Езикови ваканции

ЗАЛЕМ - SCHULE SCHLOSS SALEM

Летни езикови курсове за ученици от 9 до 16-годишна възраст
УЧИЛИЩЕТО
Schule Schloss Salem (Шуле Шлос Залем) е едно от най-престижните и селективни пансионни училища в Германия, в което целогодишно се обучават над 700 ученици от 26 различни националности. Базата на Залем се намира в провинция Баден Вюртемберг, Южна Германия и разполага с 3 кампуса: Hohenfels, Salem и Uberlingen. Освен живописна природа и чист въздух, учениците имат на разположение модерни учебни зали, комфортни общежития, отлична спортна база, арт студиа, музикални зали, места за отдих, кафетерия, библиотека и др.

През лятото Schule Schloss Salem организира 3 лагера за различните възрастови групи, които се радват на голяма популярност и за които местата се запълват много бързо.

SALEM SUMMER CAMP (9-11 г.)
Езиковият курс се организира от Schule Schloss Salem (Шуле Шлос Залем)*, едно от най-престижните пансионни училища в Германия. Провежда се в замъка Залем, който е изграден на базата на католически манастир от 12 в., само на 10 км от езерото Констанц. Училището разполага с уютни класни стаи и ателиета за изобразително изкуство и дизайн.
В сутрешните часове, от 8.30 до 10.30 ч., се провеждат занимания в малки групи по английски и/или немски език, математика или история. Следобедните занимания (14.00 - 18.00 ч.) са с практическа насоченост и учениците избират между разнообразни клубове по интереси и спортове: изкуства и занаяти, музикално изкуство и театър, цирково изкуство, ветроходство, спортове и ориентиране в гората.
През уикендите се организират екскурзии до близки забележителности или излети сред красивата природа на околността.
Настаняването е в стаи с 2 до 4 легла. Осигурен е пълен пансион.
Начални и крайни дати + пакетни цени:
22 юли – 5 август 2023 г. = EUR 3150


SALEM SUMMER SCHOOL (12-14 г.)
Езиковият курс се провежда в замъка Залем, който е изграден на базата на католически манастир от 12 в., само на 10 км от езерото Констанц. Училището разполага с уютни класни стаи и ателиета за изобразително изкуство и дизайн.
В сутрешните часове, от 8.30 до 10.30 ч. се провеждат занимания в малки групи по английски и/или немски език, природни науки или роботика. Заниманията в следобедните часове са интензивни и разнообразни, разделени в 2 части:
11.00 - 13.00 Работа по креативни проекти, участие в социални и благотворителни услуги или занаяти
15.00 - 18.00 Практикуване на спортове - ветроходство, стрелба с лък, тенис,
спортове на открито - водни и в гората, танци и др.
През уикендите се организират екскурзии до близки забележителности или излети сред красивата природа на околността.
Настаняването е в стаи с 2 до 4 легла. Осигурен е пълен пансион.
Начални и крайни дати + пакетни цени:
22 юли – 5 август 2023 г. = EUR 3150

SALEM INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL (14-16 г.)
Езиковият курс се провежда в замъка Шпецгард, като тук основният език на комуникация е английският, поради което учениците е необходимо да имат средно ниво на владеене на езика. Сутрешните часове, от 9.30 до 12.30 са посветени на интензивно обучение по немски или английски език (в зависимост от предпочитанията на ученика).
Следобедите учениците могат да участват в разнообразни спортни и развлекателни занимания по избор: ветроходство, водни спортове (ски, кану, разходка с училищния катер „София”), плуване, екстремни спортове, тенис, скално катерене или посещения на местни забележителности и разходки сред природата. Предлагат се и разнообразни клубове по интереси: изкуства, скулптура, дизайн и др. През уикенда се организират и целодневни екскурзии.
Настаняването е в общежитията на училището, в стаи с 2 легла.
Начални и крайни дати + пакетни цени:
22 юли – 6 август 2023 г. = EUR 3150

ПАКЕТНАТА ЦЕНА включва:
• тест за определяне на нивото
• езиков курс по немски или английски
• следобедни занимания
• учебни материали
• настаняване в общежитие
• пълен пансион
• безплатен достъп до интернет и e-mail
• богата развлекателна и спортна програма
• екскурзии
• постоянен контрол от преподаватели
• сертификат за завършен курс
• трансфер от/до летище Цюрих (в определени часове)

Поради големия интерес към летните програми, провеждани в Schule Schloss Salem и бързото запълване на местата, препоръчваме ранно записване.

*Повече информация за средно образование в Schule Schloss Salem можете да прочетете тук.