Пансионни училища

AMADEUS Int'l School – Vienna

Местоположение Виена
Най-близко летище: Виена
Общ брой ученици: 110
Възраст: 11 -18 г.
Годишна такса за учебната 2020/2021 г.: EUR 46 470 - EUR 51 000
Образователни програми: International Baccalaureate (IB)
Австрия
Английски, Немски
IB
УЧИЛИЩЕТО
AMADEUS International School - Vienna (Международното училище АМАДЕУС във Виена) е разположено само на 10 минути с транспорт от центъра на града и на 40 минути от летището. Кампусът на училищего се намира сред красив парк в спокоен квартал на австрийската столица и има отлична база: модерни класни стаи, спортни зали, учебни лаборатории, библиотека, кафетерия и столова, както и комфортни общежития.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
AMADEUS e престижно учебно заведение, част от международната организация на IB училищата, в което се обучават деца от над 40 националности. Обучението e на английски език, като задължително се изучава и немски. Освен добри академични резултати, училището се гордее и със своята Академия за музика и изкуства, в която талантливите ученици се обучават от квалифицирани преподаватели по музика, пиано, цигулка, пеене, чело, перкусии и др.
НАСТАНЯВАНЕ
Настаняването е в кампуса на училището, в 2 отделни общежития (за момичета и момчета), в стаи с 2-3 легла, със самостоятелен санитарен възел и безжичен интернет.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Училището предлага разнообразна развлекателна програма, която включва практикуване на различни спортове, игри, разходки из Виена, посещения на концерти и театрални постановки, кино вечери и др.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 11 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръки - от преподавател по английски и по математика
• попълване на он-лайн формуляр за кандидатстване
• копие от акта за раждане
• регистрационна такса EUR 300
Изпити: английски език и математика (полагат са в офиса на ЕДЛАНТА) и интервю.