Стипендии

СТИПЕНДИИ

Пансионните училища, в които може да кандидатствате безплатно чрез ЕДЛАНТА, отпускат стипендии за отличен успех и академични постижения, изявени таланти, спортни успехи и др. Всяко училище има критерии за подбор на подходящите кандидати, изпити и крайни срокове за подаване на документите.

За актуална информация Заяви безплатна консултация

CATS Global Schools е престижна образователна организация, която обхваща мрежа от международни училищ с кампуси в Кеймбридж, Кентърбъри, Лондон и Бостън (САЩ); колежът за визуални изкуства-Cambridge School of Visual and Performing Arts (CSVPA) в Кеймбридж; както и наскоро присъединилите се към тях Bosworth Independent College и Bournemouth Collegiate School (Великобритания). В тези училища са застъпени академичните програми GCSE (1 или 2 години), Pre-program (1 година), A Level, International Baccalaureate, Foundation Course. год. CATS Global Schools отпуска стипендии за отлични академични постижения в размер от 20% до 50% от таксата за обучение.

Earlscliffе е международен колеж с доказано име във Великобритания, предлагащо програмата А Level. Възрастта на учениците е 15–19 гoд. Колежът предоставя ексклузивни стипендии за отлични ученици - до 50% отстъпка от таксата за обучение и настаняване.

St. Clare’s, Oxford е първото пансионно училище в Англия, което започва да предлага подготовка за международната програма IB още през 1976 година. Резултати са впечатляващи: 65 % от учениците получават 35 точки или повече на финалните изпити. Тези оценки нареждат училището в челната десетка на IB училищата в света. За ученици с отлични академични резултати се предлагат частични или пълни стипендии от годишните такси. Срокът за подаване на документите е година по-рано (за учебната 2023/2024 се приемат кандидатури за стипендии до 21 октомви 2022 г., а изпитите са насрочени за месец ноември).

d’Overbroeck’s, Oxford отпуска стипендии и награди на ученици с изключителни постижения и потенциал, които имат значителен принос към училищния живот и общност. Стипендиите за академични, художествени, музикални, театрални и спортни постижения достигат до GBP 6000 отстъпка от таксите за обучение.

MPW Schools & Colleges е образователна организация, основана през 1973 г. от трима възпитаници на университета Кеймбридж (Mander, Portman, Woodward). MPW Colleges имат 3 кампуса във Великобритания - Лондон, Кеймбридж и Бирмингам. Всеки един от трите колежа разполага с отлична база и предлага индивидуален подход в стимулираща и спокойна учебна среда. Училището предлага академичните програми GCSE, A Level, A Level Retakes, UAL Foundation Diploma in Art and Design, NCUK Foundation (Business, Humanities, Engineering, Science), University Foundation Programme и Easter Revision. Най-много ученици се обучават по програмата A Level. Съотношението ученици от Великобритания и чужбина е 60% : 40%. Отпускат се стипендии в размер от 15 до 50% от таксата за обучение.

King Edward's School Witley е престижно училище в Южна Англия, предлага обучение в програмите GCSE, Pre-Sixth Form, A Level и IB. Възрастта на учениците е 11-18 год. Училището предлага стипендии в размер на до 10% от годишната такса за обучение и настаняване за високи академични постижения, както и за ученици с изразен талант в областта на изобразителното, театрално изкуство, музиката и спорта.

Bishopstrow College е международен център за обучение и подготовка на ученици по английски език за прием в традиционните британски пансионни училища. Разположен е в близост до популярните градове Бат и Солсбъри в Англия. Всички ученици записани в колежа учат английки език на академично ниво в 50% от часовете, заедно с основните учебни предмети – математика, география, история, природни науки, изкуства и спорт. Колежът предлага стипендии за ученици с отличен успех, които кандидатстват за едногодишният курс на програмата GCSE.