Участници

Modul University Vienna

MODUL University Vienna е известен частен университет във Виена, основан през 1908 г. под името Modul College. Университетът предлага бакалавърски и магистърски програми в сфери като туризъм, устойчиво развитие, обществено управление, маркетинг, предприемачество, бизнес психология и др. Oбучението е на английски език и е изключително практически насочено.
Modul University Vienna си партнира с множество учебни заведения в Европа, Америка и Азия, където студентите могат да прекарат част от учебната година в рамките на различни обменни програми.

HOWEST University of Applied Science

HOWEST University of Applied Sciences е университет за приложни науки в западна Фландрия с пет камуса в градовете Брюж (Bruges), Кортрик (Kortrijk) и Оденарде (Oudenaarde). Известен е със своя новаторски подход към образованието и научните изследвания, както и с тясното си сътрудничество с индустрията, бизнеса и социалната икономика. За 2020, HOWEST е класиран на 21-во място в Топ 50 на бакалавърските програми по Game Design, а през 2021 заема мястото на най-доброто училище за изкуство и разработка на компютърни игри. Учебните програми включват различни области на знанието и прилагат най-новите изследвания на практика, а креативността и предприемачеството са на първо място. HOWEST си партнира с университети и организации в Белгия и други страни по света, и участва в много международни проекти, предоставяйки на своите студенти възможността да придобият ценен опит.

KU Leuven

KU Leuven се намира в едноименния белгийски град Льовен. Oснован през 1425 г. от папа Мартин V, днес той е най-големият и престижен университет в страната. В университета се обучават над 56 000 студенти, от които около 9000 са чужденци от над 150 държави. KU Leuven има кампуси в 11 други белгийски града, включително Брюксел, Гент и Антверпен. Университетът се състои от 16 факултета, огромна библиотека, 15 студентски кампуса с модерни спортни съоръжения, изследователски лаборатории и паркове. Бакалавърските програми по технически науки, бизнес, философия и теология се преподават на английски език. От 180 магистърски програми повече от 80 са на английски. KU Leuven редовно се класира сред десетте най-добри европейски университета по отношение на научната дейност.

Thomas More University of Applied Sciences

Thomas More University е основан през 1995 г. и е най-големият университет по приложни науки във фламандската област на Белгия. Преподавателите се стремят да прилагат иновативни методи и индивидуален подход към всеки студент. В Thomas More няма да прекарвате цялото си време в класната стая, а ще участвате в различни проекти и обменни програми. Предлаганите бакалавърски специалности изцяло на английски език са: International Business Management, International Tourism and Leisure, Applied Computer Science, Automotive Technology и др. Магистратурите на английски език са: International Teacher, Space and Service Design и African Business Studies.

Vrije Universiteit Brussel

VUB (Свободният университет в Брюксел) се намира в белгийската столица. Основан е през 1834 г. Сред завършилите университета има четирима нобелови лауреати, както и носители на редица други международни награди. Повече от 30% от студентите и преподавателите на университета са чужденци от различни страни. VUB активно си сътрудничи с най-известните световни университети като Калифорнийския и Оксфордския. Университетът разполага с 12 факултета с широк спектър от дисциплини, включително право, философия, архитектура, медицина, икономика, изкуство и др. Езикът на обучение е предимно френски или фламандски, но голям брой програми, особено сред магистърските, се предлагат на английски. Съвременната инфраструктура на университета включва 4 студентски кампуса, библиотеки, музеи, спортни площадки и университетска болница.

ISM University of Applied Sciences

ISM е частен университет за приложни науки, който предлага програми за обучение в сферата на мениджмънта, с кариерна насоченост и международна ориентация. Основан e в Дортмунд през 1990 г. като Стопанска академия (IDB-Wirtschaftsakademie), a през 1992 г. e преименуван в Международно училище по мениджмънт (International School of Management - ISM). Освен държавна акредитация, университетът има акредитация и от FIBAA (Фондация за международна акредитация на бизнес администрация). ISM има седем кампуса - в Дортмунд, Франкфурт на Майн, Мюнхен, Кьолн, Щутгарт, Берлин и Хамбург, и осъществява академичен обмен с над 190 партньорски университета в различни държави.

SRH Universities of Applied Sciences

SRH е неправителствена организация, която работи в сферата на образованието и здравеопазването вече повече от 50 години. Обхваща мрежа от университети – едни от най-старите и най-големи частни университети в Германия. Тази мрежа включва университети по приложни науки в Хайделберг, Берлин (с кампуси в Берлин, Дрезден и Хамбург), Фюрт, Гера, Северен Рейн-Вестфалия.
Висшите училища от мрежата на SRH вече почти 10 години прилагат иновативния модел на обучение и преподаване CORE (Competence Oriented Research and Education), за който през 2018 г. получават награда от фондация Volkswagen.
Днес университетите на SRH обучават 13 000 студенти от над 100 националности. Предлагат се над 300 специалности на английски и немски език в следните сфери: музика, бизнес и мениджмънт, околна среда и устойчивост, инженерни науки, информатика, дизайн, комуникация и медии, филми и фотография, логистика, наука и технологии, здравеопазване, хотелиерство, инженерство и строителство, психология.

Bocconi University

Основан през 1902 г. благодарение на щедро дарение на известния търговец Фердинандо Бокони, Università Commerciale Luigi Bocconi става първото висше учебно заведение в Италия, което подготвя специалисти в сферата на икономиката. От самото си създаване университетът е символ на либерализма, социалния и икономическия прогрес, а днес е един от най-престижните изследователски университети с международен авторитет в областта на бизнеса, икономиката и правото. Bocconi поддържа тесни връзки с големи корпорации и международни фирми и активно взаимодейства с бизнесa, за да даде на своите възпитаници възможно най-добрата подготовка за успешна кариера. Освен иновативно обучение, университетът предлага на своите студенти голямо разнообразие от извънкласни дейности, които спомагат за изграждане на увереност, лидерски умения и умения за работа в екип.

Università Cattolica del Sacro Cuore

Основан през 1921 г., днес Università Cattolica е водещ университет в Европа и едно от най-престижните висши учебни заведения за научни изследвания в света. Разполага с пет кампуса - в Милано, Пиаченца, Кремона, Бреша и Рим, където се намира университетската поликлиника. Много от най-видните италиански юристи, учени, интелектуалци и политици са негови възпитаници и техните успехи допринасят за добрата репутация на Università Cattolica. Университетът предлага богат набор от иновативни програми в областта на икономиката и бизнеса, финансите, психологията, медицината и международните отношения. Всеки чуждестранен студент има достъп до пълна подкрепа, информация и съдействие, необходими за успешно академично и кариерно развитие.

Università IULM, Milano

Libera Università di Lingue e Comunicazione (IULM) е основан през 1968 г. в Милано. В началото фокусът на изследователската му дейност са чуждите езици, но с настъпването на новото хилядолетие обхватът на академичните програми е разширен в областта на туризма и опазването на културното наследство. Днес университетът предлага иновативни програми, а сред преподавателите са доказани професионалисти и експерти. От бакалавърските програми на английски език можете да изучавате корпоративна комуникация и връзки с обществеността. На английски език са и магистърски програми като стратегическа комуникация, мениджмънт на хотелиерството и туризма, дизайн на игри и др.

Istituto Europeo di Design

Istituto Europeo di Design (IED) е основан през 1966 г. и е едно от най-престижните висши учебни заведения в областта на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникациите. Филиалите на IED в Италия, Испания и Бразилия привличат студенти от цял свят. IED работи в сътрудничество със световни марки и компании като: Armani, Dolce & Gabbana, Fendi, Lоuis Vuitton, MaxMara, Ferre, Pupa, Swarovski, Nike, Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, IBM, BMW, Honda, Pirelli, Philips, MTV, Universal Pictures и др. Това дава възможност на студентите да работят по проекти с водещи дизайнери и да се обучават по обменни програми в чужбина. Университетът предлага 20 бакалавърски и 31 магистърски програми на английски език в сферата модния и интериорния дизайн, бранд дизайна, дизайна на бижута, на транспортния дизайн, фотографията, маркетинга и комуникациите.

Nuova Accademia di Belle Arti (NABA)

NUOVA ACCADEMIA DI BELLE ARTI (NABA) в създадена през 80-те години на миналия век в Милано. Днес NABA е реномирана Академия за мода и дизайн, част от международния образователен консорциум Laureate International Education. През 2023 г., за трета година подред, NABA e опредлена като най-добрата италианска академия за изящни изкуства в престижната класация QS World University Rankings. От 2023 г. Академията е и част от Cumulus Association – водеща асоциация за образование и проучвания в сферата на дизайна.
Програмите на обучение обхващат различни области на модата и дизайна – интериорен и продуктов дизайн, моден дизайн, моден стайлинг, дизайн на аксесоари, текстил, маркетинг и комуникации в модата, графичен дизайн, визуални изкуства, театрален и медиен дизайн. Академията разполага с отлична материална база, която се реновира всяка година, за да отговаря на изискванията на индустрията.
NАВА си сътрудничи с фирми като Prada, Giorgio Armani, Apple, Triumph и Swarovski. Над 89% от завършилите Nuova Accademia di Belle Arti Milano намират стажове и работа в известни модни къщи и успяват да реализират потенциала си.

Politecnico di Milano

Politecnico di Milano е най-голямото висше учебно заведение за инженерни науки, архитектура и дизайн в Италия. Основан през 1863 г., днес университетът разполага с 12 факултета, в които учат повече от 40 000 студенти. Около 8000 от тях са чуждестранни. Класацията QS Rankings за 2024 г. го поставя на 1-во място в Италия и на 123-то в света. Университетът се стреми да предложи на своите възпитаници качествено и иновативно образование. Благодарение на силните връзки с бизнеса и индустрията те се подготвят да посрещнат успешно научните и технологичните предизвикателства на бъдещето. Сред възпитаниците на Politecnico di Milano са модният дизайнер Джан Франко Фере и основателят на известната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели.

International College of Liberal Arts (iCLA), Yamanashi Gakuin University

International College of Liberal Arts (iCLA) е част от Yamanashi Gakuin University, основан през 1946 г. Колежът предлага 4-годишна бакалавърска програма от американски тип Liberal Arts със следните специализации: Global Business and Economics, Political Science, Interdisciplinary Arts, Japan Studies. Обучението е изцяло на английски еаик. Лектори са както японски, така и чуждестранни университетски преподаватели. Студентите могат да избират дисциплини, свързани с бизнес, международни отношения, политика, икономика, както и интердисциплинарни курсове, част от иновативната програма на колежа, която включва и задължително изучаване на японски език по време на цялото следване.

Kyoto University of Advanced Science

Kyoto University of Advanced Science (KUAS) може да се похвали с 50-годишна история. Разполага с два кампуса – единия в западната част на Киото (Uzumasa), а другия в Камеока. Към момента КUAS е единственият университет в Япония, който предлага мултидисциплинарни инженерни програми на английски език, които покриват над 13 различни сфери от инженерната наука, а именно: механика, материали и градивни елементи, енергия, дизайн и производство, роботика, електронни прибори и устройства, комуникация, задвижващи механизми, електромагнетика и електронни схеми.

EU Business School

EU Business School е сред най-добрите бизнес училища в света и ежегодно привлича студенти от над 100 страни. Университетът разполага с кампуси в Барселона, Женева, Монтрьо и Мюнхен, като учебните програми и материали във всеки един от кампусите са идентични. Това позволява на студентите в края на всеки семестър да се местят от един кампус в друг и така да натрупат международен опит. European University Business School е тройно акредитиран – от ACBSP, IACBE и CEEMAN. Съвместните програми на EU Business School с университети във Великобритания, САЩ, Русия, Тайван, Казахстан, Малайзия и Китай дават възможност на студентите да обменят опит и да получат двойна диплома. Студентите имат шанса да натрупат опит в интернационална среда с представители на различни култури. EU e класиран в топ 35 на най-добрите бизнес училища в Европа според ежегодната класация QS Top MBA ranking.

CITY College, University of York Europe Campus

CITY College е европейският кампус в Солун на основания през 1963 г. University of York, член на престижното обединение на британски университети Russell Group. Бакалавърските програми в CITY College в Солун са 3-годишни, а магистърските – 1 или 2-годишни. Всички студенти, които успешно завършат обучението си, получават диплома на University of York. Предлагат се бакалавърски програми на английски език като Business Studies (Finance and Accounting), Business Studies (Management), Business Studies (Marketing), Computer Science, Psychology и магистратури като Finance and Banking, Clinical Neuropsychology, Software Development и др.
ДРУГИ УЧАСТНИЦИ
ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР STARTGATE
cп. „Образование и специализация в чужбина“


БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С ЕДЛАНТА
КАРИЕРНО КОНСУЛТИРАНЕ
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ И СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
ПРОГРАМИ НА АНГЛИЙСКИ В ЕВРОПА И ЯПОНИЯ
ПРОГРАМИ НА НЕМСКИ И/ИЛИ АНГЛИЙСКИ В ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ
ПРОГРАМИ НА ФРЕНСКИ ВЪВ ФРАНЦИЯ
ERROR MESSAGES
PHP
NOTICE
Trying to get property 'tag' of non-object in file /home/edlanta/www/www/appman/core/site.core.php on line 867