Участници

Участници в изложение "Образование за успешна кариера" 2023 - пролет

Webster Vienna Private University

Webster e частен университет с европейски кампуси в Женева, Виена, Лайден и Атина. Впечатлен от посещението си в кампуса на Webster в Женева, през 1981 г. кметът на Виена Леополд Грац кани Webster University да открие кампус в австрийската столица. Така той става първото учебно заведение в Австрия, което предлага програми изцяло на английски език. Днес студентите на Webster Vienna имат възможност да прекарат един или повече семестри в някой от останалите кампуси, разположени в осем държави, сред които Китай, Гана, Швейцария, Нидерландия, Узбекистан, САЩ. Предлагат се следните бакалавърски специалности: International Relations, Management, Strategic Communication, Business Administration и Psychology, както и следните магистратури: Finance, Marketing, Business Administration, International Relations и Psychology.

Artevelde University of Applied Sciences

Artevelde University of Applied Sciences се намира в най-големия студентски град в Белгия – Гент. Създаден през 2000 г., днес университетът е експертен център за образование, изследвания и развитие, в който студенти и преподаватели работят заедно в стимулираща международна среда. Четири от бакалавърските програми се предлагат изцяло на английски език: International Business Management, International Communication Management, International Graphic and Digital Media, International Organization and Management. Изцяло на английски е и магистърската програма European Clinical Specialization in Fluency Disorders.

HOWEST University of Applied Science

HOWEST University of Applied Science е университет за приложни науки, в западна Фландрия с пет камуса в градовете Брюж (Bruges), Кортрик (Kortrijk) и Оденарде (Oudenaarde). Известен е със своя новаторски подход към образованието и научните изследвания, както и с тясното си сътрудничество с индустрията, бизнеса и социалната икономика. За 2020, HOWEST е класиран на 21-во място в Топ 50 на бакалавърските програми по Game Design, а през 2021 заема мястото на най-доброто училище за изкуство и разработка на компютърни игри. Учебните програми включват различни области на знанието и прилагат най-новите изследвания на практика, а креативността и предприемачеството са на първо място. HOWEST си партнира с университети и организации в Белгия и други страни по света, и участва в много международни проекти, предоставяйки на своите студенти възможността да придобият ценен опит.

KdG University of Applied Sciences and Arts

Karel de Grote (KdG) University of Applied Sciences and Arts се намира в Антверпен и е дом на 14 600 студенти, от които над 1500 чуждестранни. Бакалавърските и магистърските програми на английски език, които KdG предлага, са създадени и актуализирани от експерти в индустрията, за да отговарят на съвременния глобализиран свят. Осигурявайки професионален опит на своите студенти, университетът прави реализацията им след завършване значително по-лесна. В KdG можете да изучавате: Applied Computer Science, Multimedia & Creative Technologies, International Business Management и Master of Visual Arts изцяло на английски език.

KU Leuven

KU Leuven се намира в едноименния белгийски град Льовен. Oснован през 1425 г от папа Мартин V, днес той е най-големият и престижен университет в страната. В университета се обучават над 56 000 студенти, от които около 9 000 са чужденци от над 150 държави. KU Leuven има кампуси в 11 други белгийски града, включително Брюксел, Гент и Антверпен. Университетът се състои от 16 факултета, огромна библиотека, 15 студентски кампуса с модерни спортни съоръжения, изследователски лаборатории и паркове. Бакалавърските програми по технически науки, бизнес, философия и теология се предподават на английски език. От 180 магистърски програми повече от 80 са и на английски език. KU Leuven редовно се класира сред десетте най-добри европейски университета по отношение на научната дейност.

Thomas More University of Applied Sciences

Thomas More University е основан през 1995 г. и е най-големият университет по приложни науки във фламандската област на Белгия. Преподавателите се стремят да прилагат иновативни методи и индивидуален подход към всеки студент. В Thomas More няма да прекарвате цялото си време в класната стая, а ще участвате в различни проекти и обменни програми. Предлаганите бакалавърските специалности изцяло на английски език са: International Business Management, International Tourism and Leisure, Applied Computer Science, Automotive Technology и др. Магистратурите на английски език са: International Teacher, Space and Service Design и African Business Studies.

Vrije Universiteit Brussel

VUB (Свободният университет в Брюксел) се намира в белгийската столица. Основан е през 1834 г. Сред завършилите университета има четирима нобелови лауреати, както и носители на редица други международни награди. Повече от 30% от студентите и преподавателите на университета са чужденци от различни страни. VUB активно си сътрудничи с най-известните световни университети като Калифорнийския и Оксфордския. Университетът разполага с 12 факултета с широк спектър от дисциплини, включително право, философия, архитектура, медицина, икономика, изкуство и други науки. Езикът на обучение е предимно френски или фламандски, но голям брой програми, особено сред магистърските, се предлагат на английски. Съвременната инфраструктура на университета включва 4 студентски кампуса, библиотеки, музеи, спортни площадки и университетска болница.

Constructor University

Университетът отваря врати през 2001 г. като частно висше учебно заведение, основано с финансовата подкрепа на град Бремен, Бременския университет и Rice University в Хюстън. През 2022 г. променя името си от Jacobs University Bremen на Constructor University. Днес в него учат над 1600 студенти от 110 националности. Класацията Times Higher Education (THE) го поставя в най-добрите 30% от общо 1600 висши учебни заведения в света, а през 2022 г. му отрежда първо място като най-добър частен университет в Германия.
Constructor University предлага бакалавърски и магистърски специалности на английски език в областта на инженерните, хуманитарните, природните и социалните науки, които залага на интердисциплинарни програми, индивидуален подход към студентите и ранно включване в изследователски проекти.

ISM University of Applied Sciences

Основан в Дортмунд през 1990 г., International School of Management (ISM) вече повече от 30 години предлага отлична подготовка за кариера в сферата на международния бизнес. Университетът разполага със седем кампуса в икономически най-добре развитите региони на Германия – Берлин, Мюнхен, Франкфурт, Хамбург, Щутгарт, Кьолн и Дортмунд, както и с една от най-големите университетски мрежи от партньорски институции. Всички бакалавърски и магистърски програми имат международна и практическа насоченост и осигуряват на студентите възможност да работят по реални проекти с известни компании от ранга на Siemens, Motel One, Tchibo и др.
В ISM се провежда в малки групи, което прави връзката с преподавателите по време на лекциите по-лесна и интензивна. Занятията са интерактивни, протичат под формата на дискусии и работа по проекти. Почти всички преподаватели идват от бизнес средите и споделят практически опит със своите студенти.

SRH Berlin - University of Applied Sciences

SRH е неправителствена организация, която включва едни от най-старите и най-големи частни университети по приложни изкуства в Германия с кампуси в Хайделберг, Берлин, Дрезден, Хамбург, Фюрт, Гера, Северен Рейн-Вестфалия. Част от организацията са също и SRH Парагвай, EBS Университет за икономика и право във Висбаден и SRH Fernhochschule, който предлага онлайн обучение.
Днес университетите на SRH обучават 13 000 студенти от над 100 националности. Предлагат се над 300 специалности на английски и немски език в следните сфери: музика, бизнес и мениджмънт, околна среда и устойчивост, инженерни науки, информатика, дизайн, комуникация и медии, филми и фотография, логистика, наука и технологии, здравеопазване, хотелиерство, инженерство и строителство, психология

Università IULM, Milano

Libera Università di Lingue e Comunicazione (IULM) е основан през 1968 г. в Милано. В началото фокусът на изследователската му дейност са чуждите езици, но с настъпването на новото хилядолетие обхватът на академичните програми е разширен в областта на туризма и опазване на културното наследство. Днес университетът предлага иновативни, програми, а сред преподавателите са доказани професионалисти и експерти. От бакалавърските програми на английски език можете да изучавате корпоративна комуникация и връзки с обществеността. На английски език са и магистърски програми като стратегическа комуникация, мениджмънт на хотелиерството и туризма, дизайн на игри и др.

University of Nicosia

Университетът на Никозия (UNIC) е един от водещите изследователски ориентирани университети в средиземноморския регион.Университетът предлага повече от 100 програми за присъствено (в кампуса) и дистанционно обучение на ниво бакалавърска, магистърска и докторска степен, като приема повече от 14 000 студенти от над 100 държави. UNIC провежда обширни висококачествени фундаментални, приложни и интердисциплинарни изследвания, които са от полза за обществото в национален и глобален мащаб. Екипът от преподаватели и изследователи има постижения в много академични дисциплини и е получил признание за приноса си към създаването и напредъка на трансфера на знания и технологии, с особен акцент върху нововъзникващите технологии от Четвъртата индустриална революция и тяхното въздействие върху обществото. Учебните програми са проектирани и актуализирани в тясно сътрудничество с изследователски центрове, кактпо и бизнеса и индустрията, и са акредитирани от съответните професионални организации. Times Higher Education (THE) World University Rankings 2023 поставя UNIC сред първите 2% от водещите университети в света. Основният кампус на UNIC се намира в Никозия, столицата на Кипър, държава-членка на ЕС.

International College of Liberal Arts (iCLA), Yamanashi Gakuin University

International College of Liberal Arts (iCLA) е част от Yamanashi Gakuin University, основан през 1946 г. Колежът предлага 4-годишна бакалавърска програма от американски тип Liberal Arts със следните специализации: Global Business and Economics, Political Science, Interdisciplinary Arts, Japan Studies. Обучението е изцяло на английски еаик. Лектори са както японски, така и чуждестранни университетски преподаватели. Студентите могат да избират дисциплини, свързани с бизнес, международни отношения, политика, икономика, както и интердисциплинарни курсове, част от иновативната програма на колежа, която включва и задължително изучаване на японски език по време на цялото следване.

Kyoto University of Advanced Science

Kyoto University of Advanced Science (KUAS) може да се похвали с 50-годишна история. Разполага с два кампуса – единия в западната част на Киото (Uzumasa), а другия в Камеока. Към момента КUAS е единственият университет в Япония, който предлага мултидисциплинарни инженерни програми на английски език, които покриват над 13 различни сфери от инженерната наука, а именно: механика, материали и градивни елементи, енергия, дизайн и производство, роботика, йоника и управление, електронни прибори и устройства, комуникация, задвижващи механизми, електромагнетика и електронни схеми.

EU Business School

EU Business School е сред най-добрите бизнес училища в света и ежегодно привлича студенти от над 100 страни. Университетът разполага с кампуси в Барселона, Женева, Монтрьо и Мюнхен, като учебните програми и материали във всеки един от кампусите са идентични. Това позволява на студентите в края на всеки семестър да се местят от един кампус в друг и така да натрупат международен опит. European University Business School е тройно акредитиран – от ACBSP, IACBE и CEEMAN. Съвместните програми на EU Business School с университети във Великобритания, САЩ, Русия, Тайван, Казахстан, Малайзия и Китай дават възможност на студентите да обменят опит и да получат двойна диплома. Студентите имат шанса да натрупат опит в интернационална среда с представители на различни култури. EU e класиран в топ 35 на най-добрите бизнес училища в Европа според ежегодната класация QS Top MBA ranking.

CITY College, University of York Europe Campus

CITY College е европейският кампус в Солун на основания през 1963 г. University of York, член на престижното обединение на британски университети Russell Group. Бакалавърските програми в CITY College в Солун са 3-годишни, а магистърските – 1 или 2-годишни. Всички студенти, които успешно завършат обучението си, получават диплома на University of York. Предлагат се бакалавърски програми на английски език като Business Studies (Finance and Accounting), Business Studies (Management), Business Studies (Marketing), Computer Science, Psychology и магистратури като Finance and Banking, Clinical Neuropsychology, Software Development и др.

Нов български университет – програми на чужд език

Нов български университет е един от водещите университети в България. От своето създаване НБУ е основата на ключови нововъведения, които се превръщат в стандарт за системата на висшето образование в България.
НБУ предлага над 60 бакалавърски програми и над 100 магистърски програми в редовна и дистанционна форма на обучение, както и 40 докторски програми. Университетът съсредоточава на едно място пространствата за обучение с места за общуване и провеждане на културни събития. Функционират редица модерно оборудвани учебно-практически и изследователски звена, които осигуряват възможност за практическо обучение на студентите, изследователска работа на преподавателите и извършване на експертни услуги за външни потребители. Съвместно с University of York, НБУ предлага 4-годишни бакалавърски програми по Business Studies (Finance and Accounting), Business Studies (Management), Business Studies (Marketing), Business Studies (Hotel and Hospitality), English Language and Professional Communication и 2-годишни магистърски програми по Finance and Banking, Marketing Advertising and Public Relations, Digital Marketing and Social Media, Management of Business Innovation and Technology, Neuropsychology.
Други
Езиков център „СтартГейт“
Образователен център „Студио S“
Френски институт в България
cп. „Образование и специализация в чужбина“


Безплатни консултации с ЕДЛАНТА

Кариерно ориентиране
Езикови ваканции в чужбина
Средно образование в чужбина
Програми на английски език в Европа и Азия
Програми на немски и английски език
в Австрия и Германия
ERROR MESSAGES
PHP
NOTICE
Trying to get property 'tag' of non-object in file /home/edlanta/www/www/appman/core/site.core.php on line 839
NOTICE
Trying to get property 'tag' of non-object in file /home/edlanta/www/www/appman/core/site.core.php on line 841
NOTICE
Trying to get property 'tag' of non-object in file /home/edlanta/www/www/appman/core/site.core.php on line 864