Участници

Участници в изложение "Образование за успешна кариера" 2022

Modul University Vienna

Modul University Vienna е международен частен университет за бизнес и икономика с фокус върху ориентирани към бъдещето стратегии и нуждата от устойчиво икономическо развитие. Университетът разполага с широка мрежа от партньорски институции, привлекателен партньор е за международни изследователски проекти и многократно е получавал признание за своите постижения в областта на научните изследвания. Сред бакалавърските програми, които студентите могат да изучават, са: Tourism and Hospitality Management; Tourism, Hotel Management and Operations, International Management. Предлагат се и следните магистратури: Management, International Tourism Management, Sustainable Development, Management and Policy.

Webster Vienna Private University

Webster e частен университет с европейски кампуси в Женева, Виена, Лайден и Атина. Впечатлен от посещението си в кампуса на Webster в Женева, през 1981 г. кметът на Виена Леополд Грац кани Webster University да открие кампус в австрийската столица. Така той става първото учебно заведение в Австрия, което предлага програми изцяло на английски език. Днес студентите на Webster Vienna имат възможност да прекарат един или повече семестри в някой от останалите кампуси, разположени в осем държави, сред които Китай, Гана, Швейцария, Нидерландия, Узбекистан, САЩ. Предлагат се следните бакалавърски специалности: International Relations, Management, Strategic Communication, Business Administration и Psychology, както и следните магистратури: Finance, Marketing, Business Administration, International Relations и Psychology.

Artevelde University of Applied Sciences

Artevelde University of Applied Sciences се намира в най-големия студентски град в Белгия – Гент. Създаден през 2000 г., днес университетът е експертен център за образование, изследвания и развитие, в който студенти и преподаватели работят заедно в стимулираща международна среда. Четири от бакалавърските програми се предлагат изцяло на английски език: International Business Management, International Communication Management, International Graphic and Digital Media, International Organization and Management. Изцяло на английски е и магистърската програма European Clinical Specialization in Fluency Disorders.

KdG University of Applied Sciences and Arts

Karel de Grote (KdG) University of Applied Sciences and Arts се намира в Антверпен и е дом на 14 600 студенти, от които над 1500 чуждестранни. Бакалавърските и магистърските програми на английски език, които KdG предлага, са създадени и актуализирани от експерти в индустрията, за да отговарят на съвременния глобализиран свят. Осигурявайки професионален опит на своите студенти, университетът прави реализацията им след завършване значително по-лесна. В KdG можете да изучавате: Applied Computer Science, Multimedia & Creative Technologies, International Business Management и Master of Visual Arts изцяло на английски език.

Thomas More University of Applied Sciences

Thomas More University е основан през 1995 г. и е най-големият университет по приложни науки във фламандската област на Белгия. Преподавателите се стремят да прилагат иновативни методи и индивидуален подход към всеки студент. В Thomas More няма да прекарвате цялото си време в класната стая, а ще участвате в различни проекти и обменни програми. Предлаганите бакалавърските специалности изцяло на английски език са: International Business Management, International Tourism and Leisure, Applied Computer Science, Automotive Technology и др. Магистратурите на английски език са: International Teacher, Space and Service Design и African Business Studies.

American College of Thessaloniki (ACT)

ACT е частен университет, член на Anatolia College в Гърция. Учебните програми в него са изградени така, че да предоставят не само теоретична подготовка, а и практически умения. Студентите, завършили бизнес специалност, са подготвени да ръководят успешно предприемаческа дейност и да взимат етични и отговорни бизнес решения. Освен бизнес администрация, ACT предлага бакалавърски програми на английски език по политически науки и международни отношения, психология, компютърни науки и др., както и магистратури по бизнес администрация (MBА), индустриална огранизационна психология и управление на хотелиерството и туризма.

Università IULM, Milano

Libera Università di Lingue e Comunicazione (IULM) е основан през 1968 г. в Милано. В началото фокусът на изследователската му дейност са чуждите езици, но с настъпването на новото хилядолетие обхватът на академичните програми е разширен в областта на туризма и опазване на културното наследство. Днес университетът предлага иновативни, програми, а сред преподавателите са доказани професионалисти и експерти. От бакалавърските програми на английски език можете да изучавате корпоративна комуникация и връзки с обществеността. На английски език са и магистърски програми като стратегическа комуникация, мениджмънт на хотелиерството и туризма, дизайн на игри и др.

University of Nicosia

The University of Nicosia (UNIC) е основан през 1980 г. и днес е най-големият университет в Кипър. Престижната класация QS World University Rankings го поставя на 106-то място сред университетите от района на Източна Европа и Централна Азия. Чрез големия брой програми на английски език и партньорствата с други академични институции от цял свят, университетът привлича голям брой чуждестранни студенти. Освен това е едно от първите висши учебни заведения в Европа, което въвежда специалности с дистанционно обучение, заради което получава награда от QS Intelligence Unit. Сред бакалавърските и магистърските програми, които студентите могат да изучават, има редица съвместни (дуални) програми в сътрудничество с водещи гръцки университети като Aristotle University of Thessaloniki, University of Patras и the Hellenic Open University. През 2014 г. UNIC става първият университет в света, който предлага магистърска програма по Digital Currency.

Inholland University of Applied Sciences, Нидерландия

В Inholland University of Applied Sciences се обучават повече от 33 500 студенти от 100 различни националности. Със своите четири кампуса – в Амстердам (Димен), Хаарлем, Хага и Делфт, университетът се нарежда сред най-големите академични институции в Холандия. Програмите на обучение предлагат баланс между теория и практика и стимулират студентите да търсят творчески решения на актуални проблеми от различни области на науката. Предлаганите бакалавърските програми на английски език са: Creative Business, Aeronautical Еngineering, Business Innovation, Information Technology, Mathematical Engineering, Tourism Management.

University of Twente, Холандия

University of Twente, създаден през 1961 г., е един от топ университетите в сферата на технологиите в световен мащаб и многократно е печелил приза за водещ университет за предприемачество в Нидерландия. Той се стреми да отговори на потребностите на динамично развиващия се свят, като обединява технологиите и инженерните науки със социалните науки. Студентите могат да изучават на английски език инженерни специалности като: Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nano Technology, Creative Technology, както и хуманитарни науки като Psychology, European Studies и др.

International College of Liberal Arts (iCLA), Yamanashi Gakuin University

International College of Liberal Arts (iCLA) е част от Yamanashi Gakuin University, основан през 1946 г. Колежът предлага 4-годишна бакалавърска програма от американски тип Liberal Arts със следните специализации: Global Business and Economics, Political Science, Interdisciplinary Arts, Japan Studies. Обучението е изцяло на английски еаик. Лектори са както японски, така и чуждестранни университетски преподаватели. Студентите могат да избират дисциплини, свързани с бизнес, международни отношения, политика, икономика, както и интердисциплинарни курсове, част от иновативната програма на колежа, която включва и задължително изучаване на японски език по време на цялото следване.

Kyoto University of Advanced Science

Kyoto University of Advanced Science (KUAS) може да се похвали с 50-годишна история. Разполага с два кампуса – единия в западната част на Киото (Uzumasa), а другия в Камеока. Към момента КUAS е единственият университет в Япония, който предлага мултидисциплинарни инженерни програми на английски език, които покриват над 13 различни сфери от инженерната наука, а именно: механика, материали и градивни елементи, енергия, дизайн и производство, роботика, йоника и управление, електронни прибори и устройства, комуникация, задвижващи механизми, електромагнетика и електронни схеми.

EU Business School

EU Business School е сред най-добрите бизнес училища в света и ежегодно привлича студенти от над 100 страни. Университетът разполага с кампуси в Барселона, Женева, Монтрьо и Мюнхен, като учебните програми и материали във всеки един от кампусите са идентични. Това позволява на студентите в края на всеки семестър да се местят от един кампус в друг и така да натрупат международен опит. European University Business School е тройно акредитиран – от ACBSP, IACBE и CEEMAN. Съвместните програми на EU Business School с университети във Великобритания, САЩ, Русия, Тайван, Казахстан, Малайзия и Китай дават възможност на студентите да обменят опит и да получат двойна диплома. Студентите имат шанса да натрупат опит в интернационална среда с представители на различни култури. EU e класиран в топ 35 на най-добрите бизнес училища в Европа според ежегодната класация QS Top MBA ranking.

Американски университет в България

American University in Bulgaria

Основан през 1991 г., Американският университет в България (AUBG) е първият американски университет на Балканите. Университетът може да ви гарантира следване в модерен, високотехнологичен кампус, международна академична среда, успешна кариерна реализация, приятелства и контакти за цял живот. Негови възпитаници са известни журналисти, политици и общественици. Сред бакалавърските програми, които можете да следвате, са: психология, бизнес администрация, икономика, компютърни науки, история и др.

ARC Academy

ARC Academy е основана през 2019 г. с мисията да бъде мост между младите таланти и креативните индустрии. Академията си партнира с гейм и криейтив студиа като Creative Assembly, Gameloft, Haemimont Games, Redefine, Snapshot Games. Това позволява на студентите да натрупат приложими знания от водещи компании и лидери в бранша. 85% от възпитаниците й намират кариерна реализация в креативната индустрия. Предлагат се 2-годишни професионални програми по Game Design, Concept Art, 3D Modeling, Animation & Visual Effects, Game Programming.

CITY College, University of York Europe Campus

CITY College е европейският кампус в Солун на основания през 1963 г. University of York, член на престижното обединение на британски университети Russell Group. Бакалавърските програми в CITY College в Солун са 3-годишни, а магистърските – 1 или 2-годишни. Всички студенти, които успешно завършат обучението си, получават диплома на University of York. Предлагат се бакалавърски програми на английски език като Business Studies (Finance and Accounting), Business Studies (Management), Business Studies (Marketing), Computer Science, Psychology и магистратури като Finance and Banking, Clinical Neuropsychology, Software Development и др.

City College York – НБУ

Освен програмите, които се преподават в основния кампус в Солун, CITY College предлага бакалавърски и магистърски програми в други страни от Югоизточна Европа, което дава възможност на студентите да учат в собствената си страна и да получат диплома от University of York. Съвместно с Нов български университет (НБУ) в София се предлагат 4-годишни бакалавърски програми по Business Studies (Finance and Accounting), Business Studies (Management), Business Studies (Marketing), Business Studies (Hotel and Hospitality) и 2-годишни магистърски програми по Finance and Banking, Marketing Advertising and Public Relations, Digital Marketing and Social Media, Management of Business Technology and Innovation.
Други
Studio S

сп. “Образование и специализация в чужбина”

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ
Кариерно ориентиране
Езикови курсове в чужбина
Средно образование в чужбина
Програми на английски език в Европа и Азия
Програми на немски и английски език в Австрия и Германия