Университети

SRH Universities

Основан: 1969

Филиали: Хайделберг, Берлин (с кампуси в Берлин, Дрезден и Хамбург), Фюрт, Гера,

Онлайн форма на обучение: SRH Fernhochschule

Най-близко летище: *според филиалите

Общ брой студенти: 16 000

Чуждестранни студенти от над 65 националности

Годишни такси за обучение:
• за бакалавърски програми: €650-€750
• за магистърски програми: €800
Германия
Английски, Немски
Бакалавър, Магистър
Art and Music, Business, Management, Economics and Finance, Computer Science/IT, Design, Engineering, Hospitality (Hotel) and Tourism Management, Media and Journalism, Social Sciences and Psychology
SRH е неправителствена организация, която работи в сферата на образованието и здравеопазването вече повече от 50 години. Обхваща мрежа от университети – едни от най-старите и най-големи частни университети в Германия. Тази мрежа включва университети по приложни науки в Хайделберг, Берлин (с кампуси в Берлин, Дрезден и Хамбург), Фюрт, Гера, Северен Рейн-Вестфалия, както и SRH Парагвай, EBS Университет за икономика и право във Висбаден и мобилния университет SRH Fernhochschule, който предлага онлайн обучение.
Висшите училища от мрежата на SRH вече почти 10 години прилагат иновативния модел на обучение и преподаване CORE (Competence Oriented Research and Education), за който през 2018 г. получават награда от фондация Volkswagen. Този модел позволява на студентите в рамките на 5-седмични блокове да се фокусират върху само един предмет. Всеки блок завършва с изпит по предмета, като изпитът не е задължително във вид на класическия писмен вариант – студентите могат да избират от общо 30 тестови форми, сред които презентация, работа по проект, портфолио, доклад и др.
Meтодиката на обучение включва работа в малки групи с активното участие на студентите и с много практически дейности. Преподавателите водят учебните занятия и дискусиите, но всеки студент има активна роля по време на семинарите и лекциите. Освен върху теоретичната подготовка се набляга и придобиване на практически опит чрез работа по реални проекти с партньори от рода на Bayer AG, Audi, BMW Foundation, Coca Cola, Nike, Zalandо и много други. Обучението е свързано тясно с индустрията и с нуждите на пазара на труда. Наред с това се поставя акцент и върху придобиване на т.нар. „меки умения“, на способностите за решаване на проблеми и критично мислене – умения, важни за всяка професионална сфера.
Днес университетите на SRH обучават 16 000 студенти от над 65 националности. Предлагат се общо 340 специалности на английски и немски език в следните сфери: музика, бизнес и мениджмънт, околна среда и устойчивост, инженерни науки, информатика, дизайн, комуникация и медии, филми и фотография, логистика, наука и технологии, здравеопазване, хотелиерство, инженерство и строителство, психология.
Програми на обучение
Бакалавърски програми на английски език
Advertising and Brand Communication (Берлин)
Applied Mechatronic Systems (Берлин)
Audio Design (Берлин)
Computer Science (Берлин)
Creative Industries Management (Берлин)
Development /Digital Projects (Берлин)
Film and Motion Design (Берлин)
Illustration (Берлин)
International Business (Хайделберг)
International Hotel Management (Дрезден)
Music Production (Берлин)
Photography (Берлин)
Маrketing (Берлин)

Бакалавърски програми на немски език

Business Analytics B.Sc. (кампус Рейнланд)
Ernährungstherapie und –beratung (кампус Гера и Рейнланд)


Магистърски програми на английски език

Applied Computer Science (Хайделберг)
Big Data and Artificial Intelligence (Хамбург)
Creative Leadership (Берлин)
Cyber Security in Business (Дрезден)
Film, Television and Digital Narratives (Берлин)
Healthcare Management (Берлин)
Hospitality Management and Leadership (Дрезден)
International Business and Leadership (Дрезден, Хамбург)
International Management (Берлин)
IT Management (Хамбург)
Small Building Technology (Берлин)
Software Engineering in Business (Дрезден)
Strategic Design (Берлин)
Trade Management (Хамбург)
Water Technology (Хайделберг)


*Списъкът с програми е непълен. Актуална информация за конкретна специалност можете да получите от консултантите на ЕДЛАНТА.
Настаняване
В някои от кампусите на SRH има студентски общежития. SRH Heidelberg например разполага с 596 самостоятелни апартамента в квартала Wieblingen, в западната част на града. Цената на наемите варира между €230 и €560 в зависимост от това дали студентът ползва самостоятелна баня и кухненска ниша. SRH Berlin не разполага със собствени общежития.
Изисквания за прием
Бакалавърски програми
• Диплома за средно образование
• Сертификат по английски или немски език за ниво С1
• Портфолио (за някои специалности)
• CV
• Мотивационно писмо
• Копие на международен паспорт/ лична карта

Магистърски програми:
• Диплома за висше образование и академична справка
• Диплома за средно образование
• Сертификат по английски или немски език за ниво С1
• Портфолио (за някои специалности)
• CV
• Мотивационно писмо
• Копие на международен паспорт/ лична карта
Tакси за обучение
Таксите за бакалавърските програми са средно около €650-€750 на месец, а за магистърските програми около €800 на месец. За повечето специалности се заплаща еднократна такса от €500 при кандидатстване.
Стипендии
SRH предлага различни начини за финансиране на обучението. Има стипендии, които могат да покрият част от годишните такси и се отпускат за отлични академични резултати, за социална ангажираност и други успехи.
Освен стипендии за академичен успех, SRH разполага и с образователен фонд, наречен „Учи сега, плати по-късно“, достъпен за всички граждани на ЕС. Фондът може да финансира вашето обучение. След като завършите и намерите работа, с която месечното ви възнаграждение е над определен минимум, в рамките на 10 години 5% от заплатата ви отива обратно във фонда и се използва за финансиране на други студенти. По този начин плащате според доходите и възможностите си и само ако заплатата ви надвишава определен минимум.
КАНДИДАТСТВАЙ С ЕДЛАНТА БЕЗПЛАТНО!