Изложители

Участници в изложение Европейско образование за успешна кариера - есен 2019

Arts University Bournemouth, Англия

Посетете изложение Европейско образование за успешна кариера 2019 и се запознайте с програмите на един от водещите университети в сферата на творческите индустрии - Arts University Bournemouth. Ще ви е интересно да разберете, че университетът е на челно място в класацията на специализираните университети по брой успешно реализирали се в професионално отношение студенти. През 2019 г артистичните програми на университета бяха наредени сред най-добрите в страната, a студент по Илюстрация спечели първа награда Macmillan prize for Illustration в конкуренция с представители на 46 университета.

Bournemouth University, Англия

Bournemouth University се намира в град Борнмът - един от най-привлекателните курорти на южното крайбрежие на Англия. Университетът се счита за люлката на компютърната aнимация. През 2017 университетът е на трето място в класациите за качество на обучението, а факултетът по Медии и комуникации е най-добрият във Великобритания. Възпитаници на университета са участвали в изработването на продукции като Inception, Star Wars, Avatar, Gravity, Toy Story и Harry Pottеr. Близо 70% от предлаганите програми включват задължителен стаж в компании от ранга на IBM, BBC, Hilton и др. Факултетът по Туризъм всяка година оглавява международните класации. През март 2015 г. отвори врати новият Студентски център, в който са инвестрани над 10,5 милиона паунда. В 6-етажната сграда са разположени ресторанти, кафенета и зали за групови или индивидуални срещи. Студентите особено много харесват разнообразието от клубове и общества в университета, които допълнително обогатяват живота им.

Bristol, University of the West of England, Англия

UWE разполага с шест кампуса, като основният, Frenchay Campus, се намира на 7 км северно от центъра на Бристол - град No 1 за живеене и реализация във Великобритания. Университетът впечатлява със своя Спортен център, модерен конферентен център, нов компютърен център, новата сграда на Факултета по Бизнес и Правния факултет, Школата за сценични изкуства, денонощна библиотека с над половин милион книги и над 10 000 професионални списания. Всяка година университетът предлага над 4000 места за летен стаж в едни от най-добрите компании в света. UWЕ се нарежда на 12-то място в топ 100 класацията за професионална реализация - над 96% от неговите възпитаници намират работа или продължават учението си 6 месеца след дипломирането си. UWE заема челни позиции в британските класациите за специалности в областта на архитектурата, електрониката, строителното и машинното инженерство.

Buckinghamshire New University, Англия

В Bucks New University (както още го наричат) се предлагат отлични програми и специализации, между които атрактивни и редки специалности като Air Transport with Commercial Pilot Training, Airline and Airport Management, Football Business, Furniture Design and Make, Independent Games Production, Police Studies and Criminal Justice, Textiles and Surface Design, Child Protection and Adult Safeguarding. През последните 10 години университетът неуморно работи върху обновяването на своята база и оборудване. През 2016 година отвори врати Human Performance, Exercise and Wellbeing Centrе, който впечатлява с трилентовата си писта с 3D технология за улавяне на движението на младите спортисти, с помощта на която психолози, травматолози и треньори достигат до нови открития в сферата на спорта и спортната медицина. През 2019 г. университетът завоюва впечатляващото 5-то място във Великобритания за курсовете си по Мода и Текстил, а в сферата на Дизайна – 8-мо място.

Cardiff University, Уелс

Разположен в Кардиф, красивата столица на Уелс, Cardiff University е
сред петте британски университета с най-високо качество на научно-изследователските проекти. Неслучайно университетът е част от т. нар. Russell Group, която обединява 24 от топ университетите във Великобритания. Освен това, Cardiff University е десетият по големина университет във Великобритания с годишен бюджет от 518 милиона британски лири. В резултат на качественото образование, което получават, над 95 % от студентите намират работа по специалността в рамките на 6 месеца след завършване.
За богатия студентски живот говорят над 200-те студентски общности и клубове, в които студентите общуват и се забавляват.

Coventry University, Англия

От основаването си през 1843 г. досега Coventry University непрестанно се стреми да усъвършенства академичните си програми и да бъде модерен и иновативен университет, който подготвя студентите за по-добра професионална реализация. През 2019 г. печели първо място в класацията за удовлетвореност на студентите според вестник Таймс.
Coventry University е известен със своите програми в областта на автомобилния дизайн. Оттук са тръгнали създателите на Eurostar, Ford Ka, Mercedes A-Class, BMW 1 Series и Landrover Freelander. Според класацията на Complete University Guide за 2020 г. университетът е сред първите 15 за специалности като: изкуство и дизайн, хотелиерство и туризъм, машинно инженерство, спортни науки и физиотерапия. Тесните връзки на Coventry University с бизнеса гарантират на студентите възможно най-бърза реализация на трудовия пазар.

De Montfort University, Англия

Историята на De Montfort University (DMU) започва през 1870 г. под името Leicester School of Art. През годините институцията се развива и разширява и през 1992 г. получава статут на университет под името De Montfort University, в чест на Simon de Montfort - емблематична личност за град Лестър. Университетът има четири факултета: Art, Design and Humanities, Business and Law, Health and Life Sciences, Technology, и заема челни места в класациите за специалности като архитектура, фармация, инженерни науки, медии и комуникации, биомедицински науки, моден дизайн и др. Кампусът се намира в близост до средновековни забележителности. През последните години над 250 милиона паунда са инвестирани в нови сгради и съоръжения, като например Факултетът по бизнес и право, нов Спортен център и др., които придават модерен облик на De Montfort University. През 2019 National Union of Students награди De Monfort University с Sustainability Award благодарение на проекти обвързани с общността, като #DMULocal, и управление на кампуса по по-екологичен начин. DMU е обявен за Университет на годината за 2018 в категорията „Социално интегриране“.

University of East Anglia, Англия

Създаден през 1963 г., University of East Anglia има отлична репутация и е в топ 15 на класацията на The Complete University Guide за 2019. Тimes Higher Education Student Experience Survey поставя университета в челните места по удовлетвореност на студентите. Освен това UEA притежава златен медал за качество на прeподаване от Teaching Excellence Framework. UEA е първият университет във Великобритания, който предлага специалността Creative Writing. Сред възпитаниците му са писателите Йън Маккюън и Кацуо Ишигуро, актьорът Джек Давънпорт, както и редица политици и общественици. Университетът има водеща роля в научните изследвания в области като опазване на околната среда и здравеопазване. UEA заема челни места в класациите за творческо писане, фармация, медии и комуникации, драматично изкуство и кинематография, образование, геология, социални дейности и др. Освен това разполага с най-добрия спортен център във Великобритания - Sportspark, както и с Sainsbury Centre for Visual Arts, Norwich Electronic Assistive Technology (NEAT) Centre и редица научни и изследователски лаборатории, оборудвани с
най-съвременни технологии.

University of Essex, Англия

Знаете ли, че наскоро University of Essex оглави престижната класация на британските университети на в-к Таймс и спечели титлата “ Университет на годината“ за 2018? За постиженията на университета в областта на преподаването и научните изследвания можете да научите лично от неговия представител по време на изложение Образование за успешна кариера 2019.

Falmouth University, Англия

Ако се интересувате от арт специалности като дизайн, актьорско майсторство, архитектура и фотография, то Falmouth University е вашето място! Един от водещите университети в сферата на изкуствата ни гостува по време на изложение Образование за успешна кариера 2019. Елате и ще разберете повече!

University of Portsmouth, Англия

Основан като училище за наука и изкуство през далечната 1869 г., University of Portsmouth получава академична акредитация през 1992 г. и според The National Student Survey е сред топ 20 на най-добрите университети във Великобритания. Днес в петте факултета на университета - Science, Technology, Creative & Cultural Industries, Humanities & Social Sciences и Portsmouth Business School, се обучават 23 000 студенти от 100 страни. През 2017 университетът получава “Златен статут” заради високото качество на преподаване. University of Portsmouth предлага практически насочени учебни програми. Студентите имат възможност да се включат в много проекти и в реална или симулирана работна среда да придобият нужния опит за успешна професионална реализация в бъдеще.

University of Reading, Англия

Изложение Образование за успешна кариера 2019 ви дава възможност да се запознаете с един от водещите академични университети в света – University of Reading. Със сигурност ще ви е интересно да разберете, че наред с кампуса си в близост до Лондон, университетът разполага с друг в Малайзия, където студентите могат да заминат в рамките на различни обменни програми.

University of Southampton, Англия

Можете ли да познаете кой е университетът – част от престижната Russell Group, чийто единствен представител в България е ЕДЛАНТА? Точно така: University of Southampton. Университетът неизменно е в челните класации за инженерни специалности, компютърни науки, медии и комуникация, химия, социология, маркетинг, археология, финанси и счетоводство, музика. Заповядайте на изложение „Европейско образование“ 2019, за да се запознаете с представител на университета.

University of Surrey, Англия

Един от най-интересните факти за University of Surrey е, че университетът държи челни позиции в световните класации благодарение на десет от най-добрите си специалности: авиоинженерство, мешинно и строително инженерство, компютърни науки, туризъм и хотелиерство и др. Ела и разговаряй с представител на университета по време на изложение Образование за успешна кариера 2019, за да разбереш научиш още интересни факти.

Solent University, Англия

Ако търсите университетски програми с изразена практическа насоченост и връзка с работодателски компании – Solent University е вашият университет. Дали ще изберете да учите биомедицина, дизайн на компютърни игри или маркетинг, методите на обучение са изцяло фокусирани върху бъдещата професионална реализация на студентите. Затова, не се чудете, а посетете изложение „Европейско образование“ 2019, за да разберете повече.

University of Westminster (London), Англия

University of Westminster (London)

University of Westminster предлага огромно разнообразието от учебни програми - над 500. Програмите за специалности като нетрадиционна медицина, мода и текстил, журналистика, PR и управлениe на събития, неизменно заемат челните места в класациите, а миналата година възпитаник на университета с магистърска степен по Режисура за кино и телевизия спечели Оскар за късометражен филм. Освен това, University of Westminster e университетът с най-големи възможности в цяла Великобритания по отношение на избора на чужди езици, които могат да се изучават.

Fontys University of Applied Sciences, Холандия

Основан през 1996 г., днес Fontys University of Applied Sciences е едно от най-големите висши учебни заведения в Холандия. Разполага с три филиала в Айндховен, Венло и Тилбург, с общ брой на студентите над 40 000.
Обучението по бизнес програмите на Fontys University of Applied Sciences се провежда в кампуса във Венло (International Campus Venlo). Инженерният факултет (Fontys University Engineering ICT College) се намира в Айндховен. В него се обучават над 5000 студенти от цял свят по различни специалности в областта на инженерните науки и информационните и комуникационните технологии.
Преподаването се осъществява на три езика (английски или немски, или комбинация от двата плюс холандски, в зависимост от специалността), което е още една предпоставка за високия процент чуждестранни студенти от над 40 националности.

Avans University of Applied Sciences

През 2019 г., за пети пореден път Avans University of Applied Sciences бе обявен за „ най-добър голям университет по приложни науки в Холандия". Той разполага с три кампуса, в два от които - Бреда и Хертогенбош, се предлагат бакалавърски и магистърски програми изцяло на английски език. Програмите са съсредоточени върху теория и практически изследвания, а работата в екип развива у студентите лидерски и комуникационни умения.

Inholland University of Applied Sciences, Холандия

В Inholland University of Applied Sciences се обучават повече от 33 500 студенти от 100 различни националности. Със своите четири кампуса - в Амстердам (Димен), Хаарлем, Хага и Делфт, университетът се нарежда сред най-големите учебни институции в Холандия. Програмите на обучение са така структурирани, че да предлагат баланс между теория и практика. Преподавателите в Inholland насърчават непрекъснато студентите да проучват и намират творчески решения на текущи въпроси в различни области на науката. В сътрудничество с фирми, неправителствени организации и образователни институции преподавателите постоянно са ангжирани с приложни изследвания за актуализиране на учебните програми. Бакалавърските програми на английски език в Inholland University of Applied Sciences гарантират обучение на най-високо ниво за успешна бъдеща професионална реализация.

NHL Stenden University of Applied Sciences, Холандия

Какво може да е по-привлекателно за един студент, освен да учи и да прилага на практика наученото? NHL Stenden University ви предоставя тази възможност. Университетът има свой хотел, в който студентите от приложната специалност International Hospitality Management имат възможност да работят и дори да го управляват. А Leeuwarden е със сигурност един от най-красите градове в Холандия. Повече за университетите и програмите на обучение, които той предлага ще научите на изложение Образование за успешна кариера 2019.

University of Twente, Холандия

Може би не знаете, но University of Twente е най-силният технически университет в Холандия, който заслужено държи челни позиции в класациите на най-добрите университети в света. Университетът залага на иновациите и социално обвързаните технологии. На изложението ще научите какви са уникалните методи на преподаване в University of Twente и как през последните години негови студенти са създали над 800 стартъп компании.

CITY College, International Faculty of the University of Sheffield

University of Sheffield е един от най-старите британски университети, член на престижната Russell Group. Международният факултет на University of Sheffield – CITY College в Солун, Гърция е единственият факултет на университета, базиран извън Великобритания. Бакалавърските програми са 3-годишни, а магистърските – 1 или 2-годишни. От 2010 г. в София се предлагат съвместни 4-годишни бакалавърски програми (редовно обучение) и 2-годишни магистърски програми (задочно обучение).
Завършилите студенти получават две дипломи – британска диплома от University of Sheffield и българска – от партниращия университет НБУ.

DAAD - Германска служба за академичен обмен

DAAD е най-голямата световна организация за финансиране на международния обмен на студенти и изследователи. От основаването й през 1925 г. до наши дни, около два милиона студенти в Германия и в чужбина са получили финансиране от DAAD. Германската служба за академичен обмен е регистрирана асоциация и нейните членове са германски институции за висше образование (университети) и студентски организации. DAAD подкрепя интернационализацията на германските университети, популяризира немския език в чужбина, подпомага развиващите се страни и консултира организациите, вземащи решения по въпросите на културната, образователната и развойната политика. Можете да се срещнете се с представители на DAAD на изложение Образование за успешна кариера в София на 9 март.

Езиков център Стартгейт

Известно ли Ви е, че Езиков център Стартгейт е първата и единствена институция в България, предлагаща изпитния формат telc C1 für Hochschule, признат от университетите и висшите училища в цяла Германия, Австрия и Щвейцария. Съгласно решение от 12.06.2016 г. на ректорите на висшите училища и конференцията на министрите на образованието на Република Германия сертификатът се признава наравно със сeртификати като DSH и Test DaF.

Други университети в чужбина

EU Business School

EU Business School е сред най-добрите бизнес училища в света и ежегодно привлича студенти от над 100 страни. Университетът разполага с кампуси в Барселона, Женева, Монтрьо и Мюнхен, като учебните програми и материали във всеки един от кампусите са идентични. Това позволява на студентите в края на всеки семестър да се местят от един кампус в друг и така да натрупат международен опит. European University Business School е тройно акредитиран – от ACBSP, IACBE и CEEMAN. Съвместните програми на EU Business School с университети във Великобритания, САЩ, Русия, Тайван, Казахстан, Малайзия и Китай дават възможност на студентите да обменят опит и да получат двойна диплома. Студентите имат шанса да натрупат опит в интернационална среда с представители на различни култури. EU e класиран в топ 35 на най-добрите бизнес училища в Европа според ежегодната класация QS Top MBA ranking.

WSB Universities, Полша

The WSB Universities make up Poland’s largest group of private institutions of higher education. Our history began more than 20 years ago with the establishment of the WSB University in Poznań. Subsequent years saw the foundation of further WSB Universities, extending our presence to 10 locations – in 10 major cities across Poland: The WSB Universities are based in 10 major cities across Poland. Most of these cities have airports situated within their precincts or in their closest vicinity. In addition, Gdańsk and Szczecin offer convenient ferry connections to Sweden and Kaliningrad (Russia).