетата и момчетата са настанени в различни крила на общежитието. Стаите са с 2 легла, със самостоятелен санитарен възел и безжичен интернет.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Училището предлага разнообразна развлекателна програма, която включва практикуване на различни спортове, игри, разходки из Виена, посещения на концерти и театрални постановки, кино вечери и др.
В допълнение към основните дейности, учениците могат да вземат участие в така наречената Signature Experiences Programme - провеждане на екскурзии, съобразени с възрастта и академичните им нужди. Програмата помага за развиване на умения, свързани с решаване на проблеми и работа в екип като повишава самостоятелността и увереността на участниците.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 11 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръки - от преподавател по английски и по математика
• попълване на формуляр за кандидатстване
• копие от акта за раждане
• регистрационна такса EUR 350
Изпити: английски език (полага се в офиса на ЕДЛАНТА) и онлайн интервю.