Пансионни училища

Danube International School-Vienna

Местоположение: Виена
Най-близко летище: Виена
Общ брой ученици: 490
Възраст: 14 - 18 г.
Годишна такса за учебната 2023/2024 г.: EUR 35 290 - EUR 41 166
Образователни програми: IB
Австрия
Английски
IB
УЧИЛИЩЕТО
Danube International School-Vienna (Международното училище Данюб във Виена) се помещава в елегантна, просторна сграда в близост до центъра на Виена, непосредствено до световноизвестния парк Пратер. Училището е основано през 1992 г., а в наши дни в него се обучават 560 ученици от над 50 различни националности.
УЧЕБНА ПРОГРАМА
Училището e акредитирано от международната асоциация на IB училищата, както и от австрийското министерство на образованието и е член на Съвета на международните училища (CIS). Успеваемостта на финалните изпити е 98% при среден успех 33.3 т. Възпитаниците на училището продължават образованието си в престижни университети както в Европа, така и в САЩ, Канада и Азия.
НАСТАНЯВАНЕ
Danube International School разполага си сътрудничи с 3 общежития във Виена, в които се настаняват чуждестранните ученици. Осигурен е пълен пансион и постоянен контрол. Таксата за настаняване варира от 300 до 500 евро месечно.
СПОРТ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ
Училището предлага разнообразни извънкласни занимания – практикуване на различни спортове (плуване, тенис, ски, голф, йога, хип-хоп), както и участие в клубове по интереси (творческо писане, издаване на училищния вестник, театрална школа) и др. Организират се екскурзии в Австрия и чужбина.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМ
Възможен е прием по всяко време на учебната година при наличие на свободни места.
Възраст: над 14 години
Необходими документи:
• академична справка за последните 3 години
• препоръки от преподавател (формуляр)
• формуляр за кандидатстване
• копие от акта за раждане
• сканирани паспорти на кандидата и неговите родители
• регистрационна такса EUR 300
Изпити: английски език и математика (полагат са в офиса на ЕДЛАНТА) и интервю.