Езикови ваканции

ЗАЛЕМ - SCHULE SCHLOSS SALEM

Летни езикови курсове за ученици от 9 до 16-годишна възраст
УЧИЛИЩЕТО
Schule Schloss Salem (Шуле Шлос Залем) е едно от най-престижните и селективни пансионни училища в Германия, в което целогодишно се обучават над 700 ученици от 26 различни националности. Базата на Залем се намира в провинция Баден Вюртемберг (Южна Германия) и разполага с 3 кампуса: Hohenfels, Salem и Uberlingen. Освен живописна природа и чист въздух, учениците имат на разположение модерни учебни зали, комфортни общежития, отлична спортна база, арт студиа, музикални зали, места за отдих, кафетерия, библиотека и др.

През лятото Schule Schloss Salem организира 3 лагера за различните възрастови групи, които се радват на голяма популярност и за които местата се запълват много бързо.

SALEM SUMMER CAMP (9 - 11 г.)
Езиковият курс се организира от Schule Schloss Salem (Шуле Шлос Залем)*, едно от най-престижните пансионни училища в Германия. Провежда се в замъка Залем, който е изграден на базата на католически манастир от XII в., само на 10 км от езерото Констанц. Училището разполага с уютни класни стаи и ателиета за изобразително изкуство и дизайн.
В сутрешните часове, от 08:30 до 10:30 ч., се провеждат занимания в малки групи по английски и/или немски език, математика или история. Следобедните занимания (14:00 - 18:00 ч.) са с практическа насоченост и учениците избират между разнообразни клубове по интереси и спортове: изкуства и занаяти, музикално изкуство и театър, цирково изкуство, ветроходство, спортове и ориентиране в гората.
През уикендите се организират екскурзии до близки забележителности или излети сред красивата природа на околността.
Настаняването е в стаи с 2 до 4 легла. Осигурен е пълен пансион.
Дати и пакетна цена:
20 юли – 3 август 2024 г. = EUR 3150


SALEM SUMMER SCHOOL (12 - 14 г.)
Езиковият курс се провежда в замъка Залем, който е изграден на базата на католически манастир от XII в., само на 10 км от езерото Констанц. Училището разполага с уютни класни стаи и ателиета за изобразително изкуство и дизайн.
В сутрешните часове, от 08:30 до 10:30 ч. се провеждат занимания в малки групи по английски и/или немски език, природни науки или роботика. Заниманията в следобедните часове са интензивни и разнообразни, разделени в 2 части:
11:00 - 13:00 Работа по креативни проекти, участие в социални и благотворителни услуги или занаяти;
15:00 - 18:00 Практикуване на спортове - ветроходство, стрелба с лък, тенис,
спортове на открито - водни и в гората, танци и др.
През уикендите се организират екскурзии до близки забележителности или излети сред красивата природа на околността.
Настаняването е в стаи с 2 до 4 легла. Осигурен е пълен пансион.
Дати и пакетна цена:
20 юли – 3 август 2024 г. = EUR 3150

SALEM INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL (14 - 16 г.)
Езиковият курс се провежда в замъка Шпецгард, като тук основният език на комуникация е английският, поради което учениците е необходимо да имат средно ниво на владеене на езика. Сутрешните часове, от 09:30 до 12:30 са посветени на интензивно обучение по немски или английски език (в зависимост от предпочитанията на ученика).
Следобедите учениците могат да участват в разнообразни спортни и развлекателни занимания по избор: ветроходство, водни спортове (ски, кану, разходка с училищния катер „София”), плуване, екстремни спортове, тенис, скално катерене или посещения на местни забележителности и разходки сред природата. Предлагат се и разнообразни клубове по интереси: изкуства, скулптура, дизайн и др. През уикенда се организират и целодневни екскурзии.
Настаняването е в общежитията на училището, в стаи с 2 легла.
Дати и пакетна цена:
20 юли – 4 август 2024 г. = EUR 3150

Пакетната цена включва:
• тест за определяне на нивото
• езиков курс по немски или английски
• следобедни занимания
• учебни материали
• настаняване в общежитие
• пълен пансион
• безплатен достъп до интернет
• богата развлекателна и спортна програма
• екскурзии
• постоянен контрол от преподаватели
• сертификат за завършен курс
• трансфер от/до летище Цюрих (в определени часове)

Поради големия интерес към летните програми, провеждани в Schule Schloss Salem и бързото запълване на местата, препоръчваме ранно записване.

*Повече информация за средно образование в Schule Schloss Salem можете да прочетете тук.