Пансионни училища

American International School - Salzburg

Местоположение: Залцбург
Най-близко летище: Залцбург
Общ брой ученици: 100
Възраст: 12 - 19 г.
Годишна такса за учебната 2023/2024 г.: EUR 42 000 - EUR 45 000
Образователни програми: American High School Diploma, Advanced Placement (AP)
Австрия
Английски
AP
УЧИЛИЩЕТО
American International School-Salzburg (Американското международно училище в Залцбург) е разположено в Залцбург, в красива местност в подножието на австрийските Алпи. Освен като родно място на Моцарт и значим културен център, градът се смята за един от най-красивите в Западна Европа.
Училището разполага с комфортни класни стаи и кабинети, оборудвани в съответствие със съвременните стандарти на обучение. Съотношението преподавател - ученици е 1:3, което създава отлични условия за индивидуален подход.
AIS-Salzburg е акредитирано от американската Асоциация на колежите и училищата от средните щати (MSA) и е член на Европейския съвет на международните училища (ECIS), на организацията College Board, която администрира изпитите SAT, и на Асоциацията на пансионните училища в Европа (ABSE).
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Учебните програми на AIS-Salzburg се основават на американските образователни стандарти, като завършилите успешно получават американска Диплома за средно образование (American High School Diploma). Желаещите да продължат образованието си във водещи университети в Европа или САЩ, полагат изпити AP (Advanced Placement). Възпитаниците на училището продължават образованието си в престижни университети в Европа, САЩ и други точки на света.
НАСТАНЯВАНЕ
AIS-Salzburg е типично пансионно училище. Около 85% от учениците живеят в общежитията на пълен пансион през цялата година. Стаите са комфортни и модерно обзаведени, с 2 до 4 легла, със самостоятелен санитарен възел.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
AIS-Salzburg използва отличната спортна база на Университета в Залцбург: плувен басейн с олимпийски размери, гимнастически салон, игрища за баскетбол и волейбол, тенис кортове, фитнес зали, писта и стени за катерене. Редовно се провеждат турнири с участието на училища от Австрия, Германия, Швейцария, Унгария, Чехия и др. Ежегодно се организират екскурзии до европейски градове, а през зимата - ски и сноуборд уикенди в олимпийското село в Инсбрук, в австрийските Алпи.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възраст: над 12 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 2 години
• препоръки - от преподавател по английски и по математика
• регистрационна такса: EUR 75
Изпити: английски език (полага са в офиса на ЕДЛАНТА)
Училището предлага и летен езиков курс по английски и немски език за ученици от 10 до 19-годишна възраст.