Участници

Участващи университети в изложение Европейско образование - пролет 2018

Информацията се актуализира...

Bournemouth University, Англия

Bournemouth University се счита за люлката на компютърната aнимация. През 2012 г. Факултетът по медии печели най-престижното отличие за академична институция във Великобритания - „Наградата на Кралицата”. Andy Locкley, възпитаник на университета, е носител на „Oскар“ за визуалните ефекти във филма “Inception” („Генезис“). Възпитаници на университета са участвали в изработването на продукции като Star Wars, Toy Story и Harry Pottеr. Bournemouth University се ползва с отлична репутация заради високи постижения в преподаването, научните изследвания и професионалните практики. Близо 70% от всички програми включват задължителен стаж в компании от ранга на IBM, BBC, Hilton и др

Bristol, University of the West of England, Англия

UWE разполага с шест кампуса, като основният, Frenchay Campus, се намира на 7 км северно от центъра на Бристол. Университетът впечатлява със своя Спортен център, в който са вложени близо 6 милиона британски паундa, модерен конферентен център, нов компютърен център, Школа за сценични изкуства, денонощна библиотека с над половин милион книги и над 10 000 професионални списания. През 2017 отваря врати новата сграда на Факултета по бизнес и Правния факултет, в която са инвестирани 55 милиона паунда. Всяка година университетът предлага над 4000 места за летен стаж в едни от най-добрите компании в света.

Canterbury Christ Church University, Англия

Създаден през 1962 г., днес Canterbury Christ Church University (CCCU) е динамично развиващо се висше учебно заведение, в което се обучават над 14 000 студенти, от които 3000 чуждестранни. Ползва се с репутацията на един от най-добрите университети в Обединеното кралство за подготовка на учители и отчита изключително висок процент на успешно реализирали се бивши възпитаници. За онези, които предпочитат мултидисциплинарно обучение, университетът предлага множество комбинирани програми.
CCCU разполага с пет кампуса на територията на графство Кент. Основният му кампус се намира в центъра на гр.Кентърбъри, а останалите сав Medway, Broadstairs, Folkestone, Tunbridge Wells.

University for the Creative Arts, Англия

University for the Creative Arts е създаден през 2005 г. чрез сливането на два института за за изкуствознание и дизайн: Kent Institute of Art & Design и Surrey Institute of Art & Design, University College. Университетът обединява редица независими държавни колежи по изкуството и дизайна в графствата Кент и Съри, почти всички от които са възникнали през викторианската епоха. Всяка година университетът привлича студенти от цял свят, като в петте си кампуса, Еpsom, Farnham, Canterbury и Rochester, предлага широка гама от бакалавърски и магистърски програми в сферата на изкуството, модата и дизайна, архитектурата и др. Класацията на Guardian за 2016 г. поставя университета сред топ 10 за архитектура. По настоящем в UCA се обучават над 7000 студенти. Сред възпитаниците на университета са световноизвестни модни дизайнери, режисьори, художници, писатели и илюстратори.

University of Central Lancashire (UCLan), Англия

University of Central Lancashire (UCLan) е един от най-модерните университети в Англия. Основан е през 1992 г., но историята му започва още през 1828 г. със създаването на Института за разпространение на знания (Institution for the Diffusion of Knowledge). UCLan предлага повече от 500 бакалавърски и над 180 University of Central Lancashire (UCLan) получава статут на университет през 1992 г., но историята му започва през далечната 1828 г. със създаването на Институт за разпространение на знанието (Institution for the Diffusion of Knowledge). Кампусът на университета се намира в град Престън (Preston), на около час от Манчестър. В университета се обучават студенти от 120 националности.

Coventry University, Англия

Coventry University е известен със своите програми в областта на автомобилния дизайн. Оттук са тръгнали създателите на Eurostar, Ford Ka, Mercedes A-Class, BMW 1 Series и Landrover Freelander. Според класацията на Complete University Guide за 2018 г. университетът е сред първите 20 за специалности като: изкуство и дизайн, хотелиерство и туризъм, машинно инженерство, спортни науки и физиотерапия. Тесните връзки на Coventry University с бизнеса гарантират на студентите възможно най-бърза реализация на трудовия пазар.

DAAD - Германска служба за академичен обмен

DAAD е най-голямата световна организация за финансиране на международния обмен на студенти и изследователи. От основаването й през 1925 г. до наши дни, около два милиона студенти в Германия и в чужбина са получили финансиране от DAAD. Германската служба за академичен обмен е регистрирана асоциация и нейните членове са германски институции за висше образование (университети) и студентски организации. Дейността на DAAD далеч надхвърля просто отпускането на стипендии и финансова помощ. DAAD подкрепя интернационализацията на германските университети, популяризира немския език в чужбина, подпомага развиващите се страни и консултира организациите, вземащи решения по въпросите на културната, образователната и развойната политика.

University of East Anglia, Англия

University of East Anglia има отлична репутация и е в топ 15 на класацията на в-к Guardian за 2016 г. Times Higher Education Student Experience Survey поставя университета в челните места по удовлетвореност на студентите. UEA е първият университет във Великобритания, който предлага специалността Creative Writing. Сред възпитаниците на UEA са писателите Йън Маккюън и Кацуо Ишигуро, актьорът Джек Давънпорт, както и редица политици и общественици. Университетът има водеща роля в научните изследвания в области като опазване на околната среда и здравеопазване. UEA заема челни места в класациите за програмите си по творческо писане, фармация, медии и комуникации, драматично изкуство и кинематография, образование, геология, социални дейности и др

Falmouth University, Англия

Основан като художествена школа през далечната 1902 г., днес Falmouth University се слави с международна репутация и постижения в сферата на медиите, изкуството и дизайна. Разположен в Cornwall, най-югозападната част на Англия, университетът предлага качествено образование и разнообразие отпрограми с практическа насоченост, които осигуряват на студентите необходимите умения за кариерно развитие. Основна забележителност на университета е модерният Performance Centre, който разполага с репетиционни и танцови студия, театри с високотехнологично озвучаване и осветление. Преподавателите са водещи специалисти с директен достъп до индустрията. Falmouth насърчава своите студенти да участват в работни стажове, обучение в чужбина или програми за академичен обмен.

Northumbria University, Англия

Northumbria University е специализиран за инженерни науки, хранителни технологии, архитектура и градоустройство, физиотерапия, иновативни материали и дизайн, като много от предлаганите програми включват платени стажове. Един от възпитаниците на университета – Jonathan Ive, е участвал в дизайна на iPod и iMac, а студенти от специалност Автомобилно инженерство изобретиха революционен болид, който участва в годишния Еко Маратон на Shell. Тhe Guardian University University Guide 2017 поставя университета сред 10-те най добри учебни заведения за архитектура, мода и промишлен дизайн. Известен е още с изледванията в областта на физиката и инженерните науки. Northumbria University неизменно е сред топ 10 на институциите, които най-активно развиват спорта във Великобритания.

University of Portsmouth, Англия

Основан като училище за наука и изкуство през далечната 1869 г., University of Portsmouth получава академична акредитация през 1992 г. и според The National Student Survey е сред топ 20 на най-добрите университети във Великобритания. Днес в петте факултета на университета - Science, Technology, Creative & Cultural Industries, Humanities & Social Sciences и Portsmouth Business School, се обучават 23 000 студенти от 100 страни. През 2017 университетът получава “Златен статут” заради високото качество на преподаване. University of Portsmouth предлага практически насочени учебни програми. Студентите имат възможност да се включат в много проекти и в реална или симулирана работна среда да придобият нужния опит за успешна професионална реализация в бъдеще.

University of Reading, Англия

University of Reading се намира в град Рединг, на 39 км южно от Оксфорд и на не повече от 30 минути с влак от централен Лондон. Рединг e основен търговски център на графство Баркшиър. Основан през 1892 г., университетът е известен като един от водещите изследователски университети във Великобритания. На територията му се намират четири музея, ботаническа градина и няколко библиотеки. Сред специалностите, които университетът предлага, особено популярни са програмите по метеорология, графичен дизайн, топография, археология, фармация, биотехнологии, градоустройство и право. Henley Business School е един от водещите бизнес факултети във Великобритания. University of Reading печели престижната Queen’s Anniversary Prize четири пъти, а Институтът по Метеорология е признат за един от най-добрите в света.

Staffordshire University, Англия

Staffordshire University е държавен университет в град Стоук он Трент, където се обучават близо 16000 студенти. Университетът е на първо място по следдипломна реализация сред непрофилираните висши учебни заведения, а градът е третото най-евтино място за живот в Англия. SU е известен с качественото преподаване на дисциплини като психология, молекулярна биохимия, компютри, журналистика и съдебна медицина, като за някои специалности се предлагат и скъсени, двугодишни бакалавърски програми.

University of Sheffield, Англия

Университетът заема място сред топ 10 във Великобритания за специалностите архитектура, строително инженерство, медии и комуникации, лингвистика, градоустройство и ландшафт, технология на материалите, политика, офталмология. Университетът си партнира с компании като Boeing, Rolls Royce, Siemens, Unilever, Boots, Astra Zenecca, Slazenger и много други, което дава шанс на студентите да създават контакти и да участват в различни проекти. University of Sheffield се гордее с шестима Нобелови лауреати. Освен академичните успехи, University of Sheffield има изградена репутация на университет, който е предпочитан от студентите заради активния студентски живот, множеството клубове и общества и качественото настаняване.

Southampton Solent University, Англия

Университетът е изключително популярен с програмите си по морско дело, корабостроене, високи технологии и компютърни науки. Неговите възпитаници се гордеят с отлични постижения в области като дизайн, изящни изкуства, кино, медии и култура, международна търговия, логистика, право, както и широк спектър от бизнес дисциплини. Благодарение на връзките на Southampton Solent University с индустрията към момента всяка учебна програма включва и стаж. През 2015 г. отвори врати нова мултифункционална сграда в центъра на кампуса. Тя e съобразена напълно с потребностите и изискванията на студентите - от зали за лекции и семинари до места за отдих и самоподготовка. През 2017 г. започна изграждането на модерен спортен център.

University of Surrey, Англия

Университетът спечели наградата на в-к Тimes за Университет на годината (2016), 4-то място в общата класация на в-к Guardian (2017) и е в челните места на повечето класации за счетоводство и финанси, диетология и здравословно хранене, бизнес мениджмънт и маркетинг, компютърни науки, психология, социология, биологически науки, електронно и авиоинженерството, физика, криминология, химия, политика, театър, танци. University of Surrey оглавява класацията на в-к Guardian (2017) в сферата на туризма и хотелиерството, и музиката. Много от бакалавърските програми предлагат стаж по специалността или интегрирана магистратура.

Hanze University of Applied Sciences, Groningen

Hanze University of Applied Sciences е създаден през далечната 1798 г. и през 2013 г. чества своята 215-та годишнина. Той е най-големият университет по приложни науки в северната част на Холандия. Hanze University of Applied Sciences предлага програми с практическа насоченост, които подготвят и ориентират студентите за бъдещата им кариера. Броят на студентите е 25 000, а програмите са повече от 70 в различни области като икономика, технологии, изкуства и музика. Грьонинген е един от най-старите университетски градове в страната, в който се обучават около 50 000 студенти, поради което е известен като „метрополиса на Северна Холандия“. Градът е културен и административен център на едноименната провинция и предлага многобройни развлечения, включително фестивали и различни културни прояви.

HZ University of Applied Sciences, Холандия

HZ University of Applied Sciences е сред най-добрите университети за приложни науки в Холандия, с непрекъснато присъствие в топ 3 на местната независима класация Keuzegids. Основан през 1987 година, HZ има богата мрежа от партньорски университети по цял свят. В момента в университета се обучават около 4900 студенти, 500 от които чуждестранни. Като университет за приложни науки, HZ работи в тясно сътрудничество с редица компании. Студентите получават не само теоретични знания, но също така и практически задачи, съобразени със съответната кариерна ориентация. Професионалната практика е внедрена в обучението чрез стаж, приложно-изследователски проекти и практически задания. Завършвайки университета, студентите вече имат 1 година реален професионален опит. Кампусът на HZ се намира в град Vlissingen, туристически и студентски център, разположен в най-югозападната част на Холандия.

Inholland University of Applied Sciences, Холандия

В Inholland University of Applied Sciences се обучават повече от 33 500 студенти от 100 различни националности. Със своите четири кампуса - в Амстердам (Димен), Хаарлем, Хага и Делфт, университетът се нарежда сред най-големите учебни институции в Холандия. Програмите на обучение са така структурирани, че да предлагат баланс между теория и практика. Преподавателите в Inholland насърчават непрекъснато студентите да проучват и намират творчески решения на текущи въпроси в различни области на науката. В сътрудничество с фирми, неправителствени организации и образователни институции преподавателите постоянно са ангжирани с приложни изследвания за актуализиране на учебните програми. Бакалавърските програми на английски език в Inholland University of Applied Sciences гарантират обучение на най-високо ниво за успешна бъдеща професионална реализация.

NHL Stenden, Холандия

NHL Stenden е пионер в концепцията за Real World Learning и Problem-based Learning и я интегрира във всички свои учебни програми. Това означава, че студентите не само придобиват нови знания, но и през голяма част от времето прилагат наученото на практика. По време на обучението си в NHL Stenden студентите имат шанса да прекарат един семестър в някой от международните филиали на университета в Тайланд, Бали, Южна Африка или Катар. Освен това, всички програми в университета включват задължителен стаж във фирма в Холандия или другаде по света. Студентските стажове често водят до платена трудова заетост.

Saxion University of Apllied Sciences, Холандия

Saxion University of Applied Sciences се намира в източна Холандия и разполага с кампуси в Deventer, Enschede и Apeldoorn, което го нарежда сред най-големите университети в страната. Университетът предлага над 30 програми на английски език, в които се обучават студенти от 55 националности. Освен бакалавърски и магистърски програми на английски език, Saxion предлага и подготвителни и Final year courses. Едно от предимствата на университета е т.нар. buddy-програма, която цели да помогне на чуждестранните студенти с адаптацията в новата среда.

University of Twente, Холандия

University of Twente е един от водещите университети в Холандия и единственият в страната с обособен кампус. В 6-те факултета на университета в Енсхеде (Enschede) се обучават над 9000 студенти от 80 националности. Според класацията на в-к Times Twente е сред топ 200 на най-добрите университети в света. Чрез инициативата VentureLab университетът подпомага реализирането на новаторски идеи, както и създаването на фирми от самите студенти. През последните 20 години са създадени 800 такива стартъп компании. University of Twente поддържа тесни връзки с фирми като Google, Microsoft, Unilever, Shell, Siemens, Philips и др. и си сътрудничи с университети от Европа и Азия. През 2015 г. проектираният от възпитаници на Twente електрически автомобил със соларно захранване печели второ място в състезанието Bridgestone World Solar Challenge, проведено в Австралия.